自由講場

跳至

首頁

尾頁

洋房

Well, 如題

侯爵府

BK Milk勳章

其實有d 真係好好

我個friend 個老婆係國內人士, 仲係有學識個種, 佢都係嚟hk 生bb, 不過佢向私家生, 我問佢點解要嚟hk 生bb, 佢話hk 醫療真係好過大陸, 仲有佢真係無諗著個小朋友向hk 讀書, 佢話依家國內d school 有d 好有質素, 同hk 差不多, 佢只不過俾條後路個小朋友, 因為個小朋友將來有機會出國讀書會方便d, 佢當初都諗著自己出國讀書, 但國內手續超級煩.

個d 唔好係向大陸無咩錢, 聽埋d 人講

大宅

原文章由 heiheikwok 於 07-7-30 01:31 發表
其實有d 真係好好

我個friend 個老婆係國內人士, 仲係有學識個種, 佢都係嚟hk 生bb, 不過佢向私家生, 我問佢點解要嚟hk 生bb, 佢話hk 醫療真係好過大陸, 仲有佢真係無諗著個小朋友向hk 讀書, 佢 ...

我都係咁話,無論邊度黎都有好有衰。建議大家睇到乜有關大陸或者係新移民既新聞而批評時,對事唔對人,咁樣都會減少D沖突喇。將心比心,如果只係有一個香港人得罪左其它人,而人地話一句“好憎香港婆”,我地睇到又有乜感覺?雖然知道唔係話緊自己,但香港人好團結,睇到心都會有小小唔舒服喇!係咩?

如有得罪,請見諒
切勿讓偏見蒙蔽自己的雙眼

大宅

agree:):):):)
原文章由 正義天使 於 07-7-30 11:36 發表

我都係咁話,無論邊度黎都有好有衰。建議大家睇到乜有關大陸或者係新移民既新聞而批評時,對事唔對人,咁樣都會減少D沖突喇。將心比心,如果只係有一個香港人得罪左其它人,而人地話一句“好憎香港婆”,我 ...

首頁

尾頁

跳至