自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

我今早搭BUS番工,係早上7點,由屯門去旺角,都要成45分鐘,個個人一上車就會訓,我都唔例外,頂佢呀,今日個廿十幾個女仔,佢一上車就玩NDS,我都有望下佢,但佢係開無聲,所以我都冇理佢,但一上屯門公路個女仔竟然開音樂到最大佢左右前後的人都立刻比佢嘈醒,我都係其中之一個,我真係超嬲,我平時見到D人玩NDS(包括我自己)係BUS到都會用耳筒玩,我同我前面個女仔不停係到..接接聲,佢都冇反應,真係頂佢呀,小姐呀,佢仲要係到玩(超級瑪莉奧)我唔記得個名係咪咁呀,聽到佢係到不停咁死(因為聽音樂都聽得出啦)我真頂佢唔順,我就大聲咁話,小姐呀,BUS到個個都係到訓緊嫁,你關左D聲佢.得唔得呀.佢就話好嘈咩我... ...跟住成車人同我好一致咁答佢...........係呀,你好嘈呀!佢就立即關機走去下面到企呀,,佢走時D人仲不停咁丙佢呀,,佢真抵死

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

唔好話開聲啦,而家d人用耳筒都好大聲,因為已經聽到聾咁滯,我好多時搭車,都俾坐隔離d所謂帶o左耳筒o既人嘈到癲

男爵府

好媽媽勳章

同意呀....而家D人用耳筒聽音樂真係好大聲嫁...佢地隻耳仔唔痛咩...?-(

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

邊會痛呀,因為已經就聾啦 ,仲以為自己好型

侯爵府

係啦... 真係好憎又無公德心!!
唔係人人都想聽嫁!!

洋房

贊成用耳機.

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

搭mtr 都係, 方c 無人知佢打乜咁

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

我都贊成一定要用headphone,包括我自己,隨身帶定出街

伯爵府

我今日搭BUS,隔離雙坐位個男人拎住部新買SONYERICSSON手機,係咁襟,一時ring tone一時music,我都想炳佢啦,最憎人o係公眾場所玩電話,又唔戴headphone!

男爵府

真抵死,炳得好!好在成車人都肯出聲,好現像.香港人要一致同心抵制果d不顧他人感受的人.
好多時候個個都唔敢出聲.

[ 本文章最後由 crystaltochan 於 07-8-2 19:18 編輯 ]

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章

哈哈, 好耐以前我都遇過呀, 有個女仔又係唔知開左d乜野聲, 電話or遊戲機(我唔識), 坐佢隔離個阿姐"接接"聲, 又細細聲講話"好嘈呀好嘈呀"但佢都無理. 點知有個男仔坐o係最前突然好型咁起身, 件衫d鈕全部解開既, 露出6舊腹飢, 一路行一路問"邊個咁嘈呀?" 後來一望知道係個後生女, 即刻溫柔左d咁同佢講"你關左d聲佢啦"

原文章由 katrinaau2002 於 07-8-2 17:13 發表
我今早搭BUS番工,係早上7點,由屯門去旺角,都要成45分鐘,個個人一上車就會訓,我都唔例外,頂佢呀,今日個廿十幾個女仔,佢一上車就玩NDS,我都有望下佢,但佢係開無聲,所以我都冇理佢,但一上屯門公路個女仔竟然開音樂 ...

男爵府

原文章由 ypoons 於 07-8-2 19:23 發表
哈哈, 好耐以前我都遇過呀, 有個女仔又係唔知開左d乜野聲, 電話or遊戲機(我唔識), 坐佢隔離個阿姐"接接"聲, 又細細聲講話"好嘈呀好嘈呀"但佢都無理. 點知有個男仔坐o係最前突然好型咁起身, 件衫d鈕全部解開既, ...

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

王國長老

王國長老

原文章由 katrinaau2002 於 07-8-2 17:13 發表
我今早搭BUS番工,係早上7點,由屯門去旺角,都要成45分鐘,個個人一上車就會訓,我都唔例外,頂佢呀,今日個廿十幾個女仔,佢一上車就玩NDS,我都有望下佢,但佢係開無聲,所以我都冇理佢,但一上屯門公路個女仔竟然開音樂 ...

呢個人活在自我之中, 可以想像佢平日一定得罪唔少人,人地接接聲佢都仲咁我,要人開聲話佢已經好醜,仲要頂嘴,要全車人話佢,真係自己搞到咁醜.
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

侯爵府

畀面勳章

你好勁呀

水晶宮

我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我最憎果d買左新手機就急住在巴士試鈴聲果d人~
真係小喇叭~
嘈到pk呀~

水晶宮

呢d人都幾奇怪架噃...講真响街開喇叭玩真係聽吾到部遊戲機d音樂嘈乜架喎...又嘈到人自己又聽吾真d聲,咁又開黎做乜呢?我出街一定收到部機完全無聲囉!如果要聽聲玩,我都會隨身帶定個earphone玩時就用吾會嘈到人...講真,我都係好易暈車浪既人黎,遇岩番工放工嗰陣又攰又暈,仲要我聽埋呢d雜音,真係仲更加吾舒服同暈架!有時莫講話係打機聲,有時聽到d友仔响樹玩電話鈴聲都好討厭架!嗰d電話聲仲嘈仲乞人憎呀!!!!

大宅

我仲慘啦~! 試過放工搭村巴尖沙咀返屯門,都要成45分鐘,全車滿座,個女人一上車三人座位佢坐中間,我坐近window,通常我都係訓覺啦,點知佢一上車就玩NDS,係咁劃係咁劃,長短火係咁拉,我又冇位閃避佢,唯有望下佢,但係佢彩我都傻.
與其有時間去可惜~ 不如用時間去珍惜~珍惜眼前人 :-)

男爵府

子爵府

你好英呀 !!
低佢比成車人話......
:wave:  :wave:

首頁

尾頁

跳至