自由講場

跳至

首頁
12345...53

尾頁

大宅

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

玩到依家,唔請願都要訓,真係好多野睇,值得買
*感謝my005提供MT TV更新APP(18-10-2014)

這個是最新3.2 .0 mytv版 更新,已測試可用。https://drive.google.com/file/d/ ... rY0VKXzQ/view?pli=1

*感謝kit2004提供icntv認證失敗(已證實可行)!我終於都整到.我用兔子做左桌面.避左小米認証.同開始時用電話wifi 上.set好晒d app 就連番線.同埋一開機時佢問你用邊個app 開. 當然唔選小米啦.(需要裝"兔子桌面"http://tuziv.tv/d,裝左後次次入桌面都選只限一次,不要選默認)

用管家又好,兔子又好.用得番已經好好啦.

*搵到關於ICNTV用戶認証失敗問題
呢個係連機都開唔到,冇左廣電號碼先岩用! 應該係小米本身對大陸外地區唔太隱定,所以一斷左又唔係大陸開機就會認唔到同冇左廣電個號碼,所以要搵返廣電號碼認證返就ok,應該唔關鎖機事,純粹我推測
http://www.dianbo.org/forum.php?mod=viewthread&tid=24553

最簡單裝APP方法

1:你上網搜尋:沙化管家既apk入手指
http://app.shafa.com/

2:再用otg入小米

3:跟住係小米果到=應用=高清播放器=usb果到裝左沙化管家apk

4:裝完開沙化管家,入面就有好多電視睇野既app,直接係小米裝就可以,但首要你要買條otg先,約10-20元,係賣小米盒既地方都會有得賣

*如係越獄版,小米本身唔好UPDATE,其他APP可以UPDATE

*博影視,泰捷 , 快手看片, 電視貓:有香港粵語電影

*以下方法更新MY TV (PS 我係已改版)
1)先REVMOVE APP

2)安裝DROPBOX

3)用電話去PLAY STORE到自已更新最新既MY TV, 再跟手DOWNLOAD一個叫應用備份和還原既APPS

4)跟住就可以用依個APP到備份及EXPORT去DROPBOX,

5)跟住就可以係小米到安返MY TV 以及安返晒你想安既APP

*裝個DROPBOX係小米都好,方便係電腦過野,裝DROPBOX既apk入小米到就ok

*OTG線既好處係即插即用唔駛煩,仲可以自己DL左戲入手指再係小米睇,又可插滑鼠用,我覺得好實用

*小米盒子個icntv認証失敗,上網搵到既,不過小心會冇左越獄的野

小米盒子升級1.3.18-1.3.20時有小部份會出
現問題,請等待下個版本才升級1.3.21後
有部份會出現,icntv 認証已失效
解決問題,聯繫icntv。
客服中心中國互聯網電視
電話:010-59399100
郵箱:[email protected]
(令一個方法)
客服回覆:
您可以清除數據嘗試一下,但這樣會刪除您盒子中追劇,播
放記錄等個人信息的<BR>1.把小米盒子斷電<BR>
2.同時按下<主頁>+<菜單>兩個按鍵不要鬆開,遙控
器對著盒子並給盒子加電啟動<BR> 3.進入recovery界面後,選擇“清空所有數據”
然後選擇'重新啟動<BR> 4.有兩個系統可以選擇,選不是(最近)的系統然後看看

如果都係唔得 可試下轉上網個 ip
轉唔到的話 試下手提電話上網share比小米之後
load一load片後再轉番屋企線 係可以解決到

你好 我们的服务商ICNTV 暂时将不在提供除中国大陆以外的地区使用,给你带来不便表示抱歉!

如果試過 還原舊板本 唔得
改DNS 都唔得
看來 只有用VPN

*如果覺得睇果陣lag既話就試下清晰度唔用1080用返720會好d

*多謝ohlove416 幫耐心解答問題

*多謝AGa1111提供意見,睇野窒唔窒係關個電訴商同個server事。入大陸server,只有pxxw係最穩定

*多謝 芷柔 提供翻牆,睇到YOUKU 大陸權限D 劇(相#144#145)
https://googledrive.com/host/0B6iSoetJg1EId1A3Wmx0NXdOdU0/dns.htm

*裝左係小米既APP想刪除,多謝elyseluk提供
顶层菜单移到“应用”,进入“应用商店”。
这时,顶上第二行有两个项目:“全部应用”和“已安装应用”。
进“已安装应用”,光标移到需删除的软件图标上,按中键打开管理界面,按下面的“卸载”按钮,即可。
更详细的描述问题有助于网友理解你遇到的麻烦,帮助你更准确的解决问题。

*如果想要在小米盒子打字是比較麻煩的
用鍵盤只能輸入英文
打倉頡速成的朋友可以使用GOOGLE粵語輸入法
基本上這是手機中最好用的輸入法
支援粵語拼音,速成倉頡和手寫
安裝之後在VST聚合台/兔子桌面之類的介面APP
到APP介面找到"設置"
進去後語言和輸入法->默認選擇GOOGLE粵語輸入法
其他選入法的安裝也是同樣道理
在輸入字時用鍵盤按住"中"字可以更換中文輸入法的類型(速成/粵語/手寫)

otg相係#112

沙化管家相係#119#120#121#122

d

l.wendy.l    發表於 14-8-26 23:18
Kwanlee1314    發表於 14-8-24 12:46
chefchow  tks  發表於 14-4-28 00:12
bb20120924  謝謝  發表於 14-3-29 17:25
Icyanson0609  tks  發表於 14-3-29 11:15
woodpecker    發表於 14-3-22 02:08
Cutemom0808  好慢又窒,大把box好過佢  發表於 14-3-19 17:00
lottemsn  我仲考慮緊買唔買好  發表於 14-3-1 18:49
elyseluk  THX sooooooooo Muchhhhhh, very useful!!
已收藏!!  發表於 14-3-1 00:42
BuBeBu2011  我出黃金加apps  發表於 14-2-28 12:42
車仔人    發表於 14-2-28 09:24
chanaugusten  我都買左,不過係香港,都係平靚正!  發表於 14-2-26 12:09
can332    發表於 14-2-26 10:18
longyiu  我都買左,不過我想問點樣自己加apps?  發表於 14-2-26 09:16
longyiu  我都買左,不過我想問點樣自己加apps?  發表於 14-2-26 09:16
yanyan

子爵府

引用:玩到依家,唔請願都要訓,真係好多野睇,值

原帖由 yanyanpig 於 14-02-26 發表
玩到依家,唔請願都要訓,真係好多野睇,值得買
我成日想買, 但無有唔知係咩來, 同埋點用, 可否介紹一下? 謝謝!

babymama07  I want to know too!  發表於 14-2-26 09:21

禁止訪問

回覆:淘左小米盒子到手

男爵府

http://hezi.xiaomi.com/回覆 hkitty09 的帖子

深水埗黃金咪有囉, 都係幾舊水咋

禁止訪問

BK Milk勳章 畀面勳章

水晶宮

回覆:meimei11 的帖子

睇電視劇、電影、卡通、直播、電視機盒

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

請問三叔機用得嗎?

禁止訪問

BK Milk勳章 畀面勳章

水晶宮

回覆:meimei11 的帖子

好似賣唒、要係淘寶網買

大宅

區域限制可以看到嗎?

水晶宮

回覆:catthinmom 的帖子

有d看到、有d看唔到

wcpcelia  thx  發表於 14-2-26 09:06

大宅

請問睇唔睇到TBB?係咪要連上網先睇到架?

水晶宮

回覆:bigbigwong0115 的帖子

睇以前電視劇講普通話

水晶宮

回覆:ohlove416 的帖子

插電插wi-fi就睇得

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

代仔問:有無thomas睇架?哈哈

longyiu  其實佢好似pptv, pps 咁樣  發表於 14-2-26 09:22

水晶宮

回覆:poodlema 的帖子

沒有、叮噹、喜洋洋、小新

poodlema  Thx  發表於 14-2-26 10:16

水晶宮

回覆:ohlove416 的帖子

得叮噹、喜洋洋、小新、其他個d大陸卡通

poodlema  Thx  發表於 14-2-26 10:16

洋房

我都有興趣

珍珠宮

唔知係咪我屋企寬頻問題(已經200m),成日睇都窒下窒下,平日、六日夜晚都係咁(用哂youku、土豆、letv試都係咁),明明jb左有啲節目又睇唔到,用手機睇仲快,後悔買左

Cutemom0808  小米唔掂架  發表於 14-3-19 17:02
siu05  我唔係用小米盒,CS918盒,我用HKB100,用泰捷/搜狐睇到  發表於 14-2-28 12:13

水晶宮

回覆:cheung2000 的帖子

夜晚好多人㷛電視劇、未入睇時、看到幾人在線看

longyiu  係r....我睇盲探有幾百人一齊睇  發表於 14-2-26 09:24

首頁
12345...53

尾頁

跳至