美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

洋房

原文章由 Irenesuet12 於 07-10-14 00:26 發表

咁係吾係要敷多d mask 會好d?邊隻牌子啱我?

唔係敷mask,而係用消炎性產品(最好係油性)。
使用這類形產品,過程中有機會將妳原先問題一併治療。

[ 本文章最後由 depretty 於 07-10-18 18:56 編輯 ]

洋房

原文章由 karena1031 於 07-10-17 22:12 發表
hi depretty,

你好, 我今年20歲, 其實都唔太清楚我自己係咩性質既皮膚, 只係知道我洗完面(無論用洗面奶定係用洗面gel)有d乾, 但係t字位會好快出油(如果洗完面之後無搽護膚品), 唔知我係咪混合性皮膚呢?

我皮膚毛孔 ...

一共七項問題,答完再教妳。
1. 混合性皮膚。
2. 毛孔粗大,以後不可按壓,用消炎性產品潔面,此乃預防,治療須用植物酸疏通毛孔。
3. 同第2項相同。
4. 兩樣都唔係,皮膚類形問題形成。賀爾蒙問題會出於腮骨下位置。
5. 同第2項相同,暗瘡印是妳手多按壓而成。
6. 用咁耐時間都治療無效,當然要停,私人傳訊介紹給妳。

最近太多解答,遲!sorry!

洋房

原文章由 lingxx 於 07-10-14 09:50 發表
樓主...你好嗎??我希望你會回答我的問題...因為我真的是很煩惱...我唔知道我係唔係敏感皮膚...我塊面成日紅ga...紅得泥仲有好多微血管...仲好易敏感ga...一年要睇好多次醫生...但係就唔斷尾...醫生就成日話係敏感... ...

醫生講得冇錯係敏感,但延至現在,就係:
敏感加皮膚活躍再加深層缺水,妳現在已經叫辛苦,
轉天氣再凍及有冷風,妳重更加辛苦!
再有問題,我見到係妳會盡快覆妳啦!

洋房

原文章由 fabian 於 07-7-31 18:56 發表
請問你所講的油性消炎水,是否只適用於深層暗瘡呢?
我鼻翼亦有一粒暗瘡,但它只是腫起少少,按它會微痛,但同樣是沒有膿,搽暗瘡藥都只係消紅,但不好,時常這樣反覆復發.請問能怎麼處理呢? ...

油性消炎素當然表面是沒問題,表層深層都可用。
妳鼻翼的暗瘡就是深層發炎,治療表面,當然反覆復發。
妳祇要在睡前用少許棉花,濕透藥素,再用醫生膠布敷黏住過夜,早上撕去,就會發覺效果啦!

洋房

原文章由 depretty 於 07-10-13 12:43 發表

脂溢性皮膚炎通常於面部有甚於身體都有,屬真菌,須用類固淳及消炎性藥敷,更者甚不能外吸收須內服。
患處通常會發生在眼皮、頭皮、鼻兩側、外耳側、什至胸膛。
1. 絕對唔係食物敏感,祇是輕度炎症。
2. 天氣轉涼而令致面 ...

Thank You

洋房

原文章由 Irenesuet12 於 07-10-14 00:26 發表

咁係吾係要敷多d mask 會好d?邊隻牌子啱我?

Already send

洋房

原文章由 depretty 於 07-10-20 14:27 發表

Email 給妳!

大宅

原文章由 depretty 於 07-10-20 14:27 發表

can u send again thx

大宅

Hi~你好。本人現年18歲, 有皮膚問題向你請教。

我從小學開始,眼袋上便有一粒粒的油脂粒
(不肯定是不是疣),即使查左皮膚藥膏都冇用。
令我非常煩惱, 因為兩個眼袋上都有:( 。

請問可唔可以介紹一D 針對油脂粒0既治療性 護膚品0既產品俾我? 請e-mail或pm給我,唔該曬:-P

[ 本文章最後由 moodzi 於 08-2-6 01:17 編輯 ]

洋房

depretty 你好,

D皮膚好暗同粗, 又有黑眼圈埋眼下的油脂粒, 可以點呀 (35歲)? 仲有邊個Brand比較適合我呢? 嫲煩妳PM啲資料比我, 唔該晒.

民房

depretty

可否PM我含消炎潔面乳及深層保濕的資料呀?謝謝

男爵府

原文章由 NICOLEPURITY 於 11/4/2008 05:13 PM 發表
depretty

可否PM我含消炎潔面乳及深層保濕的資料呀?謝謝

我都想知呀,有冇媽咪可pm話我知呀?

首頁

尾頁

跳至