自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我死黨牛一,我通常會請佢食飯,大多數唔係正日。 舊年叫佢食晚飯,佢話要一家五口一齊黎。 今年問佢想食乜,佢話想食buffet,仲話佢老公都想黎。 本來我唔介意請佢食貴嘢,但係佢真係老實不客氣。 大家都係打工仔,將心比己,人家請我食飯,我唔會拉大隊去囉。

(呻完,舒服晒。)

水晶宮

原文章由 GreyParrot 於 07-7-29 17:15 發表
我死黨牛一,我通常會請佢食飯,大多數唔係正日。 舊年叫佢食晚飯,佢話要一家五口一齊黎。 今年問佢想食乜,佢話想食buffet,仲話佢老公都想黎。 本來我唔介意請佢食貴嘢,但係佢真係老實不客氣。 大家 ...

咁我以後會淨係送禮物算數啦。咁你牛一,你死黨係咪都請你全家先?
天空之城, 快樂之地

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

咁...我想問....舊年...佢係咪真係一家五口一齊黎晒食...你比晒錢?? 如果係...今年又叫其他人既話...你唔係佢死黨囉...係乜野...唔洗我講喇卦....

大宅

no la。

原文章由 PCCW2319 於 07-7-29 17:18 發表

咁我以後會淨係送禮物算數啦。咁你牛一,你死黨係咪都請你全家先?

超級版主

2024勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子王國15週年勳章

嘩.....佢真係唔熟唔食:tongue:
咁上年你生日佢有咩表示過先

大宅

係呀,我俾晒錢。 我地相識30件,佢又唔係貪飲貪食嘅人,我只係覺得佢唔通氣,或者我同佢太熟,佢以為我唔介意卦。

原文章由 貝貝 於 07-7-29 17:19 發表
咁...我想問....舊年...佢係咪真係一家五口一齊黎晒食...你比晒錢?? 如果係...今年又叫其他人既話...你唔係佢死黨囉...係乜野...唔洗我講喇卦....

子爵府

如果一家五口一齊黎,就應該AA制,你再送禮物咁會好d!
如果要你一個比晒錢,一個請五個好似唔係好公平wor!

大宅

如果一家五口黎食buffet又真係幾離譜喎
做朋友應該體諒囉,除非佢會咁請你一家

你生日時佢有無同你屋企人去食飯呀?

大宅

我俾晒錢,仲買埋禮物tim。 大家朋友,佢開心,一次半次我都冇所謂。不過,今年又係咁,我就

原文章由 JJA 於 07-7-29 17:26 發表

子爵府

咁不如喺佢屋企搞,食生日蛋糕算la,咁你無咁傷!

原文章由 GreyParrot 於 07-7-29 17:31 發表
我俾晒錢,仲買埋禮物tim。 大家朋友,佢開心,一次半次我都冇所謂。不過,今年又係咁,我就

珍珠宮

封薜本門先啦, 訂兩個位算啦.

大宅

舊年食晚飯就一家五口,今年buffet就兩老婆。 幾年前我生日佢就試過一次請我一家三口,其餘多數得我同佢,仲唔係年年食,因為大家未必得閒。 至於禮物就欠奉la。

其實,打工仔有頭家,佢唔請我食飯或者冇禮物,我都唔介意。 但係我請你,你就唔好闔府統請。

原文章由 littlefatc9 於 07-7-29 17:27 發表
如果一家五口黎食buffet又真係幾離譜喎
做朋友應該體諒囉,除非佢會咁請你一家

你生日時佢有無同你屋企人去食飯呀?

王國長老

好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老

原文章由 GreyParrot 於 07-7-29 17:41 發表
舊年食晚飯就一家五口,今年buffet就兩老婆。 幾年前我生日佢就試過一次請我一家三口,其餘多數得我同佢,仲唔係年年食,因為大家未必得閒。 至於禮物就欠奉la。

其實,打工仔有頭家,佢唔請我食飯或者冇禮 ...

係啦,佢唔識做喎!!!

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我諗佢無意既,不過真係唔識做喇...

男爵府

送禮物算數啦。

原文章由 GreyParrot 於 07-7-29 17:15 發表
我死黨牛一,我通常會請佢食飯,大多數唔係正日。 舊年叫佢食晚飯,佢話要一家五口一齊黎。 今年問佢想食乜,佢話想食buffet,仲話佢老公都想黎。 本來我唔介意請佢食貴嘢,但係佢真係老實不客氣。 大家 ...

子爵府

我都好明白有D咁既人既,
不過, 我會睇同對方咩野交情喎, 有幾FD 咁囉~
因為如果一次半次係咁樣, 都無所謂既,
你請下佢, 咁下一次又到佢請下你咁, 都唔係咁計較囉~
如果次次請對方就闔府統請咁款黎,
但到對方請你食飯時就單對單,
咁我下一次會同佢講,
同你慶祝生日都係想你開心, 一係大家都兩公婆四個人去食,
一係就淨係得我同你, 想有D私人時間, 仲可以傾下心事添~
咁既然係老死, 我覺得應該可以開心見城咁講,
佢會接受同體諒囉~

子爵府

好媽媽勳章

係識做做老婆都唔好叫埋老公黎啦,女人仔坐埋吹下水不知幾自在.做男人黐埋去都搭唔到訕,跟埋去做咩啫.係屋企湊仔反而仲俾人贊老公好好,做老婆果個都夠face啦.
春有百花秋有月 夏有涼風冬有雪 若無閒事掛心頭 便是人間好時節

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

有D 老馮咁囉:tongue: :tongue:

侯爵府

畀面勳章

佢老公都好唔識做啦, 我胴朋友食生日飯, 都只係請生日的, 如佢帶人嚟, 都要俾錢嫁

大宅

agree ar~

首頁

尾頁

跳至