美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

引用:我都好想整丫,但我係單眼皮,吾知會不會整

原帖由 puipui37 於 14-03-02 發表
我都好想整丫,但我係單眼皮,吾知會不會整完好似無整甘
佢係點色喺睫毛位,內眼線咁,我諗同眼皮又唔同卦?我估咋

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+fupigpig+於+14-03-02+發表Oh

原帖由 abby1980 於 14-03-03 發表
唔可以呀,發炎就大件事
咁你幾時完全正常?thx

男爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+abby1980+於+14-03-03+發表唔

原帖由 fupigpig 於 14-03-03 發表
咁你幾時完全正常?thx
第四日已經唔腫,但甩焦都要7~8日,但甩唔哂都唔覺眼的

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+fupigpig+於+14-03-03+發表咁

原帖由 abby1980 於 14-03-03 發表
Thx..你喺邊間整呀?因唔多人傾眼線,事時見一係眉清乜乜,一係就講荃灣。
Thz

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

abby1980 發表於 14-3-3 01:13

可否pm我你在那間做?

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

fupigpig 發表於 14-3-3 01:45
Thx..你喺邊間整呀?因唔多人傾眼線,事時見一係眉清乜乜,一係就講荃灣。
Thz

等你出報告. 因我都想做

大宅

回覆:fupigpig 的帖子

你整完分享吓
荃灣果間我唔太上色

珍珠宮

引用:Quote:fupigpig+發表於+14-3-3+01:45+Thx..

原帖由 tracytang 於 14-03-03 發表
等你出報告. 因我都想做
我取消左booking...

珍珠宮

引用:你整完分享吓荃灣果間我唔太上色 +

原帖由 panmung 於 14-03-03 發表
你整完分享吓
荃灣果間我唔太上色
我今日取消左

大宅

我之前做左綉內眼線, 腫左三兩日, 但我一個星期都無化妝
(個星期努力地書D sharp色咀囉)

中間有時會甩少少粒粒野. 但好快無事啦.

珍珠宮

引用:我之前做左綉內眼線,+腫左三兩日,+但我一個

原帖由 salafu 於 14-03-03 發表
我之前做左綉內眼線, 腫左三兩日, 但我一個星期都無化妝
(個星期努力地書D sharp色咀囉)
因我見2個jm喺眉清xx做完唔痛唔洗腫,同其他人做好似唔同咁,咁啱朋友今朝電我,佢見過有朋友做完係有眼腫時期。所以再睇多d資料參考吓先。
因做衰左都煩,可能衰過未整

大宅

所謂腫係少少咋. 完全可以照出街無問題.
痛我完全無痛.

我做個度應該唔係你上面mention既任何一間.

珍珠宮

引用:所謂腫係少少咋.++完全可以照出街無問題.痛

原帖由 salafu 於 14-03-03 發表
所謂腫係少少咋. 完全可以照出街無問題.
痛我完全無痛.
咁有冇聽過cwb B字頭 或 x屋?
其實真係唔多jm分享綉眼線。想知多d都難
Thx again

大宅

回覆 fupigpig 的帖子

其實呢, 我做之前無做太多research. 你講幾間我都無留意. 只係我做開facial個度直接做. (當然佢一向都有客上來只做眼/眉). 因為一向facial都滿意而且有信心.
做之前佢都講明, 少少腫一定有. 但呢樣野個個人唔同. 有D人皮膚反應好大, 有D人皮膚無咩反應. 唔可以100%講實.

實際過程超快. 我估應該10min左右. 想像下自己用pencil liner畫內眼線, 但用一支硬少少既, 可能好似原子筆texture既野蹋畫. 唔痛, 但當然怪怪地. 做完有一小盒cream比我帶返去得閒用cotton swap上下. 包左一次補色我未做.

其實我遲D會做埋眉添.

珍珠宮

引用:回覆+fupigpig+的帖子其實呢,+我做之前無做

原帖由 salafu 於 14-03-04 發表

其實呢, 我做之前無做太多research. 你講幾間我都無留意. 只係我做開facial個度直 ...
Thx你真心分享
我都明點解有人痛有人唔痛,因為嗰d麻藥反應因人而異,我之前都做過mts,不同藥真係效果差好遠。
我想請問你做之前會唔會先劃個形俾你睇左先?
其實我都問緊一間,係朋友嘅2個朋友做過,當然我就睇唔到佢效果,但起碼感覺可靠d.不過因為尋日取消左,再約另一間都要時間,撞正朋友結婚怕眼腫,所以會推遲少少先做,可以問到多d意見。Thx again.

大宅

眼線無畫來睇先做. 因為做內眼線, 其實無咩shape好畫. 跟眼去, 只無眼尾有少少少少向上. 佢都講左眼尾唔好加長. 要的話自己eyeliner後加, 做死左無得改.
做眉就會做哂shape ok左先.

講開, 其實我無落麻醉.
紋同綉完全唔同, 你搞清楚先wor. 紋做得入好多, 所以一定腫同痛好多. 但真係一世. 绣/柔點都會過幾年甩唔少.

珍珠宮

引用:回覆+fupigpig+的帖子眼線無畫來睇先做.++

嘩,你連麻醉膏都冇搽?眼線位應該好痛喎。
我朋友幫我問到2間都ok,不過其中一間係幾年前嘅事,冇左師傅個名,所以決定另一間。我摷番d舊帖,2間都有人讚過。

大宅

真心, 完全唔痛. 係"怪".我做既感覺係一橫橫咁寫/畫落去, 唔係針吉落去.

可能同你research緊個d唔同.

珍珠宮

引用:回覆+fupigpig+的帖子真心,+完全唔痛.++係"

真心, 完全唔痛. 係"怪".我做既感覺係一橫橫咁寫/畫落去, 唔係針吉落去.
可能係啦。因有時美容同一項目都n個講法,有人講韓式,有人日式,真係行內or做過有比較先最清楚

首頁

尾頁

跳至