美容扮靚

跳至

首頁
12345...11

尾頁

大宅

我依家塊面..有勁多黑頭同粉刺!!
黠樣先澈底清哂??
TKS!

洋房

原文章由 w_e_n_5201314 於 07-8-3 18:40 發表
我依家塊面..有勁多黑頭同粉刺!!
黠樣先澈底清哂??
TKS!

妳都是屬於輕度炎症,祇要用含消炎潔面乳及用含去

民房

凹凸洞

其實都幾深下有d
好啦聽你講去試下做啦

大宅

原文章由 depretty 於 07-8-3 18:59 發表

妳都是屬於輕度炎症,祇要用含消炎潔面乳及用含去

咩潔面乳??我D黑頭同粉刺好深啊!:-(

男爵府

醒目開學勳章

原文章由 jsmleetse 於 07-8-1 12:32 發表
點解我面兩頰通紅呢? 已有一整年, 搽什麼都無效用, 點様可以降溫, 美容師總是話缺水, 點樣先可以唔另皮膚缺水, 真煩惱.

無錯是缺水,而且係深層缺水,妳只要搵對護膚品,約須三個月早晚用,就可解決問題,現時我想信妳使用中的護膚品未能真正解決深層保濕,慎用。

我都有敏感,缺水問題,請介紹護膚品.謝謝

洋房

原文章由 depretty 於 07-7-31 18:03 發表
皮 膚 解 答

本標題因其他美容公司入侵及破壞,現開新板。

9. 教妳怎樣治療敏感、預防敏感:
a. 切忌熱水洗面及用一熱一冷方法洗面,祇用室溫水。
b. 不可用含有酒精成份的護膚品。
c. 盡量減少化裝。
d. 洗面不可過多,每日2-3次已足夠。
e. 秋冬期間不可用太潤或重油性護膚品。
f. 如遇敏感期間,亦不可用太潤或重油性護膚品。
f. 怎樣治療敏感

大宅

原文章由 depretty 於 07-8-3 16:29 發表

通常乾必定敏感,介紹隻深層保濕給妳,若不嚴重,該使用1-2樽己經將妳敏感的皮膚治愈,email給我吧!
[email protected]

Please e-mail to me too, thank you!

大宅

可否pm我?

原文章由 depretty 於 07-8-1 15:40 發表

收到啦介紹給妳用啦,應於3個月內將妳敏感根治,pm給妳。

民房

凹凸洞..

鑽石磨皮好似冇乜用[..d凹凸仲係好似之前咁啵..

仲有冇其他方法..?

男爵府

Hi
我都想知有無野搽左真係可以完全消除色班,由細到到一點點果種,係眼下及嘴唇周圍較多,仲有就係毛孔越來越粗.有無辦法可解決哩d煩惱?thx!
p.s我唔想做乜光之類,有朋友做左之後隔一派又出返.同埋皮膚好溥.容易紅.

洋房

原文章由 yin_713 於 07-8-5 15:50 發表
鑽石磨皮好似冇乜用[..d凹凸仲係好似之前咁啵..

仲有冇其他方法..?

鑽石磨皮之前妳先做換膚療程(可用護膚品做療程),將角質層及凹凸洞情況治療8-9成才做磨皮,效果才是最好,每做一次磨皮就需休息10天,如此類推,約做8-10次點會無效。

洋房

原文章由 crystaltochan 於 07-8-5 23:30 發表
Hi
我都想知有無野搽左真係可以完全消除色班,由細到到一點點果種,係眼下及嘴唇周圍較多,仲有就係毛孔越來越粗.有無辦法可解決哩d煩惱?thx!
p.s我唔想做乜光之類,有朋友做左之後隔一派又出返.同埋皮膚好溥.容易紅.

色光治療,通常是有限期,過了某段時間便須要再做,等同肉毒桿菌針每隔半年一次的道理。
看來是雀斑,麻煩色斑之中除了太田斑、混合斑、就到妳,雀斑通常可治愈九成,治色斑的時候已可順帶將妳的粗大毛孔做好,無須特別去整理毛孔粗大,妳可選購治療性護膚品來料理(含BHA、AHAs、純A酸等),價錢約3,000樓下,3個月時間已經好九成啦。

男爵府

謝謝你的解答,你所講既成份會令皮膚敏感嗎?另,如果要治療是要找你嗎?thx!
原文章由 depretty 於 07-8-6 13:56 發表

色光治療,通常是有限期,過了某段時間便須要再做,等同肉毒桿菌針每隔半年一次的道理。
看來是雀斑,麻煩色斑之中除了太田斑、混合斑、就到妳,雀斑通常可治愈九成,治色斑的時候已可順帶將妳的粗大毛孔做 ...

民房

我應該係混合性皮膚都係缺水皮膚, 2頰好乾而且出現紅色, 即係深層缺水, 用左好多牌子都唔見有用, t字位又容易出酒米暗瘡, 眼下又出細紋(我覺得幾明顯), 我就來做新娘啦, 唉.....我都好想皮膚滑滑靚靚, 麻煩幫幫手, thks

[ 本文章最後由 wuwu2307 於 07-8-6 15:14 編輯 ]

男爵府

我又係好乾同敏感,請介紹隻深層保濕給我好嗎?
my email: [email protected]

洋房

原文章由 bearking 於 07-8-6 16:33 發表

無問題我Email給妳啦!

民房

maybe you can try Dr. Ci-Labo (www.ci-labo.com.hk)

I have very sensitive skin and always need to go to see the doctor. Sometimes I ate something wrong, sometimes because of the weather. I have used the Dr Ci-Labo and it's very good for sensitive skin.

But I do changed to other brands sometimes but I will go back to Dr. Ci-labo at the end.

Today, I just brought a new brand "avene". I know their products are all for sensitive skin. So I will try and let you all know too.

kitkit

原文章由 bearking 於 07-8-6 16:33 發表

民房

IceLemonTea, I also want to know the Cream or mask you mentioned. I want to try try too!
My email:

原文章由 kitkit_hongkong 於 07-8-6 16:59 發表
maybe you can try Dr. Ci-Labo (www.ci-labo.com.hk)

I have very sensitive skin and always need to go to see the doctor. Sometimes I ate something wrong, sometimes because of the weather. I hav ...

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章

我又係好乾,請介紹隻深層保濕給我好嗎?

PM比我可以嗎

洋房

原文章由 於 07-8-6 17:38 發表
我又係好乾,請介紹隻深層保濕給我好嗎?

PM比我可以嗎

無問題,請到我Email處。

首頁
12345...11

尾頁

跳至