烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

大宅

如題,見親友大讚,心郁郁。

子爵府

回覆:kakamei04 的帖子

我用了半年有多,好用又方便

大宅

是否日日用?我怕買回來用一回5用牙左個位!

子爵府

我是2-3人上班族家庭,我未至於日日用,不過都算用得多,上班日子好幾天都會放工蒸飯、蒸肉 / 魚、蒸菜一機過。
每星期又有一兩天會放工燉湯 / 燉花膠 ... 過年果陣蒸榚就晚晚密密手!

子爵府

goodies 發表於 14-2-26 12:36
我是2-3人上班族家庭,我未至於日日用,不過都算用得多,上班日子好幾天都會放工蒸飯、蒸肉 / 魚、蒸菜一機 ...
me too, 特別是weekdays放工後, 洗好材料放好調味, 教好時間, 唔使睇火, 一爐幾碟

男爵府

上網check吓部機啲資料先,好似台灣miele網站有講解部機结構同運作,再去睇demo(打去代理問時間同地點)。我覺得好處係一次過飯同餸好,清理容易,洗少啲,當然全部都係蒸。燉嘢好用,唔使睇火唔驚乾水。煮嘢的確係輕鬆左。

男爵府

引用:我是2-3人上班族家庭,我未至於日日用,不

原帖由 goodies 於 14-02-26 發表
我是2-3人上班族家庭,我未至於日日用,不過都算用得多,上班日子好幾天都會放工蒸飯、蒸肉 / 魚、蒸菜一機 ...
你密密用嘅時候,幾耐要除垢一次呢?

子爵府

回覆 sze.gloria 的帖子

哈哈!我呢d人好唔精明;我冇特別留意用幾多次就要除鈣;都是架機顯示要做的我就跟著做。

男爵府

引用:回覆+sze.gloria+的帖子哈哈!我呢d人好唔

原帖由 goodies 於 14-02-26 發表
回覆 sze.gloria 的帖子

哈哈!我呢d人好唔精明;我冇特別留意用幾多次就要除鈣;都是架機顯示要做的我就 ...
Thx for the reply.因為我用機三星期,中午、晚上都有用機,已需要除垢。打去公司問過,職員話時時開門、關門密,都有咁嘅需要除垢密d 喎

水晶宮

回覆:Miele蒸爐係咪堅好用?

要考慮續保勁貴,4500 for 4 years

少奶奶的身份,丫頭的命...

大宅

除垢丸都5平,如出機where buy最平?

bkskka  之前睇過d blog 話日x城都有除垢丸 $1x 蚊.. for 電水煲  發表於 14-3-4 17:03

男爵府

駛唔駛預熱先擺d餸入去ga ?如果要預熱,要幾耐先熱呀?

edith208  放左送, 較溫度時間, 架機自己煲滾水才開始蒸  發表於 14-3-4 11:54

大宅

問多個問題. 是否有左miele 如燉野5洗用電子燉盅?
同埋呢我呢過豐澤佢地話佢地出的貨係代理送貨,百老匯係自己送貨.
所以代理送貨安全d有miele c苦上門安裝. 請問你們where buy ??

男爵府

kakamei04 發表於 14-3-4 09:30
同埋呢我呢過豐澤佢地話佢地出的貨係代理送貨,百老匯係自 ...
如果你買座台式係唔使安裝, 就咁放部機出嚟就得. 好似放微波爐咁. 呢個牌子係公價貨, 要睇邊間舖有優惠offer.

大宅

我都心思想買,不過真係好貴

男爵府

我嗰部係隨樓付送的,由新機用到而家已四年了!我會用來蒸雞,魚,蕃薯和奶樽!一日會用幾次,非常好用,假如我搬家,我新居亦一定會放一部!

子爵府

回覆 kakamei04 的帖子

用 MIELE 燉野好簡單,好處是我經常一邊蒸飯、蒸送兼燉野一機做哂;只是在不同時間將煮好的取出。

大宅

引用:問多個問題.+是否有左miele+如燉野5洗用電

原帖由 kakamei04 於 14-03-04 發表
同埋呢我呢過豐澤佢地話佢地出的貨係代理送貨,百老匯係自 ...
上星期收貨,我響豐澤買,係miele既送貨員送黎(佢地件衫後面大大隻字寫miele)擺底,叫你簽收就走,我問佢地:唔洗試機?佢話:有乜問題,打返去公司,有壞包換

大宅

感謝各位報料,我都入會hehe,現看贈品where多

伯爵府

引用:我嗰部係隨樓付送的,由新機用到而家已四年

原帖由 Yuchingmum 於 14-03-04 發表
我嗰部係隨樓付送的,由新機用到而家已四年了!我會用來蒸雞,魚,蕃薯和奶樽!一日會用幾次,非常好用,假如 ...
隨樓有miele送,咁正!

首頁

尾頁

跳至