懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2024年龍年勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章

您哋好呀,

自從有咗到依加四個月,我掉髮問題越多越嚴重,已把頭髮剪頭,但沒有什麼幫助,有D擔心BB未出來,我已變了個禿頭媽媽!:-(

想問在懷孕時期掉髮是否正常?有什麼方法可以做?

男爵府

請問你有冇食鈣片呢?

我geh經驗係有咗之後洗頭比有之前洗頭甩少咗頭髮, 我唔知關唔關食咗鈣片事囉, 自從有咗之後, 我一路都有食醫生開俾我geh鈣片, 葉酸同維他命

原文章由 PS123 於 07-8-2 17:02 發表
您哋好呀,

自從有咗到依加四個月,我掉髮問題越多越嚴重,已把頭髮剪頭,但沒有什麼幫助,有D擔心BB未出來,我已變了個禿頭媽媽!:-(

子爵府

醫生只叫我食只食葉酸,我有食葉酸,都有食維他命(裡面應該包括多種維他命+鈣)但因為每次食完都唔舒服,我唔係每日食,可能咁既原因!唔該曬妳睇醒我!

原文章由 KarieWu 於 07-8-2 17:51 發表
請問你有冇食鈣片呢?

我geh經驗係有咗之後洗頭比有之前洗頭甩少咗頭髮, 我唔知關唔關食咗鈣片事囉, 自從有咗之後, 我一路都有食醫生開俾我geh鈣片, 葉酸同維他命

大宅

我有

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章

別墅

I had the same problem with you during my first 7 month pregnancy. I have consulted with doctor but he said I can do nothing about it as medicine for preventing dropping hair is not good for baby. He said it's also the normal problem of pregnant women.

However, the situation suddenly turns good in my last 2 month of pregnancy. I think it's no need to become 禿頭媽媽 as it's only a temporary problem for pregnant moms.

您哋好呀,

大宅

您哋好呀,

我同你一樣,現在已經接近生,但每日洗頭,仲係掉好多頭髮,問過Dr,佢都係答我不用擔心,生完之後就會OK,個個都係這樣講,但其他人係唔會明,因為每日起身出街見到個頭都想Cry,因為已經無辦法再遮,所以我好明白你的心情.:-(

別墅

我都有脫髮的情況,每次洗髮雙手都撓好多頭髮,連渠蓋都有,好鬼煩,不過愈擔憂怕脫得還要多

http://hk.myblog.yahoo.com/jw!muVS2nCRFRTzOqdWsoPrjg

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我都係呀 :cry:

子爵府

多謝妳哋既回應,令我感到好D,不過我真係甩頭髮甩得好厲害!起床轉身望下個枕頭幾十條,梳一梳D頭髮幾條十痴住把梳,洗完頭之後拾頭髮重恐件,真係見到都驚!我依加食多D vitamin 希望有改善啦!

珍珠宮

畀面勳章

自從有BB之後脫髮仲少左,我都有食E生開既鈣片同維他命,可能真係關事!!

首頁

尾頁

跳至