論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

無人性....

原文章由 尼加拉伯爵 於 07-8-2 09:28 發表
次 被 告 透 過 律 師 , 向 法 庭 投 訴 曾 遭 警 方 3 度 毒 打 , 其 中 一 次 是 打 下 體 。

打得好, 打多幾獲, 打到佢殘廢
入到監倉, 繼續毒打佢, 買起佢
仲學人投訴 打多幾 ...

[ 本文章最後由 catbaby 於 07-8-2 09:34 編輯 ]

公爵府

開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

疑人不用,用人不疑呢句放係外傭身上係唔岩用既,一單又一單咁既案件,你叫我地返工既媽咪真係點放心呀,外傭對我地既傷害係一生一世,點解佢咁自私做理d咁既野,佢冇小朋友咁咩,佢冇姨甥女既親戚咩,佢都係女人來,點解......:-( :-( :-(

侯爵府

原文章由 mylulu007 於 07-8-2 09:25 發表
睇完單新聞我簡直嬲到出唔到聲,兩件死X街死唔去都唔好俾佢有好日子過!!

可憐兩女童長期受侵犯,父母為口奔馳請工人落得如斯下場,我一定會覺得好對女兒不起。點解香港人咁可憐!

哎~~~希望法官大人可以重重重重重判黎兩個死人 入境處都應該印刷多d手冊警告工人非法工作危害到僱主人身安全的嚴重性

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

男爵府

畀面勳章

原文章由 vic-wing 於 07-8-2 00:26 發表
點解咁恐怖架 真係好震驚呀 :-( 個pk工人為左錢咁都做得出,個變態員工抵佢坐一世監呀,唔好出黎再害人,兩位小朋友好無辜好慘,呢d陰影一世難忘架 :-(

正苦其實應該出來回應吓, 做吓嘢, 學吓人地星加坡, 我唸起碼可以減少咁嘅恐怖事件

希望兩個女孩健康快樂地長大, 盡快忘記不好的陰影!

兩個賤人判以永不超生

民房

原文章由 marksix123 於 07-8-2 10:26 發表

正苦其實應該出來回應吓, 做吓嘢, 學吓人地星加坡, 我唸起碼可以減少咁嘅恐怖事件

希望兩個女孩健康快樂地長大, 盡快忘記不好的陰影!
兩個賤 ...

這陰影無論對小朋友或她們的父母都是很難磨滅的。:-(
無論如何都希望他們往前望,日後幸福快樂!

希望政府真係會做啲o野喇!
希望o個啲衰人真喺有報應!

複式洋房

印傭好仆街

:-( :-( :-( 小姊妹好可憐

大宅

我覺得好心痛!個兩個PK禽獸最好折磨一輪先比佢死
原文章由 winnie_sh 於 07-8-1 23:38 發表
我睇完呢單新聞,第一個想法係,我會殺o左個賤人同果件淫獸

別墅

真係好q仆街!!
忍唔住都要爆句粗口平衡下!

我睇到新聞, 簡直想香港立即有返死刑!!!!
打十次把都唔夠...
最可憐兩個囡囡, 有一世不能磨滅既恐怖記憶...
自己去做就算, 做乜要咁對d 小朋友,
仲話打左四年工?
有無人性ga????
真係嬲到爆!!!!!!!!!!!!!!!!

大宅

我今日睇到報導真係好火滾!
那時我為得到這孩子祈禱,上主就賞賜了我所懇求的,所以我現在把他獻於上主,他一生是屬於上主的。(撒上:27-28)你教導孩童應行的道路,待他老年時也不會離棄。(箴22:6)

侯爵府

原文章由 sam/sam 於 07-8-1 22:21 發表
有咁嘅工人死得喇!
最無辜係啲小朋友!:-(

印傭被控助青年侵犯幼童
一名印尼女傭被指收受遊樂場員工利益,把兩名分別5歲和3歲的少主供其非禮,案件07年8月1日提訊,二人不 ...

真係無人性架等我

男爵府

原文章由 chihinmom 於 07-8-1 23:26 發表
我剛睇到呢單新聞時, 第一個反應係"極之震怒", 繼而"媽媽"聲, 真架, 我真係忍唔住係咁"媽"個PK! 我哋呢啲為人父母, 為生計, 兩個都要出去工作, 請個工人返嚟照顧仔女, 諗住有兩餐安樂茶飯, 點 ...

你講得好呀

子爵府

睇完好想殺左佢地! c左仲要學細契一樣鞕佢c!!!!
希望兩個小女孩永遠唔記得發生過d咁既事.
I support autism acceptance!

男爵府

畀面勳章

一日最衰係正苦 ,次次外傭虐兒,一係無証據,就算有都係輕判,班pk點會驚,其實虐兒case應該要重判,因為小朋友根本無還擊之力,個衰人係蓄意傷害.appledaily記

大宅

兒童受罪的案件越來越多,好似越來越猖狂,全因政府無能,懶懶閒,又對d外傭太好,反而我哋自食其力嘅本地人冇啖好食。

別墅

今日有人叫我睇, 因為太多野做未睇...
上到來, wa...真係睇到眼有淚光...
咁細個小朋友, 條pk只為幾百蚊要佢地受咁既苦...
死一百次, 一千次...一萬次都唔夠....
又係印印...佢地點解可以咁無腦???

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章

兩個死pk, 打到佢變公公

原文章由 尼加拉伯爵 於 07-8-2 09:28 發表
次 被 告 透 過 律 師 , 向 法 庭 投 訴 曾 遭 警 方 3 度 毒 打 , 其 中 一 次 是 打 下 體 。

打得好, 打多幾獲, 打到佢殘廢
入到監倉, 繼續毒打佢, 買起佢
仲學人投訴 打多幾 ...

民房

經常發現外傭在港犯案,所判刑罰都很輕,曾经有位社署朋交告訴,有些case僱主有証有據錄下自己幼少的兒女被外傭變態虐待及非礼,警察都話告不入,保障僱主及16歲以下少主的法例真是不足!
但HK法定的外傭工資及待遇已比較其他東南亞國家好,其实HK
govt可不可以只顧國際形象(面子) ,多點保障HK市民!

洋房

GO TO HELL............

So bad yan yan........go to hell.

別墅

極度讚成+舉手贊成! 究竟香港僱主點樣可以反映俾政府知我哋既擔心同苦況? 香港僱主同小朋友有乜野保障? "正苦"又要人生多啲, 咁攪法點敢生咁多呀, 唔通真係想逼我哋放棄份工去攞綜援嚟自己照顧番咩? :-(:-(

原文章由 CW-KK 於 07-8-2 09:46 發表

哎~~~希望法官大人可以重重重重重判黎兩個死人 入境處都應該印刷多d手冊警告工人非法工作危害到僱主人身安全的嚴重性

首頁

尾頁

跳至