論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

民房

有咁嘅工人死得喇!
最無辜係啲小朋友!:-(

印傭被控助青年侵犯幼童
一名印尼女傭被指收受遊樂場員工利益,把兩名分別5歲和3歲的少主供其非禮,案件07年8月1日提訊,二人不准保釋。
二人同被控於06年3月於黃埔花園吉之島地庫夢幻世界一間房內非禮兩女童。兩名被告分別將於10月3日及8月6日再次提堂,期間等侯律政司最新指示及警方進一步調查。

受經醫生檢驗後,女童下體及肛門皆有被硬物插入的痕跡。

可怕

大宅

睇到真係心寒.你話我地點放心呀!!咁都做得出. d哀工人真係無樣睇,我地日日用盡方法想d仔女有妥善的照顧,點知所托非"人"(禽獸不如).

複式洋房

叫佢去 

踐人,冇得番身. 

越來越多小主人被外傭虐待,侵犯. 不能再忍.
:-( 小朋友好慘.

複式洋房

咁離譜
有無攪錯呀

仔仔
2008年1月

別墅

我剛睇到呢單新聞時, 第一個反應係"極之震怒", 繼而"媽媽"聲, 真架, 我真係忍唔住係咁"媽"個PK! 我哋呢啲為人父母, 為生計, 兩個都要出去工作, 請個工人返嚟照顧仔女, 諗住有兩餐安樂茶飯, 點知呢啲衰pk, 竟然為自己利益 (僱主亦有出糧俾佢架喎), 攞兩個少主(咁細個) 去俾個男人咁樣攪, 真係多得佢照顧囉! 果兩個小朋友實在太無辜, 好慘, 雖然唔係自己仔女, 但我真係.....好心痛, 因為我自己都有仔女, 都有工人.......好彩有我媽媽幫守睇住咋! 工人點會當僱主仔女係自己仔女咁看待呀! 工人始終信唔過!! 其他父母者, 請多點關心自己仔女日頭情況, 放工後, 問問仔女每日發生的事情吧! 我哋帶得仔女嚟這個世界, 就有責任保護佢哋架!
:-( :-(

子爵府

醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章

好變態
個阿媽點解會比工人帶囡囡去街:-( :-( :-(

原文章由 chihinmom 於 07-8-1 23:26 發表
我剛睇到呢單新聞時, 第一個反應係"極之震怒", 繼而"媽媽"聲, 真架, 我真係忍唔住係咁"媽"個PK! 我哋呢啲為人父母, 為生計, 兩個都要出去工作, 請個工人返嚟照顧仔女, 諗住有兩餐安樂茶飯, 點 ...

子爵府

醒目開學勳章

我睇完呢單新聞,第一個想法係,我會殺o左個賤人同果件淫獸

大宅

原文章由 winnie_sh 於 07-8-1 23:38 發表
我睇完呢單新聞,第一個想法係,我會殺o左個賤人同果件淫獸

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

嬲到唔知講咩好呀~~~~~~~~

公爵府

好媽媽勳章

好慶好慶好慶
好嬲好嬲好嬲
我想去黃埔笠呢兩個賤人麻包袋

男爵府

太過份
咁賤都有架
個男人賤, 但係個工人仲賤, 佢自己都係女人黎架, 咁貪錢不如佢自己出去比人攪啦

男爵府

點解咁恐怖架 真係好震驚呀 :-( 個pk工人為左錢咁都做得出,個變態員工抵佢坐一世監呀,唔好出黎再害人,兩位小朋友好無辜好慘,呢d陰影一世難忘架 :-(

男爵府

個工人無人性,正人渣,佢係印尼無$,要出賣自己唔出奇,係香港無$,就出賣小主人,要佢地留下一個黑暗的童年陰影,簡直禽獸不如。

公爵府

2023年兔年勳章 開心吸收勳章 夏天玩到顛 大廚勳章 趣教勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

簡直令僱主擔心 希望政府嚴懲呀 兩個小朋友都咁細 真係好變態呀~~~~? 收 錢 送 少 主 供 人 淫 辱
印 傭 被 控   受 害 姊 妹 花 僅 3 歲 5 歲

【 本 報 訊 】 一 名 印 尼 女 傭 負 責 照 顧 一 對 3 歲 及 5 歲 的 小 姊 妹 , 她 涉 嫌 每 次 收 受 一 名 在 兒 童 遊 樂 場 任 兼 職 的 17 歲 員 工 200 至 500 元 報 酬 , 將 小 姊 妹 帶 往 遊 樂 場 , 任 由 該 員 工 在 房 間 內 肆 意 侵 犯 她 們 , 包 括 將 細 小 硬 物 插 下 體 , 小 姊 妹 於 16 個 月 內 , 涉 慘 遭 侵 犯 達 20 多 次 , 直 至 姊 姊 上 周 向 父 親 訴 苦 , 事 件 才 曝 光 。   記 者 : 戴 國 輝

警 方 拘 捕 涉 案 兩 名 被 告 , 首 被 告 印 傭 ( 32 歲 ) 及 任 兼 職 員 工 的 次 被 告 林 健 岳 ( 17 歲 ) , 昨 解 九 龍 城 裁 判 法 院 提 訊 。 二 人 暫 被 控 一 項 非 禮 罪 , 暫 毋 須 答 辯 , 案 件 押 後 待 控 方 諮 詢 律 政 司 意 見 及 警 方 繼 續 調 查 , 兩 人 分 別 還 押 監 房 及 警 方 看 管 。

印 傭 承 認 每 次 收 數 百 元控 方 庭 上 透 露 , 首 被 告 印 傭 負 責 照 顧 一 對 分 別 3 歲 及 5 歲 小 姊 妹 , 姊 姊 上 月 27 日 向 父 親 透 露 , 她 與 妹 妹 在 紅 磡 的 「 夢 幻 世 界 」 其 中 一 間 房 內 遭 人 非 禮 , 其 父 質 問 印 傭 , 她 和 盤 托 出 事 件 。
印 傭 承 認 在 「 夢 幻 世 界 」 任 兼 職 員 工 的 次 被 告 每 次 給 她 200 元 至 500 元 , 由 她 帶 兩 姊 妹 到 上 址 供 他 非 禮 。 她 又 承 認 收 取 次 被 告 金 錢 一 年 多 以 來 , 次 被 告 非 禮 兩 姊 妹 多 達 20 多 次 。 女 童 父 親 立 即 報 警 。
印 傭 其 後 又 帶 警 員 拘 捕 次 被 告 , 他 接 受 警 誡 時 否 認 指 控 。 小 姊 妹 交 由 醫 生 檢 查 , 姊 姊 並 沒 有 表 面 傷 痕 , 惟 妹 妹 肛 門 出 現 紅 腫 , 其 後 醫 生 再 替 姊 姊 檢 驗 , 發 現 其 下 體 有 細 小 硬 物 插 入 造 成 的 舊 傷 痕 。

單 是 今 年 7 月 已 有 5 次姊 姊 在 心 理 醫 生 陪 同 下 進 行 錄 影 會 面 , 她 向 警 方 表 示 次 被 告 脫 去 她 的 衣 服 , 用 硬 物 插 入 她 肛 門 , 又 吻 她 的 肚 臍 , 而 每 次 都 由 印 傭 帶 她 和 妹 妹 到 上 址 , 單 是 今 年 7 月 已 有 5 次 。 警 方 稍 後 會 為 妹 妹 錄 口 供 。
控 方 續 指 , 即 使 兩 被 告 沒 有 任 何 案 底 , 鑑 於 案 情 嚴 重 , 反 對 兩 人 保 釋 外 出 , 並 指 案 件 可 能 會 轉 介 至 區 域 法 院 或 高 等 法 院 審 理 。
次 被 告 透 過 律 師 , 向 法 庭 投 訴 曾 遭 警 方 3 度 毒 打 , 其 中 一 次 是 打 下 體 。 代 表 律 師 申 請 保 釋 時 指 , 次 被 告 與 父 親 及 胞 兄 同 住 , 棄 保 潛 逃 的 機 會 微 , 他 可 交 出 一 萬 元 保 釋 金 , 及 遵 守 不 離 開 香 港 等 保 釋 條 件 。 惟 裁 判 官 否 決 其 申 請 , 將 案 押 後 至 本 月 6 日 提 訊 , 還 押 警 方 看 管 , 印 傭 則 沒 有 申 請 保 釋 。
案 件 編 號 :KCCC4774/07

民房

所以我之前的工人無心在我處做,想你炒她,她總有方法,我們也不同她玩,免小女再成為她搞的目標。我以前的八婆走後,家有離奇的昆虫聚集,咬完小女後,老公發小女牀舖被席也有其昆虫,我們決定將之棄之、大清潔後,再用殺虫噴霧,到現在不知結果如何。觀察中。
我兩年炒了兩個,我炒到怕,不再請用外傭,好驚,特別是她想走,小女又不喜歡她,但又無人看顧,工人會玩弄在她掌中。
原文章由 小荻媽咪 於 07-8-2 06:21 發表
簡直令僱主擔心 希望政府嚴懲呀 兩個小朋友都咁細 真係好變態呀~~~~? 收 錢 送 少 主 供 人 淫 辱
印 傭 被 控   受 害 姊 妹 花 僅 3 歲 5 歲

【 本 報 訊 ...

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

睇完真係好驚,我都有2個女,而家已經盡量吾俾隻衰大肚bun帶出街啦.連落街玩都noway...佢地真係好賤格...吾好攪啦,有辦法我就吾請工人啦.

侯爵府

冇人性~~~~死仔要搞咪去搞個死工人囉~~~~ 死工人咁恨錢自己去賣身都多d收入啦 白痴

別墅

, as a matter of fact, I really want to do that to those two xyz!#$%%^&

伯爵府

睇完單新聞我簡直嬲到出唔到聲,兩件死X街死唔去都唔好俾佢有好日子過!!

可憐兩女童長期受侵犯,父母為口奔馳請工人落得如斯下場,我一定會覺得好對女兒不起。點解香港人咁可憐!

伯爵府

次 被 告 透 過 律 師 , 向 法 庭 投 訴 曾 遭 警 方 3 度 毒 打 , 其 中 一 次 是 打 下 體 。

打得好, 打多幾獲, 打到佢殘廢
入到監倉, 繼續毒打佢, 買起佢
仲學人投訴 打多幾獲 ah la .....

首頁

尾頁

跳至