跳至

首頁

尾頁

大宅

但bb食量正常及冇嘔奶…

大宅

大大有水??
快d睇醫生安全d噃!!

原文章由 KLCHO 於 07-8-2 17:28 發表

大宅

咁....你又無比BB試食新食品呀?如果有的話....可能係腸胃敏感.

大宅

快d睇醫生啦, 你有無睇我之前個post架, 你個b可能腸胃炎呀, 我個b個時最勁都係一日柯8次, 你個b一日柯10次, 唔好等啦, 快d睇啦!
我個b上次又係咁架, 乜都正常, 食得玩得訓得, 齋柯, 我都以為佢吽牙仔呀, 但佢柯8次咁多, 咪同佢睇醫生囉, 點知佢係腸胃炎呀, 你快d帶你個b睇醫生添呀!

大宅

你睇下我之前個post...

http://discuz.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1075135&extra=page%3D6

別墅

呢位媽咪,又點會關出牙事架???!阿B肚柯啦!!!快D去醫院啦!

大宅

我囡囡上個星期五六日, 每日都ng ng 4-5 (又係有水+有小小一粒粒的渣), 但有嘔奶 (一日一次), 今個星期一去睇醫生, bb係咪出牙仔係咁? 醫生話無科學跟據, 應該係腸胃炎, 但唔算嚴重, 開左d胃藥及營養水比bb, 醫生提醒我 > 唔好比bb食手, 因為好多細菌 & 沖浠d奶奶比bb飲! lee 幾日好番d啦! 但係囡囡好明顯輕磅左, 個 "面豬登" 細左好心痛呀! :-(

KLCHO, 你快dbb睇醫生啦! bb似係腸胃炎喎!

原文章由 KLCHO 於 07-8-2 17:28 發表

大宅

大人一個疴十次都難頂啦,可況係bb呢,唔好再等啦快d同阿b去睇醫生啦

侯爵府

下...1日 or 10次!! 就算係牙仔屎都要睇醫生啦...更何況一定唔係 tim~~

快 D 去喇... BB 一定好唔舒服嫁喇~

大宅

唔該晒各位 mami ,我巳帶 bb 睇医生,医生話 bb 腸胃炎, 重比左罐惠氏低敏奶粉,重有止疴藥水, 昨日巳有好轉啦..

別墅

唔好意思~~咁我想問下一日疴2,3次又驚唔驚呀~~~阿b近幾日都係咁,但佢又無喊,肚仔係暖的..怕唔怕呢?
http://hk.myblog.yahoo.com/jennywai522

大宅

咁d便便係點既樣架?? 因為我上次帶呀女去睇醫生, 醫生話牙仔屎係一粒粒, 好似羊咩屎咁, 但有d媽媽又話, 佢地d醫生話無牙仔屎依樣野, 睇你信邊樣, 如果信有牙仔屎, 而係呀b d便便係一粒粒既, 咪唔駛睇囉, 如果你唔信有牙仔屎, 咁你就應該帶佢睇醫生啦!

原文章由 jennywai 於 07-8-3 17:35 發表
唔好意思~~咁我想問下一日疴2,3次又驚唔驚呀~~~阿b近幾日都係咁,但佢又無喊,肚仔係暖的..怕唔怕呢?

大宅

原文章由 karryho 於 07-8-3 17:42 發表
咁d便便係點既樣架?? 因為我上次帶呀女去睇醫生, 醫生話牙仔屎係一粒粒, 好似羊咩屎咁, 但有d媽媽又話, 佢地d醫生話無牙仔屎依樣野, 睇你信邊樣, 如果信有牙仔屎, 而係呀b d便便係一粒粒既, 咪唔駛睇囉, 如果你 ...

請問牙仔屎d便便有幾大粒呀??

大宅

Karryho

請問你 bb 好番未呀??
我bb巳睇医生,食左藥及比左罐豆奶bb,
初時巳止疴,但一停藥及豆奶,(食番明治)又再..
但疴水次數及份量比之前少,咁上次睇医生話 bb 吽牙,
咁吽牙疴是否正常呢??

大宅

我個女好返啦, 不過依家仲食緊豆奶喎, 琴日開始同佢轉返森永, 琴日只係轉左一餐, 不過佢d便便就軟左d, 今日都只係同佢轉一餐先, 睇睇佢d便便有無問題先再同佢轉..
我想問, 點解你咁快同佢轉返明冶既? 佢剛剛好返咋喎, 醫生話食晒藥, 無柯既話都仲要食多一個星期豆奶比較好, 你咁快同你bb轉返明冶, 我驚佢又會柯返喎, 我個女琴日轉返一餐都柯軟便便啦, 你就算同佢轉都唔好一次過轉晒喎, 要慢慢轉呀...

原文章由 KLCHO 於 07-8-7 09:09 發表
Karryho

請問你 bb 好番未呀??
我bb巳睇医生,食左藥及比左罐豆奶bb,
初時巳止疴,但一停藥及豆奶,(食番明治)又再..
但疴水次數及份量比之前少,咁上次睇医生話 bb 吽牙,
咁吽牙&# ...

首頁

尾頁

跳至