自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章

你地網上預約係咪都係要等咁多個籌??我等左4個鐘~@.@"

子爵府

原文章由 susi1024169 於 07-8-2 16:47 發表

咁都得, 係咪俾人打尖
我果次都係唔駛等

[ 本文章最後由 veronica1210 於 07-8-2 17:00 編輯 ]

大宅

好媽媽勳章

咁又誇張左d. 同一時間有350人等緊...??

哈~可能暑假好多人申請啦

別墅

原文章由 susi1024169 於 07-8-2 16:47 發表

網上預約左都要等咁耐

我網上預約左 一家 三口 係油麻地做特區護照, 一去先到詢問處話網上預約左, 之後比左張飛仔我, 等左一陣就叫我 no. , 當時都好多人 , 我仲以為有排等 , 點知用左 40 分鐘就辦妥了

珍珠宮

好媽媽勳章

本來網上約左9:00-10:00,我地仲驚遲到,飛的去,點知去到都係就咁排隊拎飛,老公又趕住番工,愈等愈興.....問d職員又話網上預約都係咁排隊拎飛,3點正先完成申請手續....都唔明網上預約黎做咩~?-( ?-(

公爵府

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

咁你真係唔好彩, 我上次預約荃灣區, 去到仲想話坐下, 都俾 counter 位先生叫住, 到你啦.

伯爵府

回鄉証05年同阿仔去搞,因為上午辦回港証,所以預得時間鬆d
網上預約係下午2點鐘,點知我地搞回港証好快,後尾未夠12點去到中旅社,比張print出黎預約紙佢睇,等都唔使等...即做,好快呀!

別墅

原文章由 susi1024169 於 07-8-2 16:56 發表
本來網上約左9:00-10:00,我地仲驚遲到,飛的去,點知去到都係就咁排隊拎飛,老公又趕住番工,愈等愈興.....問d職員又話網上預約都係咁排隊拎飛,3點正先完成申請手續....都唔明網上預約黎做咩~?-( ?-(

咁要網上預約黎做乜呀 ? 形同虛設

珍珠宮

好媽媽勳章

你地網上預約左,去到詢問處會唔會問你拎網上預約既number?

伯爵府

好媽媽勳章

尋日老公同呀女去荃灣換證 (過期) 都排左成 3 粒鐘呀

原文章由 w_y 於 07-8-2 16:57 發表
咁你真係唔好彩, 我上次預約荃灣區, 去到仲想話坐下, 都俾 counter 位先生叫住, 到你啦.

珍珠宮

好媽媽勳章

原文章由 miffy2004 於 07-8-2 16:59 發表

咁要網上預約黎做乜呀 ? 形同虛設

我都係咁話~

大宅

冇理由架, 我上星期6, WALKIN去上環同個大女申請,都係9點派籌, 12點左右辦証, 前後都係3粒鐘之嘛...
預約左... 冇理由仲耐過WALK IN架?!
唔通暑假期間, 取消左預約優先服務? !

[ 本文章最後由 ycw 於 07-8-2 17:10 編輯 ]

別墅

我都想知呀, 因為正打算一家四口申請.
約左都等4個鐘 點解會咁架. 邊間分社?
我朝朝返工經過土瓜灣中旅社都見有好多人walk-in排隊

珍珠宮

好媽媽勳章

仲要超多大陸人,有一名女士仲係我斜後面拿起件衫餵奶,佢係拿起件衫拿到上心口,兩邊都拎出黎餵,坐佢隔離位男士(佢地應該唔相識的)眼都突埋@.@".....我都有小朋友,我好支持餵人奶,但.....係咪至少拎條毛巾姐姐佢呢.......??

仲有一名男士,住係度等,等到訓著左.....突然之間 ,bo 一聲,個男人頭落地,成個跪左係地下,之後全場靜曬...個保安衝埋黎扶起佢,佢好似暈暈地咁企起身,坐番低係張椅度.....繼續訓~

珍珠宮

好媽媽勳章

原文章由 金豬媽媽 於 07-8-2 17:05 發表
我都想知呀, 因為正打算一家四口申請.
約左都等4個鐘 點解會咁架. 邊間分社?
我朝朝返工經過土瓜灣中旅社都見有好多人walk-in排隊

我係旺角中旅申請~

大宅

我上星期去左申請(中環總社),網上預約左11點,我10點半就到左,攞左個C籌(唔知係唔係用黎分類呢D係預約左),但等左半個鐘都未見有一個C籌排到,坐係我前面有個OL姐姐開始唔耐煩,走去問C籌究竟排到幾號,但D職員唔答,只係叫你等下啦,再過多15分鐘個OL姐姐忍無可忍走去嘈,話已經等左個半鐘都未見過一個C籌出現,話要見經理投訴,先有人話下個到C籌(真係要凶佢先得 ),好彩有個OL姐姐係我前面争取,如果唔係我都唔知要等幾耐!(我等左1個鐘)

男爵府

醒目開學勳章

下...我仲諗住同個女拎回港証tim
都係遲d先~~

男爵府

我o個時星期六係荃灣羅, 去到見到人山人海心諗死梗, 有排等. 後黎發現顯示板分別有A 同B 2種輪侯no. A係即埸羅籌的而B係網上已登記左的. 我只等左1個就到我, 前後用左小於15分鐘.

我有拎去, 亦有比詢問處睇, 佢只'臘一臘', 主要睇bb的passport & ID.

題外話: 想問吓羅証時可唔可以叫d同亞囝完全無關係的人代領? 係唔係影左佢的 id copy就得. 因我有街坊會地申請, 想叫佢順便幫我拎個証返黎. thanks
原文章由 susi1024169 於 07-8-2 17:00 發表
你地網上預約左,去到詢問處會唔會問你拎網上預約既number?

珍珠宮

好媽媽勳章

原文章由 silvia_yu 於 07-8-2 17:48 發表
下...我仲諗住同個女拎回港証tim
都係遲d先~~

回港証即日有得拎~我今日係拎回鄉症~

珍珠宮

好媽媽勳章

原文章由 雙子媽媽 於 07-8-2 17:59 發表
我o個時星期六係荃灣羅, 去到見到人山人海心諗死梗, 有排等. 後黎發現顯示板分別有A 同B 2種輪侯no. A係即埸羅籌的而B係網上已登記左的. 我只等左1個就到我, 前後用左小於15分鐘.

我有拎去, 亦有比詢問處睇, ...

我問過~個職員話代領果個要拎回港症既正或副本~佢應該仲有張紙叫"領取証件回執"要拎埋去

首頁

尾頁

跳至