跳至
[2006年] 有幾多隻牙

大宅

嘩:

我bb女現在只得4隻牙, 上下門牙(18磅), 是否唔夠營養,

現在都係食粥,

8:00am 7oz
11:00pm congee
1:00pm 生果or面包
2-3:00pm 7oz
6:30pm congee +湯
10:00pm 7oz

時間好像不定(4小時) 對嗎? 唔係我湊, (bun bun) ,但bb 都食完.
問題在那?? 大便正常
請比d 好意見

別墅

恩祈8隻牙,19磅,不知幾健康!
瘦和遲出牙不等如無營養,肥得來成日病就叫營養過剩,don't worry!
恩祈是上天的"恩"賜,我們的"祈"盼

男爵府

原文章由 es1968 於 07-8-2 23:01 發表
恩祈8隻牙,19磅,不知幾健康!
瘦和遲出牙不等如無營養,肥得來成日病就叫營養過剩,don't worry!

晴晴都係一樣,不過我都想佢肥多少少,因為咁會得意d嘛:lol ,晴晴每日兩餐粥.粉.麵+兩餐奶奶(200ml),不定時食飽.餅.生果,有時會飲多餐奶都唔定 !!!

大宅

原文章由 [email protected][email protected] 於 07-8-3 06:45 發表

晴晴都係一樣,不過我都想佢肥多少少,因為咁會得意d嘛:lol ,晴晴每日兩餐粥.粉.麵+兩餐奶奶(200ml),不定時食飽.餅.生果,有時會飲多餐奶都唔定 !!!

我個b叫晴晴,佢有9隻牙啦。

大宅

吓...
我Carlsson仔仲係得4隻牙...
點解會咁慢o架...
我係開心CarCar...
我最鍾意係車車

複式洋房

jun just have 2 隻牙
原文章由 Carlsson 於 07-8-3 16:32 發表
吓...
點解會咁慢o架...
[img align=left]http://www.bbjune.com/sign03.jpg[/img]

伯爵府

曦曦而家上下各4隻... 20磅... 出牙多少同重同輕應該冇關係ka~~

禁止訪問

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

樂樂已經成口牙啦 出左12隻, 上4下4 + 4隻大牙, 而家好似預備出第13隻.
我覺得出幾多牙同肥瘦無關, 反而係夠唔夠鈣質喎!

洋房

Don't worry! BB在母胎內所有牙齒己長成, 從 ultrasound 4D 片上可見到, 只不過藏在牙肉內肉眼見不到啫. 生長速度各個BB不同. 若你擾心BB体重合唔合乎標準, 可參考健康院手冊內有男女嬰各成長階段平均磅數, 便知道現在你BB有否過胖或過瘦。 只要健康無病就very good 啦 ! 係咪!?

別墅

Elvis而家就有16隻......
佢一次過一齊出四隻大牙同四隻犬齒.......
縮小一千倍那繁忙的一分鐘  注入一公升的用心感受

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

原文章由 {{_Jessie_}} 於 07-8-4 14:39 發表

好勁呀..
我kk而家至開始出第5,6隻

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

原文章由 Carlsson 於 07-8-3 16:32 發表
吓...
點解會咁慢o架...

每個bb唔同架..我識有d bb13,4個月至出第1,2隻牙..
所以唔好擔心.

大宅

PC仔都有14隻牙喇!
上下4隻門牙, 4隻大牙, 上面2隻犬齒

大宅

比比都出左12隻牙喇!

大宅

原來都有咁多bb, 都係出咗4-6隻牙仔, 我仲諗緊比唔比Carlsson仔食鈣片...

原文章由 qq媽媽咪 於 07-8-4 15:32 發表

每個bb唔同架..我識有d bb13,4個月至出第1,2隻牙..
所以唔好擔心.
我係開心CarCar...
我最鍾意係車車

別墅

原文章由 {{_Jessie_}} 於 07-8-4 14:39 發表

我個女又係一次過出好多牙... 唔知係唔係食得太多芝士

洋房

我個b仔有10隻牙la~仲成日咬人呀~

複式洋房

jj 上4隻下4隻,係得咁多la!!

大宅

我個仔得六隻牙咋, 總要係1yr先出, 現在上四隻, 下兩隻囉

跳至