產前產後

跳至

男爵府

不知道現在湊一個BB要用幾多銭??
一個月奶粉銭要用幾多??
一個月要幾多銭買尿片呢??
有無MUMMY可以答我呢??
[img]http://www.magicalkingdoms.com/timers/tickers

公爵府

原文章由 [email protected] 於 07-8-2 19:16 發表
不知道現在湊一個BB要用幾多銭??

有無MUMMY可以答我呢??

一個月奶粉銭要用幾多??約$700
一個月要幾多銭買尿片呢??約$500
湊BB費用- $4000

男爵府

原文章由 jojoplanet 於 07-8-2 19:50 發表

一個月要幾多銭買尿片呢??約$500

湊BB費用- $4000

湊BB費用是否比人湊既費用??如果自己湊番那便省回一筆了

原來都不是要用太多銭~~~
[img]http://www.magicalkingdoms.com/timers/tickers

大宅

一can可以食一星期咋.
一個月要幾多銭買尿片加濕tissue呢??約$500
湊BB費用 $3500-4000到啦.
仲要買下bb衫,bb用品,玩具,bb車,洗衫粉,打針,睇醫生,水,電都好左o架.

小叭係06年12月5日出世時重3.23kgs,1個月4.55kgs,2個月6.40kgs,3個月7.72kgs,4個月8.20kgs,5個月8.80kgs, 6個月10.00kgs, 7個月9.55kgs, 8個月10.00kgs, 9個月10.16kgs, 10個月10.45kgs, 11個月10.91kgs
(4個月第一次反身, 5個月坐, 8個半月爬, 9個半月出牙(上面兩只),10個月出牙(上面兩只)12個月7只牙, 11.81 kgs

細叭係09年1月26日出世, 體重6磅半.
4個半月轉身, 5個月識坐, 7個半月出第一只牙(下面)

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

其實最基本都不過如買奶粉同尿片 ,
間中買下衫仔玩具就因人而已 .

每月奶粉 $ 960
每月尿片 $ 500

禁止訪問

環保接龍勳章

男爵府

[quote]原文章由 喵喵喵 於 07-8-3 16:30 發表
係呀,奶粉+尿片都係千幾蚊,如果食人奶,仲平d。

如果身体許可我一定比人奶。

超級版主

2019新春慶豚圓 2019勳章 超級版主 BK Milk勳章 15週年勳章

可平可貴

最基本

奶粉 - 每星期1罐,$180*4=720

尿片 - 每月240片,$1.2*240=288

[ 本文章最後由 bktcc 於 07-8-4 00:26 編輯 ]

跳至