自由講場

跳至

首頁
23456...23

尾頁

男爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

我都唔後生囉.
原文章由 Casablanca-220 於 07-7-26 14:04 發表
咪係。老到熟到爛

別墅

我2個鄉下妹一個8歲幾, 一個啱啱7歲.
大女好痴Daddy, 細女就痴我.
係呢, 你係咪全職媽咪?

原文章由 銘銘媽 於 07-7-26 13:34 發表
咁你兩個皇帝女幾大呀?? 我果隻件蛋散一個5歲半, 一個啱啱3歲.
你老公無 咪好囉, 我老公返工一多野做, 個人'炆炆'地, 就好易鬧人, 我地都令教過唔少野啦, 亞仔就一定首當其衝. 真係要 ...

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

所以我咪係寵物嗰邊多囉,
對動物都有容忍之心既人,
對人都唔會差得去邊嘛!
係度同你地吹吓水都好,
有時睇吓人地寫既野,
多幾個角度,睇到D 自己睇唔到既,
都對自己有作益處嘛。

原文章由 銘銘媽 於 07-7-26 14:19 發表
bk 咁多人, 緊係咩人都有既啦. 啱傾既咪傾多兩咀囉, 唔啱傾既,我有時連入都唔入去睇, 費事眼 'yuen'

男爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

認同, 太執著, 會變成無得著, 我好貪心, 好想得到好多野, 所以我做人, 都係唔係太執著, 但我只會執著喺我個人自己既宗教信仰.
原文章由 Xenc 於 07-7-26 14:09 發表
認同樓主話人大左會改變,以前我好倔架,唔鍾意就唔鍾意,而家圓滑左,唔想樣樣咁執著。

伯爵府

好媽媽勳章

我諗我多數都會照書讀!:mrgreen: 係呀,放左工,或者weekend都好似好勀甘,真係無咩心機講故仔架.我阿囡依家先2歲未夠,佢又唔鐘意睇書仔,所以我暫時未需要"講故"住.....

原文章由 銘銘媽 於 07-7-26 14:22 發表
我都只係拎住本書同佢地講既咋喎, 如果想佢地聽得開心d, 加返d動作同聲線, 咁佢地就會聽得開心既啦. 不過有時放左工, 個人都唔係好想郁, 有時都係就咁講俾佢地聽.

男爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

我認同可以多角度睇, 可惜而家好多人會偏埋一邊睇, 咁我就唔會再去睇囉

原文章由 麟媽媽 於 07-7-26 14:26 發表
所以我咪係寵物嗰邊多囉,
對動物都有容忍之心既人,
對人都唔會差得去邊嘛!
係度同你地吹吓水都好,
有時睇吓人地寫既野,
多幾個角度,睇到D 自己睇唔到既,
都對自己有作益處嘛。

伯爵府

好媽媽勳章

我都認同.凡事從心出發,無須造作,無須討好!自然輕鬆!

原文章由 roccomami 於 07-7-26 14:07 發表

人用心去行事、將心比已、更比任何信仰來得真實

男爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

唔洗擔心, 慢慢你就自然會識既啦, 我以前都唔識既, 而家可以俾佢地 train 得多, 而家好d d 啦.
原文章由 雲妮彭 於 07-7-26 14:31 發表
我諗我多數都會照書讀!:mrgreen: 係呀,放左工,或者weekend都好似好勀甘,真係無咩心機講故仔架.我阿囡依家先2歲未夠,佢又唔鐘意睇書仔,所以我暫時未需要"講故"住.....

禁止發言

好媽媽勳章

男爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

我想係既, 不過經濟唔許可, 唯有'鬼叫你窮呀, 頂硬上'啦.
你兩個皇女真係叻, 識睇眉頭眼額.
我兩件蛋散都痴我, 攪到佢地成日爭抱.
原文章由 金豬媽媽 於 07-7-26 14:25 發表
我2個鄉下妹一個8歲幾, 一個啱啱7歲.
大女好痴Daddy, 細女就痴我.
係呢, 你係咪全職媽咪?

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

原文章由 雲妮彭 於 07-7-26 14:34 發表
我都認同.凡事從心出發,無須造作,無須討好!自然輕鬆!

:) :)

男爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

hello 貝貝, 你都黎呀, 歡迎你呀.
原文章由 貝貝 於 07-7-26 14:44 發表

:) :)

伯爵府

好媽媽勳章

你地甘多都已經成為兩子/女之母喇......我得一粒囡,都已經有時好忟憎喇......仲係唔係全職tim.睇黎,我既eq真係好低下,要同你地學習學習至得!!

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

原文章由 銘銘媽 於 07-7-26 14:49 發表
hello 貝貝, 你都黎呀, 歡迎你呀.

Thanks~

男爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

唔好講指教, 我只係久唔久去上下d堂, 又再俾錢人洗, 令到有人可以提下自己, 唔好成日咁炆咋. 俾左錢係, 係唔同d既.
原文章由 雲妮彭 於 07-7-26 14:52 發表
你地甘多都已經成為兩子/女之母喇......我得一粒囡,都已經有時好忟憎喇......仲係唔係全職tim.睇黎,我既eq真係好低下,要同你地學習學習至得!!

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

原文章由 雲妮彭 於 07-7-26 14:52 發表

我都係得一個囡...一個冇時停嘅囡...一個時常令我哭笑不得嘅囡...eq呢樣野...oh...同愛心一樣...我都係要...學習...仲係...終身學習!!

伯爵府

好媽媽勳章

嘩,你甘叻既,仲有時間同精神去上堂..上d咩堂甘呀?不過,我覺得有時好難控制情緒呀!!

原文章由 銘銘媽 於 07-7-26 14:55 發表
唔好講指教, 我只係久唔久去上下d堂, 又再俾錢人洗, 令到有人可以提下自己, 唔好成日咁炆咋. 俾左錢係, 係唔同d既.

伯爵府

好媽媽勳章

咦,你囡囡就黎四歲囉bor (click左入去你d相簿睇 ),有無諗住生多件湊夠一雙呀?

原文章由 貝貝 於 07-7-26 14:58 發表

我都係得一個囡...一個冇時停嘅囡...一個時常令我哭笑不得嘅囡...eq呢樣野...oh...同愛心一樣...我都係要...學習...仲係...終身學習!!

男爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

所以我咪要去上堂學下囉, 又送錢俾人洗. :tongue: :tongue:
原文章由 貝貝 於 07-7-26 14:58 發表

男爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

上果d 堂, 大部份都知家長既心理, 所以會比較輕鬆, d 時間好快就會過既啦, 所以都唔會太攰, 不過最怕係放左學, 返到屋企, 要迫果兩件蛋散瞓覺咋.
我會上d管教小朋友既方法呀果d 囉.
原文章由 雲妮彭 於 07-7-26 15:03 發表
嘩,你甘叻既,仲有時間同精神去上堂..上d咩堂甘呀?不過,我覺得有時好難控制情緒呀!!

首頁
23456...23

尾頁

跳至