跳至
[2007年] 好書介紹

大宅

琴日我係一個網站見到一本書,係教5個月至3歲的營養與餵哺,對於我呢果新手媽媽黎講好有用,我已訂左,而且本書到左手Lu.
裡面內容有教點養比BB食米糊;點樣代替一餐奶;咩野時段食會比較好,現介紹比大家,仲有食譜添...

果本書叫"寶寶A+營養"

http://www.66emart.com/big5/product/item/210/product_detail.html

[ 本文章最後由 as_sheep 於 07-8-2 19:45 編輯 ]

大宅

原文章由 as_sheep 於 07-8-2 19:43 發表
琴日我係一個網站見到一本書,係教5個月至3歲的營養與餵哺,對於我呢果新手媽媽黎講好有用,我已訂左,而且本書到左手Lu.
裡面內容有教點養比BB食米糊;點樣代替一餐奶;咩野時段食會比較好,現介紹比大家,仲有食譜添 ...

多謝分享...但係如果我唔想係網上訂,可以係邊度買呢??

我mami寫左個blog比我呀,得閒黎睇下呀.....http://hk.myblog.yahoo.com/jamiequeenie/

大宅

我吾知道啊~我因為要湊BB所以無時間去書局,只好係網上訂,佢話可以係網上訂左,然後親身上佢地的公司以現金買,又或者係佐敦地鐵以現金交收.今日我叫左我老公幫我去佐敦地鐵閘口交收,都好方便.

我已看過本書,真係吾錯.佢吾單只教識我點樣比BB食糊仔,亦教識我點樣由食糊仔轉為食粥,附有BB飲食日程表.又教點樣煲適合BB食的粥仔,要落幾多米等.而且有61款中英印對照食譜.

原文章由 moondee 於 07-8-2 20:16 發表

多謝分享...但係如果我唔想係網上訂,可以係邊度買呢??

[ 本文章最後由 as_sheep 於 07-8-2 22:07 編輯 ]

子爵府

係啦,唔知訪度仲有得買呢??

侯爵府

原文章由 最愛小朋友 於 07-8-2 22:09 發表
係啦,唔知訪度仲有得買呢??

c9 既晞媽 立即打左電話去lee間網上書店問. 佢地話:

1. 如果買滿 5本 可以有 10% off (即係$53.1)
2. 如果買滿 10本 可以有 20% off (即係$47.2)

一 滿 15 本我就閃去買, 8月18日嬰兒按摩班派 or 929

1. 晞媽 - 3本
2. 黑手 wing - 2本
3. moondee - 1本
4. 包媽 - 1本
5. jademama - 1本
6. Sandy66 - 1本
7. sasa1034 - 1本

[ 本文章最後由 jjwmkk 於 07-8-3 11:13 編輯 ]

複式洋房

請預我一本, thanks

原文章由 jjwmkk 於 07-8-3 11:06 發表

1. 如果買滿 5本 可以有 10% off (即係$53.1)
2. 如果買滿 10本 可以有 20% off (即係$47.2)

一 滿 15 本我就閃去買, 8月18日嬰兒按摩班派 or 92 ...

複式洋房

1. 晞媽 - 3本
4. 包媽 - 1本
8. yanyan321 - 1本

一 滿 15 本我就閃去買, 8月18日嬰兒按摩班派 or 92 ...

侯爵府

1. 晞媽 - 3本
4. 包媽 - 1本

9. emily - 1本
10. yvette8029 (腸包ma) - 1本

仲有2個位, 快!!!

[ 本文章最後由 jjwmkk 於 07-8-3 11:22 編輯 ]

子爵府

晞媽,可唔可以幫我訂埋呀?

大宅

晞媽:我都要啊..
預埋我一本
不過我929先有的攞喎

一 滿 15 本我就閃去買, 8月18日嬰兒按摩班派 or 929

1. 晞媽 - 3本
4. 包媽 - 1本
8.yvette8026-1本

男爵府

1. 晞媽 - 3本
4. 包媽 - 1本
9. Kirin_Lui - 1本

Thanks a lot!!!

侯爵府

1. 晞媽 - 3本
4. 包媽 - 1本
9. Emily - 1
10. 腸包媽 - 1
11. Kirin_Lui - 1本

侯爵府

1. 晞媽 - 3本
4. 包媽 - 1本
9. Emily - 1本
10. 腸包媽(yvette) - 1本
11. Kirin_Lui - 1本
12. sue - 1本

DONE!!!!!!!!!!!!!!!!

侯爵府

晞媽 下午 2點會打去訂 15本, 會係 8月18日按摩班前買, 甘就可以立即當日派比人. 余下既就放係 黑手 wing 部車, 929派. 又一次拖左佢落水, 佢唔mind 既!!!

又一次發覺網上既力量係幾勁, 甘快就full! 唔知 apple 又會唔會 報導. 哈!!

子爵府

晞媽,我點俾錢妳呀?仲有929我去唔到,我會問吓kerkermui可唔可以到時幫我攞,如果唔係就要再約攞書,可以嗎?

原文章由 jjwmkk 於 07-8-3 11:51 發表
晞媽 下午 2點會打去訂 15本, 會係 8月18日按摩班前買, 甘就可以立即當日派比人. 余下既就放係 黑手 wing 部車, 929派. 又一次拖左佢落水, 佢唔mind 既!!!

又一次 ...

侯爵府

原文章由 EMILYYWN 於 07-8-3 12:18 發表
晞媽,我點俾錢妳呀?仲有929我去唔到,我會問吓kerkermui可唔可以到時幫我攞,如果唔係就要再約攞書,可以嗎?

如果我8月18日比包媽, 你約佢沙田拎有無問題??

子爵府

無問題!不過要痳煩包媽,我入錢到妳戶口好嗎?

原文章由 jjwmkk 於 07-8-3 12:28 發表

如果我8月18日比包媽, 你約佢沙田拎有無問題??

侯爵府

原文章由 EMILYYWN 於 07-8-3 12:40 發表
無問題!不過要痳煩包媽,我入錢到妳戶口好嗎?

收pm!!!

大宅

嘩~你地好利害呀,雖然我比你們買貴左一D,但吾緊要,希望彼此幫忙呀,希望果本書對你地有用啦!

哎~湊BB真係好大壓力,尤其是新手而又無親人幫,就只好不斷去學.Sorry, 忍吾住呻兩句添...

侯爵府

原文章由 as_sheep 於 07-8-3 13:39 發表
嘩~你地好利害呀,雖然我比你們買貴左一D,但吾緊要,希望彼此幫忙呀,希望果本書對你地有用啦!

哎~湊BB真係好大壓力,尤其是新手而又無親人幫,就只好不斷去學.Sorry, 忍吾住呻兩句添...

要多謝你先岩, 你介紹我地睇lee 本好書, 鍚曬你!!!

跳至