懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

洋房

要唔要本人親自去?定係可以搵人代辦?

男爵府

首先
親自..有一張醫生証明, 証明你有左bb
然後你拿住張醫生証明去政府醫院, 姑娘會幫你安排下次既覆診既時間.

帶備 : 1. 本人& 老公身份証或身份証明文件

2.
醫生介紹信或驗孕報告(正本)

大宅

如果你有fax機就吾駛親自去嫁,可以fax去醫院就得.醫院收到之後會fax番一張覆診紙比你(通常即日會fax比你),你跟住時間上去醫院睇醫生就得喇.

Cover sheet 一張(要寫你自己的中文&英文名,身份証#,地址,電話,fax no.,註明要約產前檢查) + 醫生介紹信或驗孕報告

禁止訪問

畀面勳章

複式洋房

睛靈勳章

請問醫生信係咪一定要婦科醫生寫ar ??
我唔敢問我個婦科醫生開ar.... 好似唔係咁好意思,
我怕佢要o左封信之後唔睇佢ar ??
咁我搵屋企樓下o個d family dr. 開得唔得ar ??

洋房

thanks 咁多位靚媽。
因為我依家仲返緊工, 未想比公司知住。唔使親身去幫我好大忙。

thanks x 10000

原文章由 rachel 於 07-8-2 20:23 發表

yes, 可以 fax 或揾人代妳去交資料都得

大宅

happyhana,

吾需要一定係婦產科醫生寫,你搵你自己睇開個醫生都得嫁.只要封信証明你有左同有大約既預產期已經得.

珍珠宮

畀面勳章 hashtag影視迷勳章

其實要睇你去邊間登記,好似東區就可以fax,但贊育就要打電話去預約時間親身登記,最好先打電話去問清楚。

至於懷孕證明信,你睇開個醫生都可以幫你開,唔一定要婦科醫生。

首頁

尾頁

跳至