跳至

首頁

尾頁

大宅

謝謝~~~~~~~~~~

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

有呀, 亨氐好硬, 但唔係好食, 嘉寶肯食, 但 會食到好污穢

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

原文章由 kayingivy 於 07-8-2 21:00 發表
有呀, 亨氐好硬, 但唔係好食, 嘉寶肯食, 但 會食到好污穢

嘉寶有出牙仔餅架? 係邊度買呀? 硬唔硬架? 我見萬o賣果隻比10個月bb食.

等待驗證會員

原文章由 carylce 於 07-8-2 19:57 發表
謝謝~~~~~~~~~~

有比BB 餅佢食~~~

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 kachun0123 於 07-8-2 21:40 發表

嘉寶有出牙仔餅架? 係邊度買呀? 硬唔硬架? 我見萬o賣果隻比10個月bb食.

我諗應該係你講o個隻,因為d姨姨叫我買俾佢試,其實食唔到,只係for佢磨d牙肉,等佢舒服d,但好污穢:tongue:

男爵府

原文章由 kayingivy 於 07-8-2 21:58 發表

我諗應該係你講o個隻,因為d姨姨叫我買俾佢試,其實食唔到,只係for佢磨d牙肉,等佢舒服d,但好污穢:tongue:

我見10個月先可以食, 所以我唔敢買, 但亨氏又好硬好難食, 所以我都冇買過牙仔餅, 不過就有買米餅比晉晉做零食.

大宅

亨氏,經已食完一盒啦,
其實阿B唔系食架,只不過要來磨牙肉,就算佢真系整到D餅碎出來都唔會吞,搞到個面仔好污糟

等待驗證會員

我喺呢邊都係買 HEINZ 比囡囡食,佢仲好鐘意食添呀~~

男爵府

I purchase Gerber Star shape Stawberry yogut taste biscuit for my BB, he like it very much. It's very small and I use this to try my BB to use his fingers to get a very small things, it will melt inside the mouth and even your BB has no teeth can eat. I try to eat this and it's no taste, but the Baby can smell the Stawberry taste and will love it.

原文章由 kachun0123 於 07-8-2 21:40 發表

http://i92.photobucket.com/albums/l29/chrisyam/Christmas/160711198.gif

禁止訪問

男爵府

原文章由 心朗小B 於 07-8-3 09:41 發表
I purchase Gerber Star shape Stawberry yogut taste biscuit for my BB, he like it very much. It's very small and I use this to try my BB to use his fingers to get a very small things, it will melt ...

我都想買星星餅架, 但揾渾成個樽都睇唔到比幾多個月既bb食, 見佢又咁細粒怕佢哽親, 係咪入口即溶架? 我都買番筒比晉晉食先.

男爵府

原文章由 VIVIANSHUM 於 07-8-3 09:42 發表
我都有買明治餅比bb食,佢好大口咬入口到,又唔係真係咁溶得咁快,始終都重有小小硬同埋有角位咁,我怕整親佢個口仔,所以後來我都無比佢食,你地有無好介紹呀?
佢實在好痕﹐邊個抱親佢,佢都哎邊個啲衫 ...

晉晉隻手捉到d乜都即刻放入口, 手巾仔又食, 瞓覺張被又食, 我隻手又食, 抱住佢仲"利普", 捉住我d頭髮食, 我件衫又食, 再唔係就食我個膊頭

男爵府

醒目開學勳章

原文章由 kachun0123 於 07-8-3 12:42 發表

我都想買星星餅架, 但揾渾成個樽都睇唔到比幾多個月既bb食, 見佢又咁細粒怕佢哽親, 係咪入口即溶架? 我都買番筒比晉晉食先.

I also brought a banana taste
The salelady of 荷花 said 6 mth baby can eat it.
I give my baby and she can melt it in month and then down to tummy

男爵府

2019勳章

我有買牙仔餅比謙謙食, 其中有一隻未有牙都可以食, 但要6個月以上, 牌子係雪印, 我亞仔依傢都未出牙, 佢食得好開心, 唔駛5mins成塊食晒, 好似旺旺咁架, 我都食過好好味架......

仲要係好快溶係口咁架

男爵府

係呀,我仔仔勁 like 海苔味,易食又脆!好似食餅甘,”拍”

原文章由 JHsbb 於 07-8-3 13:51 發表
我有買牙仔餅比謙謙食, 其中有一隻未有牙都可以食, 但要6個月以上, 牌子係雪印, 我亞仔依傢都未出牙, 佢食得好開心, 唔駛5mins成塊食晒, 好似旺旺咁架, 我都食過好好味架......

仲要係好快溶係口咁架
http://i92.photobucket.com/albums/l29/chrisyam/Christmas/160711198.gif

男爵府

ok架,個樽有寫人口會溶不過冇寫幾月食.不過雪印易溶d!

quote]原文章由 kachun0123 於 07-8-3 12:42 發表

我都想買星星餅架, 但揾渾成個樽都睇唔到比幾多個月既bb食, 見佢又咁細粒怕佢哽親, 係咪入口即溶架? 我都買番筒比晉晉食先. [/quote]

大宅

原文章由 心朗小B 於 07-8-3 14:07 發表
ok架,個樽有寫人口會溶不過冇寫幾月食.不過雪印易溶d!

quote]原文章由 kachun0123 於 07-8-3 12:42 發表

我都想買星星餅架, 但 ...

易溶~~,會唔會啃親BB架..
溶左系咪好似糊仔咁咖..
易溶會唔會沒左俾BB磨牙既功效啊?

水晶宮

Gerber 唔錯呀! 波浪形亞B易揸,有D似麥X他消化餅.
亞B末有牙'妹妹'下咁都食到.佢5個月食ka la..
不過要有預備真係食到好汚糟.

男爵府

易溶~~,會唔會啃親BB架....冇試過喎!
溶左系咪好似糊仔咁咖..唔係,係好似餅乾吸左水甘,淋哂!
易溶會唔會沒左俾BB磨牙既功效啊? 一食落有d口憨,如果係gerber star biscuit, 我志在比佢用手指取...如要
磨,比 heniz 佢啦,梗到不得了,實磨到呀!
原文章由 carylce 於 07-8-3 15:00 發表

易溶~~,會唔會啃親BB架..
溶左系咪好似糊仔咁咖..
易溶會唔會沒左俾BB磨牙既功效啊?

別墅

我就買o左Healthy Times有機楓味牙仔餅, 好硬, 不過聞落都幾香, 阿仔都幾like.

首頁

尾頁

跳至