跳至

首頁

尾頁

別墅

呀囝依家都未坐得好穩,成日向前「中」。
已經用媽媽枕(半月型個隻)圍住佢,等佢坐好d,但係都係坐唔穩。 而且佢坐坐下,就sir落去要瞓係度。

點算? 幾時先會完全坐得穩呢?

別墅

bb幾個月先識坐?

亞 b 今日係七個月了, 今日佢係架車仔度, 忽然自己坐好, 都算直, 不過就好快又訓番低, 總算係七個月識坐, 我之前好擔心的...

我同的情況同你一樣呀, 我都好擔心, 母嬰健康院重叫我9月份再回去Check tim,,,,,我個b而家係6個月3星期, 就快7個月了, 都未識坐..

原文章由 unicornson 於 07-7-25 23:24 發表
呀囝依家都未坐得好穩,成日向前「中」。
已經用媽媽枕(半月型個隻)圍住佢,等佢坐好d,但係都係坐唔穩。 而且佢坐坐下,就sir落去要瞓係度。

點算? 幾時先會完全坐得穩呢?

[ 本文章最後由 felixeatcat 於 07-8-4 02:27 編輯 ]

侯爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

我個女仲有幾日夠5個月就自己坐, 同埋5個月可以自己捉坐野企係sofa一陣, 不過到而家未識爬:tongue: , 所以bb學野有先有後既, 唔係個個一樣。

我果時係bb沖涼前我放佢係圓型面盆等佢學坐, 整整下佢自己捉住個盆邊坐。

禁止訪問

睛靈勳章

複式洋房

我個仔都係,夠5個月就自己坐,但係到而家都仲未識爬,連自己反身都未識~ :tongue::tongue: :tongue:

原文章由 anita_yps 於 07-7-26 00:17 發表
我個女仲有幾日夠5個月就自己坐, 同埋5個月可以自己捉坐野企係sofa一陣, 不過到而家未識爬:tongue: , 所以bb學野有先有後既, 唔係個個一樣。

我果時係bb沖涼前我放佢係圓型面盆等佢學坐, 整整下佢自己捉住個 ...

大宅

原文章由 himichelle 於 07-7-26 01:53 發表
我個仔都係,夠5個月就自己坐,但係到而家都仲未識爬,連自己反身都未識~ :tongue::tongue: :tongue:

我個女識坐識轉身反身,就係未識爬囉!!

大宅

原文章由 jessica_mei 於 07-7-26 07:57 發表

係丫, 個個bb唔同, 好快會識, 唔洗擔心!

我bb 四個月2個星期識返身同識坐, 但果時唔係坐得好稳, 不過而家就好稳喇.

男爵府

Me too!
原文章由 jessica_mei 於 07-7-26 07:57 發表

http://i92.photobucket.com/albums/l29/chrisyam/Christmas/160711198.gif

別墅

me three!!

原文章由 心朗小B 於 07-7-26 09:20 發表
Me too!

大宅

me four

原文章由 心朗小B 於 07-7-26 09:20 發表
Me too!
我有二個小寶貝, 歡迎入黎探下我對豬仔豬女~~ : http://hk.myblog.yahoo.com/alicechan914/

大宅

我個囡囡今日六個月大,佢可以自己坐但係就唔算太穩陣,都係多數向前"中"同右搖左擺,不過佢都可以一路坐一路玩d玩具,我多數比張bumbo seat佢坐等佢練習吓坐囉。

禁止訪問

大宅

原文章由 VIVIANSHUM 於 07-7-26 16:45 發表
我個B都係1月18日B,佢都係坐係到會中前,就算佢坐一陣又係都要反身,依家周圍爬佢就叻,坐...我諗都係要等7個月先得,婆婆話 7坐8爬9發牙, 其實可能都OUTDAY坐 有B 都4個月出牙仔喇!

me too~~

翡翠宮

亞B可以挨住梳化坐,如果開左电視,佢就好乖坐定定,
見到有靚女買廣告就同人笑兼摟人講嘢.

翡翠宮

亞B可以挨住sofa坐得幾穩,如果有開电視呢,
就好乖坐定定,見到有靚女賣廣告就笑兼摟人講嘢.

冇电視睇即刻pa低爬想走人..

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

me too~

原文章由 yatyat07 於 07-7-26 13:28 發表
我個囡囡今日六個月大,佢可以自己坐但係就唔算太穩陣,都係多數向前"中"同右搖左擺,不過佢都可以一路坐一路玩d玩具...

等待驗證會員

原文章由 felixeatcat 於 07-7-25 23:49 發表
我同的情況同你一樣呀, 我都好擔心, 母嬰健康院重叫我9月份再回去Check tim,,,,,我個b而家係6個月3星期, 就快7個月了, 都未識坐..

我個B 女星期三 7 個月大啦,都未識坐,但我唔擔心囉~~

洋房

原文章由 BEBE913 於 07-7-26 16:54 發表

me too~~

而家好多bb都係4個月就出牙,我個b都係.現6個月一星期坐得幾穩.,坐得耐就會向前仆.

男爵府

我朋友個b 依傢7個半月都未識得自己坐

男爵府

畀面勳章

之前幫阿b沖涼既時候,用個圓型盆仔俾佢學坐,慢慢學學下就識自己坐,不過阿b仲未識爬,只係成日用個肚腩頂住黎轉
平平安安  快快樂樂  健健康康

首頁

尾頁

跳至