親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

原文章由 火火山 於 07-8-1 09:37 發表
fatfrog,

我係跟團去架, 因為係第一次去, 所以唔敢自由行住, 妳係咪都係去布吉丫?? 如果係既話, 都有可能會碰到喎...嘻嘻

係呀, 我地15日出發, 5d4n, 住巴東, 你地住邊間呀
跟團都有一日自由活動, 你會去邊呀
http://hk.myblog.yahoo.com/aranliu/

別墅

原文章由 kahey 於 07-8-3 13:41 發表
hi, fish fish and fat frog,

我地17/8日去布吉...住allamenda,唔知會唔會撞到?
我的行程:
第一天:patong 大排檔晚飯
第二天:egg island half day trip.hotrel''hea''
第三天:騎象..Central festival,Bi ...

我都係咁上下行程, 但我地未決定租唔租車呀,
http://hk.myblog.yahoo.com/aranliu/

別墅

原文章由 justjust 於 07-8-3 23:51 發表
Hi kahey,

we will go on 16/8, return on 19/8. So we may probably run into each other. We are 2 adults 2 kids, and your itinery really gives us good idea. We like to "hea" very much.

I did ...

我地都係19日返hk, 坐泰航, 唔知會唔會同你同機呢

大宅

che,

got it. thank you.

justjust

原文章由 che 於 07-8-5 00:21 發表
justjust,

pls check pm.

But as i said he should be more expensive than those introduced by others in BK or thailandfans. in fact, he is one of the contract drivers of the hotel i stayed i ...

大宅

fish,

我看左另一個討論區啦﹐但聯絡資料冇在討論區公開講﹐要靠PM﹐我又看見其他人話新手少於幾多幾多分不能收發信息﹐我就算即刻登記都冇咁多野講去儲分叫人send PM俾我。:-|

如果你仲留有聯絡資料請麻煩PM俾我﹐叫做多個參考;唔係既話che都俾左一個我﹐叫做有個係手個心會定d。

唔該晒你呀。

justjust

原文章由 Fish 於 07-8-5 09:13 發表

justjust,

我是在另一個討論區看到租車post,本來聯絡好,不過我在布吉有阻滯,所以最後無租到,你可以睇睇:

http://www13.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=4585863&extra=page%3D1

大宅

fatfrog﹐

我地坐OX東方航空﹐平航空公司黎架﹐但時間好d﹐可能係機場見到都未定。

原文章由 fatfrog 於 07-8-5 13:58 發表

我地都係19日返hk, 坐泰航, 唔知會唔會同你同機呢

大宅

I booked private car with driver for 10 hours from Mr Chai two weeks ago.
First day, he charged me B1200 as the driver needed to pick us from Laguna area.
Second day, he charged me B1000 as we had moved to Patong.
You can send email to him to make the reservation.
Ice Family Tour ( Shop in side Patong Bayshore Hotel)
Rat U-Thit 200 Pee Rd., T. Patong A.Muang Phuket 83150
Tel. 076-341114 , 08-19793596 , Fax: 076 - 341115
E-mail.: [email protected]

www.icefamilytour.com

珍珠宮

DHA勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

原文章由 justjust 於 07-8-7 00:14 發表
fatfrog﹐

我地坐OX東方航空﹐平航空公司黎架﹐但時間好d﹐可能係機場見到都未定。

請留意此間航空公司會以英文字頭安排位的...即是如果我姓CHAN...而我的朋友姓WONG...那麼便一頭一尾了...所以一定記緊要CHECK張PASS...

別墅

justjust,
check pm.

別墅

原文章由 justjust 於 07-8-7 00:14 發表
fatfrog﹐

時間好d 咁你地幾點返hk呀:time:, 泰航成9點幾到hk, 我諗我地返到屋企都要成十一,二點

別墅

昨日打去美xx旅遊request個兒童餐比阿仔, 另外, 我問佢, 點解我打去泰航問, 佢地話冇我d資料, 美xx好冇禮貌咁同我講, 我訂的是團飛, 唔同散買, 咁我就問有咩唔同, 佢好好笑咁答"係唔同架, 你個d係團飛, 唔同架, 价錢都唔同啦", 跟住我就問係咪我d資料冇sent去泰航, 係咪未comfirm, 佢就話, sent左, 唔係點會收埋你d尾數呀, 仲重覆我個d係團飛, 唔同架, 我再追問, 點解sent左資料而泰航會冇, 佢又再重覆多次話我個d係團飛, 係唔同的, 答來答去都唔知佢講乜, 激死

大宅

原文章由 ym403 於 07-8-7 08:58 發表
I booked private car with driver for 10 hours from Mr Chai two weeks ago.
First day, he charged me B1200 as the driver needed to pick us from Laguna area.
Second day, he charged me B1000 as we ...

ym403, fish,

多謝你地既資料呀。

大宅

唔係呀嘛﹐一齊check in都可以咁﹖多謝提點。

原文章由 smypig 於 07-8-7 10:05 發表

請留意此間航空公司會以英文字頭安排位的...即是如果我姓CHAN...而我的朋友姓WONG...那麼便一頭一尾了...所以一定記緊要CHECK張PASS...

大宅

都係9點幾到港﹐去程8點幾機﹐還可以。我唔記得第二間幾點﹐好似太早或太遲。

原文章由 fatfrog 於 07-8-7 18:05 發表

時間好d 咁你地幾點返hk呀:time:, 泰航成9點幾到hk, 我諗我地返到屋企都要成十一,二點

首頁

尾頁

跳至