跳至

民房

我baby,16/08/06出世,有時可以吾扶物件企幾秒law,佢未識行呀!佢快d識就好lu.:lol:

別墅

樂朗都係未 識行~嘗試自行站立十多秒~ 慢慢等下啦!
原文章由 smchung 於 07-8-2 17:33 發表
我baby,16/08/06出世,有時可以吾扶物件企幾秒law,佢未識行呀!佢快d識就好lu.:lol:

男爵府

醒目開學勳章

我個囡同你個B 同年同月同日生日 AR真係岩啦,
我個囡都係未識行

原文章由 smchung 於 07-8-2 17:33 發表

大宅

我個囝只鍾意人地拖住佢行, 企都係只係企, 對腳都吾願郁!
買架豬仔車比佢,都吾多鍾意!

:lol:

男爵府

好媽媽勳章

我囡囡都係8月16日出世架
佢現在都未識自已行, 扶佢呢就行幾步, 跟手就坐係地, 懶到死:tongue:
係架學行車樹呢就走來走去無時停
現在成人要落地, 成支箭咁爬來爬去, 一係呢就扶野企

複式洋房

我個囡成日扶住牆邊行,佢好勇...
成日自己行去我度,都有6步(無扶住):-P
我都好驚佢撞到野....

大宅

我個仔 8月11日出世,依家成日扶住沙發行黎行去 , 識得企定定幾秒然後好勇甘開步行 , 大概行到 5至6步 , 我諗佢足一歲應用識行

複式洋房

睛晴8月24日出世,仲差21日就1歲啦!! 之前已經可以唔洗扶野自己行到5,6步.....尋晚佢好勁呀!!! 可以由我房行出門口,再由門口行去房,來來去去行左成十幾次,唔係好隱陣,見有野扶就扶下但行得好快!!! 我同C6見到都又驚又喜 我諗佢已經識行LU,但就更加需要睇實D......... 而家又響度伸高雙手行來行去,仲響度一路行一路依依呀呀......>_<

[ 本文章最後由 MOSSMOSS 於 07-8-3 16:45 編輯 ]
老公仔I LOVE YOU !!! 晴晴I LOVE YOU TOO!!! [img align=left]http://my.so-net.net.tw/petitpois/msn/emotion/365/Emotion_036526_9c_WWW_CAKE_IDV_TW.gif[/img]

大宅

我囡囡未識行, 現時綀緊"壁虎功" 佢起細咁摸牆行

複式洋房

我個女都係要扶住野先行, 但試過無扶住自己企左响度幾秒都得, 不過聽d老人家講如果好快識行但未識講, 就辛苦命wor, 都唔知真定假, 都係順其自然啦, 都唔需要太心急o既!

大宅

ALEX佢係8月11日出世架,佢早兩日識自己唔洗扶野自己按住個地下起身,佢可以行到5-6分鐘架,如果佢自己跌底左都可以自己起身,全程唔洗我地扶 ,所以成日係屋企四處行,好似D看更巡樓咁

複式洋房

我個仔同你個仔完全一樣! 又係要人拖住行. 唔願自己行.

原文章由 ckp 於 07-8-3 12:25 發表
我個囝只鍾意人地拖住佢行, 企都係只係企, 對腳都吾願郁!
買架豬仔車比佢,都吾多鍾意!

大宅

前日開步啦...但行5/6步就坐返地.應該等多一星期到會行到掛!!
單手拖住行都OK!!
其他BB加油.....
]
原文章由 tsy1230 於 07-8-7 22:53 發表
我個仔同你個仔完全一樣! 又係要人拖住行. 唔願自己行.

洋房

Oh, 我個囡囡又係11/8出生架, 不過就無你仔仔咁叻, 要兩隻手扶住, 重係要扶得好實個隻呀, :-| 重有呀請問你仔仔出牙出成點?我個女都只係得下面兩隻咋!!:cry:

原文章由 [email protected] 於 07-8-5 11:01 發表

ALEX佢係8月11日出世架,佢早兩日識自己唔洗扶野自己按住個地下起身,佢可以行到5-6分鐘架,如果佢自己跌底左都可以自己起身,全程唔洗我地扶 ,所以成日係屋企四處行 ...

洋房

[我個仔e+已經唔比我拖住行啦
quote]原文章由 judyysh 於 07-8-10 17:47 發表
Oh, 我個囡囡又係11/8出生架, 不過就無你仔仔咁叻, 要兩隻手扶住, 重係要扶得好實個隻呀, :-| 重有呀請問你仔仔出牙出成點?我個女都只係得下面兩隻咋!!:cry:

[/quote]

大宅

我個仔係近呢一,兩日先俾我雙手扶住行幾步,
單手都唔得 ga.

企都未識,又點會識行呢....

算啦,慢慢啦,唔急既...

大宅

你個囡囡又你11/8 生日快樂
alex佢已經出左8隻牙仔喇
每個bb既進度都唔同,你唔洗擔心喎:loveliness:
原文章由 judyysh 於 07-8-10 17:47 發表

複式洋房

我個囡囡係17/8出世, 要扶住野先行, 試過無扶住自己企左响度幾秒都得,但係自己未開步行.
個女都只係得下面兩隻牙,仲未出完添啊!

複式洋房

Mine has got 1 tooth only

原文章由 kamiti 於 07-8-12 05:57 發表
我個囡囡係17/8出世, 要扶住野先行, 試過無扶住自己企左响度幾秒都得,但係自己未開步行.
個女都只係得下面兩隻牙,仲未出完添啊!

洋房

哎呀sorry, i'm late
Alex happy birthday 呀!!
呢兩日個女扭計, 攪到我都唔得閑上網, 唔知係咪想出牙, 食同訓都差左呢......:cry:

原文章由 [email protected] 於 07-8-11 10:14 發表
你個囡囡又你11/8 生日快樂
alex佢已經出左8隻牙仔喇
每個bb既進度都唔同,你唔洗擔心喎:loveliness:

跳至