論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

我睇到好唔開心...:cry:

別墅

係呀,仲好擔心。。。你地覺唔覺呢類野都係印印?係咪印印差d?

原文章由 朗仔 於 07-8-2 22:35 發表
我睇到好唔開心...:cry:

男爵府

個工人都要坐一世監
原文章由 vic-wing 於 07-8-2 00:26 發表
點解咁恐怖架 真係好震驚呀 :-( 個pk工人為左錢咁都做得出,個變態員工抵佢坐一世監呀,唔好出黎再害人,兩位小朋友好無辜好慘,呢d陰影一世難忘架 :-(
[

民房

D人話印印貪$D! 我媽咪今日都有同我個印印講這新聞

原文章由 BearBearChris 於 07-8-2 22:47 發表
係呀,仲好擔心。。。你地覺唔覺呢類野都係印印?係咪印印差d?

http://discuz.baby-kingdom.com/member.php?action=activate&uid=148230&id=VhXOQm

男爵府

原文章由 BearBearChris 於 07-8-2 22:47 發表

我覺得係。

子爵府

醒目開學勳章

今晚我同賓姐講呢單新聞,佢紅哂眼咁同我一齊勁鬧喊打呢兩個賤種,佢話點可以為錢出賣小朋友,佢地無罪,如果唔鍾意僱主可以搵另一頭住家,但係唔可以咁樣做...佢對眼通紅哂咁話希望果對小姊姊唔記得呢件事,叫佢媽咪自己湊番,唔好再請外傭,佢好憎呢D工人,滿腦子魔鬼...

我同佢講子女係父母條命,如果我女有咩事,我可以唔要我條命...我都喊埋一份:-( :-( :-( :-( :-(

呢個男賤種得十七歲,法律判唔到咁重,希望法官可以諗個方法唔好比佢再出番來社會危害小朋友,諗到佢特登走去兒童樂園做兼職,仲要搵到個貪錢賤印,即係佢唔止向一個工人埋手,都唔知有無其他小朋友受害添呀?:-( :-( :-( :-( :-(

大宅

winnie..好掛住你呀~~今日我收到緊急call..話呢單case比我知...我內心無名火起..但礙於今日喺人地家..唔可以爆粗..怕嚇死人..唉~~~又一單兒童比外傭性侵犯...雖則唔係佢做..但佢都係幫兇...正仆街嗅化西(而家爆佢粗先..)...果個17歲變態既青年有冇搞Q錯呀?????正苦你又有冇搞Q錯呀???喺美國呢庭人咁做..個官即時掟佢地入監等其他犯dup七佢地啦,揾棍篤埋佢屎忽tim呀 ...d犯好憎呢庭人架...正苦同d蠢到無能既官...你地喺度做緊乜呀???阿特狗你又餵緊魚呀???垃圾議員你地班狗暱埋咗呀???出年選喇噃...你班仆街仲唔死出嚟狗吠??你地成班真係正pk...剩係識得保護件死物既皇后碼頭..選特狗果班律師黨既死狗呢???又走去保衛個爛鬼碼頭呀???連有生命既未來社會棟粱你地班賊都唔去保護...見到你地班七樣真係屎都滾...喺電視見到你地都想打爆個TV...唔好意思各位...我其實休息緊...但今次 好嬲呀~~~
强烈要政府重新修定"保護兒童條例",保障弱小無得反抗既小朋友.

民房

原文章由 sam/sam 於 07-8-1 22:21 發表
有咁嘅工人死得喇!
最無辜係啲小朋友!:-(

印傭被控助青年侵犯幼童
一名印尼女傭被指收受遊樂場員工利益,把兩名分別5歲和3歲的少主供其非禮,案件07年8月1日提訊,二人不 ...

真系想像唔到d死工人會咁賤, 照顧左四年, 唔通對個小朋友一d感情都無, 佢自己都系女人, 有無唸個傷害幾大, 睇左論盡家傭見到甘多衰工人, 真的無一個比尼個賤人甘恐怖, 希望今次
事件可以引起政府的關注, 唔好再縱容d衰外傭, 我哋d家長都要提高警覺, 唔好信賴d工人.

大宅

真係好慘, 好無奈..............:-(

原文章由 mylulu007 於 07-8-2 09:25 發表
父母為口奔馳請工人落得如斯下場。點解香港人咁可憐!
孩子需要鼓勵, 適當的稱讚和鼓勵, 會使他更努力去完成任務, 對自己更有自信. 在小朋友的學習過程中,父母的啟發與鼓勵是十分重要。

民房

原文章由 leeleelumlum 於 07-8-3 11:06 發表
真係好慘, 好無奈..............:-(

直到今日,我個心重係好唔安樂,
真係好慘, 好無奈!:-(

複式洋房

希望小朋友忘記此事,日後做個快樂人.

你地記唔記得,十年前的印尼排華事件呀? 恐怖!
民族本色.

原文章由 幻想曲 於 07-8-3 01:12 發表

我覺得係。

子爵府

玩具勳章 睛靈勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

贊成贊成,個工人罰佢做一世
原文章由 CW-KK 於 07-8-2 09:15 發表
冇人性~~~~死仔要搞咪去搞個死工人囉~~~~ 死工人咁恨錢自己去賣身都多d收入啦 白痴

首頁

尾頁

跳至