美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

頌兒,please check PM!

原文章由 頌兒 於 07-8-13 23:21 發表
emily192chan,

我都想要醫生既資料同價錢呀! 唔該pm我,謝謝!

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

淡然

你係邊間做? 做左幾錢? 是醫生做嗎? 可否分享下因我都PLAN緊9月做呀。

原文章由 淡然 於 07-8-5 22:19 發表
搽乜都冇用,搽左7,8年好多牌子既美白精華素(kose,skII,shiseido,origins...),完全唔覺有淡過,最後做左五次激光,一次過搞掂.

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

EMILY192CHAN

可否都分享你激光的經驗? 幾錢?係邊到?

原文章由 emily192chan 於 07-8-6 16:08 發表
之前試過好多美白去斑產品都唔得,上個月做了一次laser就去晒d斑(本身唔係好深色,所以做一次就ok)
我個朋友上星期找我的醫生做咗,一次過做美白去斑脫墨,她的情況比我嚴重,醫生叫她做5次

男爵府

FJmom,已pm你,please check!

原文章由 FJmom 於 07-8-15 12:31 發表
EMILY192CHAN

可否都分享你激光的經驗? 幾錢?係邊到?

民房

有雀斑有d人話係內分泌有關,如果係可以睇下中醫。最重要出街記得搽防晒。:lol:

男爵府

2024年龍年勳章

Hi emily192chan,

我都想要醫生既資料同價錢呀! 唔該!

男爵府

寶貝貝媽咪,please check PM!

原文章由 寶貝貝媽咪 於 07-8-16 02:17 發表
Hi emily192chan,

我都想要醫生既資料同價錢呀! 唔該!

別墅

hello, 上次留完言後收到好多pm問, 我又懶,今日先一次過覆晒.

我係銅鑼灣"星x'"做既...

但係我想提番大家, 因為我同某人同時做, 大家都去左八八九九, 之後我好小心,返工一定開遮,同埋避免曬面 (outdoor都開遮或搽足防曬), 我到而家仲ok冇出番斑.

但某人唔係次次都搽防曬,又開始有出番d.

所以如果下決心做,事後都要做足防曬措施, 如果唔想做,倒不如唔好做laser啦,因為如果又曬番出黎,真係白白浪費左錢仲要捱皮肉之苦. 呢d睇各人取捨.

大宅

我都想要醫生既資料同價錢呀! 唔該pm我,謝謝!

男爵府

SweetieBaby,please check PM!

男爵府

hi emily192chan,

我個鼻同個面都有斑, 我都想要醫生既資料同價錢呀!(醫生係男or女) 唔該pm我,謝謝!
我想問問做laser係咪好痛嫁?會敏感嗎? 做完係咪會結焦,一點點深色好肉酸嫁?(咪吾出得街見人law!) 塊面結晒焦點洗面呀? 要過幾耐先去晒d焦白淨晒見得人?:-(
分享吓丫!! thanks!:lol::" />:" />

原文章由 emily192chan 於 07-8-6 16:08 發表
之前試過好多美白去斑產品都唔得,上個月做了一次laser就去晒d斑(本身唔係好深色,所以做一次就ok)
我個朋友上星期找我的醫生做咗,一次過做美白去斑脫墨,她的情況比我嚴重,醫生叫她做5次

[ 本文章最後由 jo10 於 07-8-20 12:55 編輯 ]

男爵府

我睇那位是女醫生,醫生資料已pm你,pleae check! 其他的問題解答如下:

去診所之前一小時要塗上止痛膏(痳醉藥,醫生會收返HK$100,一支可用多次),一小時後將藥膏洗掉,先帶好眼罩仰在床上就可以開始做了,全個過程大約在十分鐘之內,做的時候是覺得好像俾鈍的筆針落黎甘,一下一下,但唔會太痛,起碼我覺得有時在officeA4紙界到重痛;最後的步驟會做去斑,會聞到少少燒焦的味道,原本有雀斑的位置會結焦,全個過程做完了,姑娘會同你塗消炎膏。結焦的地方看上去黑色一點點,大約五六天後結焦脫得七七八八,膚色均勻了,雀斑無了,真係好過花錢去買唔知有無效的美白產品。
做完第二日就可以化妝,用遮暇膏都可以把黑點遮住。(這是我自己關心的問題)如常洗面落妝,只要不是大力刮就可以了。
我只係做了一次就有好明顯的效果,雀斑無晒了,可能因為我本身的雀斑唔係好深色,我上星期再去做其他療程,醫生都無再叫我再做塊面(所以我覺得佢唔係甘hardsell)。我介紹了我朋友去睇佢,因為我朋友的雀斑多同深色,醫生就同她說明要做幾次先可以去晒雀斑,於是我朋友買了五次的package,重做埋脫墨;她上星期做了第一次,而家脫晒焦,佢話d斑同墨都淡色了好多,醫生說因她皮膚比較敏感,叫她格三個星期再去做第二次,正常的兩星期做一次都得。

原文章由 jo10 於 07-8-20 12:36 發表
hi emily192chan,

我個鼻同個面都有斑, 我都想要醫生既資料同價錢呀!(醫生係男or女) 唔該pm我,謝謝!
我想問問做laser係咪好痛嫁?會敏感嗎? 做完係咪會結焦,一點點深色好肉酸嫁?(咪吾出 ...

複式洋房

我都好想知有關資料: 生bb 出多好多斑, 請pm我或電郵
[email protected]

千萬多謝

原文章由 emily192chan 於 07-8-20 16:17 發表
我睇那位是女醫生,醫生資料已pm你,pleae check! 其他的問題解答如下:

去診所之前一小時要塗上止痛膏(痳醉藥,醫生會收返HK$100,一支可用多次),一小時後將藥膏洗掉,先帶好眼罩仰在床上就可以開始做 ...

男爵府

ac119, please check PM and e-mail!

原文章由 ac119 於 07-8-20 17:03 發表
我都好想知有關資料: 生bb 出多好多斑, 請pm我或電郵
[email protected]

千萬多謝

男爵府

emily192chan:
thanks for yr informations!:lol:

其他sisters去左做完laser的,記住上黎分享吓呀,我都想知效果呀!!!

男爵府

唔洗客氣!

原文章由 jo10 於 07-8-20 19:59 發表
emily192chan:
thanks for yr informations!:lol:

其他sisters去左做完laser的,記住上黎分享吓呀,我都想知效果呀!!!

洋房

laser

原文章由 emily192chan 於 07-8-21 14:36 發表
唔洗客氣!

would someone also pm the Dr. information. thanx

男爵府

我都好想知有關資料: 生bb 出多好多斑, 請pm我

thanks

大宅

有冇人有興趣,可以一齊去,好似有優惠~~:loveliness:
5歲~~

洋房

可否PM我

可否PM醫生資料和價錢給我呢

原文章由 emily192chan 於 07-8-20 16:17 發表

去診所之前一小時要塗上止痛膏(痳醉藥,醫生會收返HK$100,一支可用多次),一小時後將藥膏洗掉,先帶好眼罩仰在床上就可以開始做 ...

首頁

尾頁

跳至