產前產後

跳至

大宅

早幾日岩岩check 到有左bb, 今日book左睇婦科, 照超聲波時, 醫生係我子宮入面搵到胎胞, 但胎胞內照唔到bb, 只有一粒好似米咁大粒既野, 而且聽唔到心跳, 醫生話可能太細睇到, 又或者bb停止左生長! 醫生話睇胎胞既大細, 應該有5-6weeks~~要1week 之後先可以覆診確定到!

好擔心, 會唔會, 無左bb架~~

有無姊妹試過咁情況呀...
好想喊~~~

大宅

我5w去照都係咁,不過我無驚過,你要知bb是由一粒形成先,之後要慢慢先發展到有手有腳,你只有5-6w, 差不多到7-8w到先可以見到有頭有身的bb架,到時個心跳閃下閃下,唔洗擔心,現在要好好照顧自己,因為這個時候很重要,睡多一點休息多d, 下次就可以見到肥肥白白的bb啦!記住食葉酸

原文章由 rc2003 於 07-8-2 16:53 發表
早幾日岩岩check 到有左bb, 今日book左睇婦科, 照超聲波時, 醫生係我子宮入面搵到胎胞, 但胎胞內照唔到bb, 只有一粒好似米咁大粒既野, 而且聽唔到心跳, 醫生話可能太細睇到, 又或者bb停止左生長! 醫生話睇胎胞 ...

公爵府

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

仲好早, 未咁快, 唔使太擔心, 醫生講野係咁講, 佢要將一切可能性講你聽.

大宅

thx 2位的回應! 因為之前試過意外懷孕, but6 weeks就無左, 所以依家好擔心, 希望下星期真係會有好消息吧!

別墅

唔好自己嚇自己, 7wks先見到心跳, 如果m唔準仲會遲d嫁, 我個fd有兩個b同我講, 唸黎都解決唔倒嘅, 唔好唸, 多d休息, 瞓多d先會長胎嫁!!

早幾日岩岩check 到有左bb, 今日book左睇婦科, 照超聲波時, 醫生係我子宮入面搵到胎胞, 但胎胞內照唔到bb, 只有一粒好似米咁大粒既野, 而且聽唔到心跳, 醫生話可能太細睇到, 又或者bb停止左生長! 醫生話睇胎胞 ...

伯爵府

醒目開學勳章 BK Milk勳章

原文章由 rc2003 於 07-8-2 17:14 發表
thx 2位的回應! 因為之前試過意外懷孕, but6 weeks就無左, 所以依家好擔心, 希望下星期真係會有好消息吧!

5-6wk睇唔到個胎係唔出奇架bor
我連胎long都未見到tim~後尾dr 自己計EDD, 計遲咗10 日

男爵府

唔洗擔心呀 !~~
6-8w照到心跳都係正常ka !!
所以...你等下..
下個星期覆診...就知ka la !!
relax d la
好多人都係因為遲左排卵
所以...個胎仲係細...
未照到..
唔洗咁擔心住 !!

男爵府

醒目開學勳章 2011精緻種植勳章

唔需要擔心,因為我呢胎都係咁,我仲要去健康院,醫生check時,幫我按位,話摸唔到我似有左,要我入急症囉!再轉左我上病房,要照陰道照先知真係有個胚胎,好細個,而且好高~你再過耐d去照,可能好d!

跳至