產前產後

跳至

複式洋房

好多人都話懷孕期做運動, 有助順產, 健康都好D!
但, 一般都係游水同散步, 或者做室內的產前熱身運動!

有無其他選擇又唔怕動胎呀?
要返工, 始終游水唔能夠日日游! 做得多散步同熱身運動又好悶!

有乜好做呢?

男爵府

可以做 yoga 呀!我而家一個星期做一次 yoga 同埋游一次水,本身已經有既水腫都好似無咁嚴重。

別墅

係邊度做瑜珈?感覺如何?:lol:

男爵府

我係旺角 pure yoga 做,$588/4堂/月,$7xx/5堂/月,$1088 任做,我 join 了4堂個隻,另外有人介紹,介紹人同新報名既人都可以有多一個月免費,我以前都有玩過,不過孕婦 yoga 係好唔同,孕婦 yoga 主要係教一d 舒展筋骨既動作,唔會好高難度。

因為我係高齡產婦,同埋人0地話做多 d 運動會易生d,所以我先玩 yoga 加游水,因為除0左呢2樣運動,都無其他選擇。如果你想試玩,我可以帶你入去試玩一堂,唔洗錢,到時玩完先決定 join 唔 join,有興趣就 pm 我啦!

schedule:
Mon & Thu: 8:00-9:00p.m.
Sat: 1:30-2:30p.m.

男爵府

我係旺角 pure yoga 做,$588/4堂/月,$7xx/5堂/月,$1088 任做,我 join 了4堂個隻,另外有人介紹,介紹人同新報名既人都可以有多一個月免費,我以前都有玩過,不過孕婦 yoga 係好唔同,孕婦 yoga 主要係教一d 舒展筋骨既動作,唔會好高難度。

因為我係高齡產婦,同埋人0地話做多 d 運動會易生d,所以我先玩 yoga 加游水,因為除0左呢2樣運動,都無其他選擇。如果你想試玩,我可以帶你入去試玩一堂,唔洗錢,到時玩完先決定 join 唔 join,有興趣就 pm 我啦!

schedule:
Mon & Thu: 8:00-9:00p.m.
Sat: 1:30-2:30p.m.

複式洋房

Yoga都幾好喎! 但我住南區, 返工又係南區!
好少過九龍, 香港島呢邊有無邊間好??

原文章由 Carman1112 於 07-8-2 22:44 發表
我係旺角 pure yoga 做,$588/4堂/月,$7xx/5堂/月,$1088 任做,我 join 了4堂個隻,另外有人介紹,介紹人同新報名既人都可以有多一個月免費,我以前都有玩過,不過孕婦 yoga 係好唔同,孕婦 yoga 主要係教一d ...

男爵府

我係 cwb 果間 pure yoga 上堂架, 係 times square 對面
中環都有, 係 soho 果邊

別墅

Mojojojo,
我都打算去Causeway Bay Pure Yoga 上, 因為有個朋友可以比個membership 我, 但係Causeway Bay唔係個個星期有night class...點解既? 你上邊堂呢? :lol:

男爵府

我通常上 sunday lunch time 果堂

> 唔係個個星期有night class
前排有 friday night class 架
呢個月教開果個 instructor 行開左所以冇
佢好似 8 月中番黎架啦

原文章由 bbbttt 於 07-8-3 09:52 發表
Mojojojo,
我都打算去Causeway Bay Pure Yoga 上, 因為有個朋友可以比個membership 我, 但係Causeway Bay唔係個個星期有night class...點解既? 你上邊堂呢? :lol:

複式洋房

但係好多yoga動作唔適合我哋做!

咁佢哋係開咗專為孕婦的yoga班?
定係我哋join 普通班, 之後同導師講係孕婦, 咁佢會額外教你其他適合動作?

原文章由 bbbttt 於 07-8-3 09:52 發表
Mojojojo,

男爵府

佢地有 pre-natal class for 孕婦
我淨係上呢個 jar
全班都係大肚婆

原文章由 szesiu14 於 07-8-3 11:16 發表
但係好多yoga動作唔適合我哋做!

咁佢哋係開咗專為孕婦的yoga班?
定係我哋join 普通班, 之後同導師講係孕婦, 咁佢會額外教你其他適合動作?

大宅

其實做些輕鬆的運動已可以. 我生之前做孕婦瑜珈(Pure Yoga)做到9個月,甚至臨生都係醫院自己做,稔住可以生快點,順利點.............不過都陣痛左48小時才生得(QE順產), 呢D都係睇彩數.所以,不要對孕婦瑜珈抱太大期望,反而學下呼吸法仲有用.

跳至