跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

大家個小b介片介成點呀???我就黎介到想自殺喇
今日只係第一日,我就已經想去死喇,,換左10條褲呀
我已經3個字同佢去一次toilet,佢又成唔柯,係toile坐成2個字都唔柯,一出番廳佢就柯,跟住就話濕曬濕曬,同佢講話下次要尿尿要同mama講,我話你大個仔ga喇唔用片片ga喇,佢又係到欺皮笑臉...就黎激死我喇......點好呀.....有時同佢去toilet柯左,出到應佢又再柯呀............

大宅

原文章由 HEIDICHOI 於 07-7-27 20:55 發表
大家個小b介片介成點呀???我就黎介到想自殺喇
今日只係第一日,我就已經想去死喇,,換左10條褲呀
我已經3個字同佢去一次toilet,佢又成唔柯,係toile坐成2個字都唔柯,一出番廳佢就柯,跟住就話濕曬濕曬,同佢講話下 ...

咁都真係好難攪喎.......

男爵府

:evil: 我都仍是失敗~
仍在努力中!!!

男爵府

維豬開始左兩個星期左右,
開始咪一樣成日都柯係褲褲度,一柯濕褲仔佢會驚到大喊,
但而家就好好多啦,如果想柯尿佢會自己捉住個咕咕(可能係唔係好識自己除褲啦)咁我就要第一時間飛奔過去用罐罐接住佢,不過有時佢都會唔記得通知我囉,大概一日都有一兩次會尿左係褲仔度,
維豬仲未識講野,所以都未識用言語表達尿尿.
而家我買左罐雪糕獎勵佢,如果佢係罐罐柯尿就有雪糕食(因為佢好鍾意食雪糕)
今日下午同佢除左條褲坐罐罐,同佢講快d柯係罐罐我d食雪糕,點知佢點都唔肯,光住個屁股仔周圍跑,我同baba都無佢辦法唯有由得佢啦,點知轉個頭佢自己從門後面攞住個罐罐走出來,baba仲講笑話係咪要柯尿呀?咁我即刻走過去一睇原來佢已經柯左係個罐罐度啦,睇到佢好小心咁攞住個罐罐個樣就真係幾好笑,跟手就梗係要係咁讚佢叻仔啦,都未讚完佢就跑去個雪櫃度指住等食雪糕啦,
我唔知用雪糕獎勵佢呢個辦法好定唔好,但我覺得都幾有用囉,
各位mami都要有恒心喎,開始又真係好想死ga,但好快就會有成績啦,加油呀...

暑假.....咁就過咗一半啦.

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

本來諗住同琳琳介片片,我放咗咁耐假,但發覺冇乜時間喺屋企,喺屋企又訓覺,訓醒去食飯,係冇時間 唯有到返學老師幫佢介啦!!

原文章由 維豬豬 於 07-7-28 20:37 發表
維豬開始左兩個星期左右,
開始咪一樣成日都柯係褲褲度,一柯濕褲仔佢會驚到大喊,
但而家就好好多啦,如果想柯尿佢會自己捉住個咕咕(可能係唔係好識自己除褲啦)咁我就要第一時間飛奔過去用罐罐接住佢,不過有時佢 ...

男爵府

bb上星期一開始戒片...頭兩日都有瀨尿...:loveliness:
第三日叫做成功啦...佢會同我地講...'尿'
我地就同佢去廁所....企上'登'仔向廁缸呵啦...

都幾攪笑...呵完話要洗手添...
而家佢出街/訓覺都好少瀨尿...

最攪笑...上次同佢沖涼...沖花灑...佢猛講'尿'...
我叫佢你呵啦...但佢唔制...一定要去廁所...
哈哈

但大便就......
唔敢坐著呵(bb廁所都驚)...最後瀨屎...

男爵府

今日 維豬全部都係自己柯係罐罐度,
不過佢只係識柯係罐罐囉,但唔識自己除褲褲....
有兩次我諗住佢差唔多要柯尿啦所以同佢除左條褲仔,咁就無問題,
點知無除褲仔o個次佢就咁著住條褲坐係罐罐度柯,咁咪又係濕晒,又唔敢話佢,都係要讚佢叻叻,但佢望住條褲好似好奇怪咁囉.

男爵府

畀面勳章

係佢有意識係要去罐罐柯我覺得就要話佢叻叻..因為佢知道要去個到柯,只係唔識除褲姐
而我..就放棄左,因為可能又大住個肚,真係好辛苦..等下個月先再試

原文章由 維豬豬 於 07-7-29 21:30 發表
今日 維豬全部都係自己柯係罐罐度,
不過佢只係識柯係罐罐囉,但唔識自己除褲褲....
有兩次我諗住佢差唔多要柯尿啦所以同佢除左條褲仔,咁就無問題,
點知無除褲仔o個次佢就咁著住條褲坐係罐罐度柯,咁咪又係 ...

子爵府

浩揚仔都算好成功呀!
佢要痾, 就會自己講 '痾殊'.

平日日頭就唔著片, 只著褲仔.
有時佢掛住玩, 遲左講, 都會濕少少0係褲度, 但就唔會瀨囉.
訓覺就同佢著返片, 但都好少會濕. 佢會忍到起身先去.
間中訓醒唔願起身, 我地又唔知佢訓醒未時, 間中會痾一次落片.
出街, 佢都識叫去, 所以, 都係著片但唔濕.
搭車佢忍到就忍, 忍唔到先痾落片片度.

大大, 就好細個開始唔會0係片 lu.

不過~ 我對住衣櫃入面一大堆加大碼片/ 學習褲就頭痛.
浩揚應該用唔著. 好阻定! >.<

別墅

頭星期介時係日日都要換好多條褲,因為佢講得比我地知尿尿時其實己經疴咗
跟住個星期佢賴濕條褲就會好驚同喊,我會安慰他,話比他知:「係正常生理,BB衣家細個未識控制,下次試吓想尿尿時話比我地知,帶你去厠所疴就唔會賴濕LA...」
如是都試咗幾星期就OK了,衣家係屋企就唔洗著片,只係瞓覺同出街著,但係出街反而佢唔慣疴落片片度,成日叫我地帶佢去厠所

但係POO POO 就未識LA,而且唔肯坐POTTY

禁止發言

別墅

qq都好成功, 介左2日已經識叫痾珠, 而家出街我都無同佢著片喇, 因為佢都唔肯痾落片片到, 唯有去到有廁所既地方第一時間捉佢入去咯.
大便麻, 佢都好耐無係片片到了, 佢會出聲同我地講, 跟住說 : 睇disney本書, 自己去拎完先肯入去廁所.

8w1d : 1.61cm
12w5d : 6.47cm

別墅

我bb可以自己叫去"小便" (佢會叫: vv)
大大就叫: bu bu
但有時掛住玩就賴尿,夜晚仲未得

大宅

熙熙一個月前已經介左啦,不過出街都有著住片,已免特發急尿,出街要vv時會同我地講 mami / 婆婆 :屙尿,我地都睇情況而定啦,有咪同佢去廁所law,無咪同佢行埋一邊拉開褲同片屙law(唔係除哂wow).有時同佢講你屙落片片到,佢又答唔制!我同唔到你地分享點教l!
熙熙都係自發性,我講下過程好簡單,我地係5月份開始(天氣熱),已經係屋企無著片啦,咁定時定候同佢去下廁所,可慣習慣左日日都係咁,佢要去就出聲啦!反而唔太刻意就ok la,不過千奇唔好因為要抺而煩啦,隨意賴左咪拖law 換褲仔law,簡單一件事唔好變覆習,好快介到架la!

祝大家成功啦!

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我諗男仔BB係咪易d 介...
我個女仲係好抗拒個坐痰罐仔...一除褲褲就9秒9自己穿返~
幾個月前我地就一差不多時候就俾佢坐廁板仔去....直到去到vv or 便便先俾佢走..
但漸漸佢連坐廁板都唔肯..要即刻落地...
因為瑤瑤係響我mammy 湊...所以仲難介...
我mammy 有教佢去痰罐仔去..特登唔比片佢穿..點知又瀨到濕晒..
不過有時見到佢突然唔郁..問佢係咪想便便..佢會點頭...
我地咪"la la 臨"比佢去坐廁板仔去...
次次都唔係佢主動話要去 ...我都諗緊點介先好!:cry:

別墅

想問吓介片成功o既小朋友媽咪,洗唔洗比底褲仔小朋友著呀?

因為最近發覺同佢去屋企樓下玩,因為無著片,仔仔坐底好似有點走光

禁止發言

男爵府

原文章由 ysy111104 於 07-8-1 11:36 發表

因為最近發覺同佢去屋企樓下玩,因為無著片,仔仔坐底好似有點走光

哇....咁咪好性感囉,
你去開邊頭多呀,我又要去望下...

大宅

快d買戒片褲著啦!

原文章由 ysy111104 於 07-8-1 11:36 發表

大宅

維豬豬

你無搞錯呀!! 你都有囝囝, 留番比我睇啦! 衰鬼!!!

原文章由 維豬豬 於 07-8-2 11:43 發表

哇....咁咪好性感囉,
你去開邊頭多呀,我又要去望下...

首頁

尾頁

跳至