跳至

首頁

尾頁

洋房

想買Carseat,有無好介紹?

大宅

bb未出世已經買定peg perego既car seat for bb, 可以"tump"落bb車個種, 但宜家已經覺得有d細, 好快唔岩坐, 已買就要買大架d啦!

別墅

我剛買了chicco #67793, 雖然話比初生至四歲, 但我覺得初生bb根本不能坐(唔夠斜), 現在bb條頸硬咗d就免强坐到, 但要揸車慢d, 因怕chalk到佢條頸, 我估四、五個月後會好d, sales話呢隻好多人買, 之前要訂貨喎, 唔知係咪真......!

其實有好多車廠都有原廠carseat, 有朋友話仲安全及平過市面的carseat, 妳可打去妳車廠問問!

原文章由 TinyRabbit 於 07-7-28 18:41 發表

男爵府

朋友比左個combi我,都係話初生可以用到唔知幾多歲.不過我都係bb足左三個月先俾佢坐.so far,都夠斜

複式洋房

我剛在Mothercare買了一個適合0-4歲用的, 英國製造, 網址如下:
http://www.britax.co.uk/

原文章由 TinyRabbit 於 07-7-28 18:41 發表
himhim-ma

洋房

多謝晒你地既意見

別墅

我當初以為買car seat好鬼簡單, 其實都幾繁, 因為我發覺市面上好多話初生就坐到既car seat(根本唔夠斜, 直不甩咁), BB仔條頸在3個月前都未硬, 根本坐唔到, 初生一定要放籃至得............
我點解咁講, 因為我BB出世時朋友就送左張Garco比我(果款係冇軟內墊既), 我放個仔試座(我個仔size仲要偏大), 實在太大嘞, 較到最斜都唔夠斜, 座左落去"浪吓浪吓"咁, 於是我返去玩具反斗城問, 職員又話呢張啱new born(其實問黎有d晒氣, 根本d職員都唔識), 係好無耐同有d激氣既情況下, 決定買過第二張即刻可以用既~~~~
最後睇晒咁多間BB shop, 又格吓價, 又要揾款靚既......我地係荷花買左張"neonate"話made in italy既car seat, 價值$1,2XX(credit card折實)有透氣內墊(可拆的), 應該都冇走雞嘞, 因為我見有d啱心水既, 由3千幾起不等, 實在太貴~~~我覺得唔值............

其實應該買D有個籃放落車仔度果D, 因為我晨早買左車仔, 焗住要將car seat分開買。

別墅

I am totally agreed and support JoJowong66 's commend. I bought a car seat "BREVI" which has a very good commend for using from 0 to 4 years old. But at the end I need to buy one more. Which is Maxi-Cosi with Quinny Zapp. Tinny I high recommend, if you like to have more information, please PM me.

別墅

我係BB未出世前就已經買咗GARCO, carseat 連BB車, 1個月大時已經坐到, 到而家都仲OK喎, 不過預咗個仔大啲就要買個張!!

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章

I use Combi, so far so good.

首頁

尾頁

跳至