家事百科

跳至

子爵府

前日行過一間朋友介紹的傢俬鋪,順便問下我全屋傢俬重做多少$.
但我說明尚未裝修.要下月中才動工.估計最快9月尾才度呎

對方推介套餐價+修邊價. 接近4萬元

因我打算俾對方做,亦從未找其它報價,所以對價錢沒有'鈣念'打算回家同家人商量.

點知........對方要求我立刻付幾千元作訂.我打了個突. 還叫我信用咭付先.還說過了今天將加價2000元. 再遲要加4000. 因d 料日日加

我說月中才付,他說最多等到月中.

回家商討後家人叫我問對方何否消取1 些沒用的 item 而換取平d.

今天致電: 對方好像鬼上身. 語氣極差

本來我100% 打算俾對方做.但今天受氣後,我決定找其它問價

大佬.我又唔係叫你平. 我問可否不要某些不必要的而平d.
看來對方最低消費是 40000 大元

多謝收看

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

咁衰既,幫"親"過第2間la

男爵府

嘩,度尺都要收幾千,傻架咩?我之前做果間都係咁兒收$500之嘛,衰到咁,未做就咁,做左有咩問題咪嘈餐死?咁既態度,搵待二間啦,唔係你有派煩,又未度尺又未出圖就叫人落幾千蚊訂,邊有咁架.度過尺睇左圖,滿意先決定做唔做架啦.仲有呀,佢擺明呃你呀,大家講好咩價就係咩價,咩日日加價,咁樣氹人落局真係好賤.
原文章由 manfatcentre 於 07-8-2 19:36 發表
前日行過一間朋友介紹的傢俬鋪,順便問下我全屋傢俬重做多少$.
但我說明尚未裝修.要下月中才動工.估計最快9月尾才度呎

對方推介套餐價+修邊價. 接近4萬元

因我打算俾對方做,亦從未找其它報價,所以對價錢沒 ...

[ 本文章最後由 crystaltochan 於 07-8-5 08:55 編輯 ]

跳至