跳至

首頁

尾頁

子爵府

我個仔上幾個星期開始都係見倒支奶已經叫救命,本來食開180ML,五餐,兩個幾月開始越食越少,最勁可以成支奶唔飲,下餐諗住佢肚餓會食啦,點知都係食70ML-120ML,我試過好多方法,有時都得例如要好靜既環境,等佢差唔多訓先餵,將個奶咀偷龍轉鳳,都只係餵倒70ML-120ML,重要成個鐘真係嘔血,我發覺亞仔越黎越大,好八掛食食下都同你笑一係就望野好難集中食奶,佢既集中力得5-10分鐘,之後一定唔食,完本用2號奶咀,食得快都要15分鐘先食倒180ML,咁我試下轉3號,點知5-7分鐘食完180ML,嘩!!!!一天光晒,食得快又食得多,大家都好,亞仔唔洗食親奶都喊,我又快收工,大家不妨試試.

民房

我個細B都係呀,我寶寶係孖仔,已經3個月大了,大仔食量算正常,亦覺得他長肉,但細仔近一個星期好像食慾不振,正常時可以吃到5至6安,但現在只吃到3至4安,有時甚至只有2安,你再喂他他就大哭不停,只好抱他玩,才再喂他,但弄了個多鐘他才勉強吃到3安,感覺他輕了和瘦了,但他精神很好,很愛跟人玩,很八掛,要人抱(他很愛伏在我們肩膊上,可能這可讓他看到更多東西吧!)細仔本就不算胖,看到他現在輕了和瘦了,我倆公婆都很擔心啊!!

[ 本文章最後由 marantz 於 07-8-15 23:12 編輯 ]

大宅

我個bb都係咁呀! 一日食得十幾安奶, 每次得2安...點算呀!
哈哈~! 我要揍好呢隻妹~

首頁

尾頁

跳至