興趣嗜好

跳至

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

複式洋房

是,如果套電腦平,可能用最平的料,最低的config給你,甚至用一些已outdate或倉底貨給你,太貴倒不如去買廠機,除非你知哪一間可靠,否則隨時送羊入虎口.

大宅

Yes. Unless you have a friend with expert DIY knowledge who can build one for you, then it will be fine for you to go and buy the parts.

複式洋房

我都係C奶一名, 如果無相熟都幾驚, 不過最後都有朋友介紹, 佢地真係好老實, 我部砌機都用左3年, 都未試過有問題, 佢地仲隨時同你加加減減零件吾收錢, 你不妨去試探軍情, 再決定幫吾幫襯. 你話'百痴C奶'介紹來既(因我同佢講我係電腦百痴既C奶), ha ha, 佢地好好人, 好玩得.

黃x商場, 39, 1/F , 榮X公司

原文章由 xp 於 07-8-2 20:49 發表

[ 本文章最後由 Rabbit^Pink 於 07-8-4 22:43 編輯 ]

民房

請問 VISTA是否 要2GB才可以WORK

大宅

原文章由 HAPPYKITTY02 於 07-8-3 19:25 發表
請問 VISTA是否 要2GB才可以WORK

不一定. 512MB 都 work, 不過好慢. 想有滿意速度, 就最少要有 2 GB.

大宅

原文章由 xp 於 07-8-2 20:49 發表

一d都唔危險, 同買部機咪一樣...........
[img align=right]http://xs511.xs.to/xs511/07021/dance009d23t.gif[/img]

大宅

佢地仲隨時同你加加減減零件吾收錢

this is already a problem

they cancel a better model for u,
and add a cheaper model for you,
then they earn more

for example,
cancel your delta 350W PSU
and give you a Galaxy 380W PSU

複式洋房

[ 本文章最後由 Rabbit^Pink 於 07-8-8 23:20 編輯 ]

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

所以我依家都幾苦惱,因為部機係我姑仔個老公帶我去買,但依家佢又唔肯嚟幫我整:-(

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章

我諗你要搵個熟識電腦既人陪你去買...........我細佬在黃金做老闆, 佢話好多鋪都會呃人唔識, 話比某啲貨你, 收咗你某個$$$$$後, 將啲貨換咗.......... 砌完後呃你唔識, 唔會打開部機睇裡面(就算睇完都唔識).............

大宅

我都係電腦白痴一名,但我上星期就O係pccw 買O左部電腦,唔計MON. $2499 ONLY.我見自己唔多識O野所以唔敢去砌機,見PCCW 咁大間舖所以就入去買,成碼有保養先。部機係HP條LINE O既 COMPAQ SR5113 ,有1.5 G RAM,其他就唔多識講你知,但對於我呢D 淨係用部機O黎上網同打文件O既人,呢部機就夠用O既。如果一次過俾哂錢,仲有4張UA戲飛+兩杯汽水爆谷 COUPON送

禁止訪問

大宅

goto big shop to buy a complete set la.... , like Jusco, Fortress., Broadway.... more safe

Golden --- for DIY only.
may be buy a notebook...

禁止訪問

伯爵府

好媽媽勳章

原文章由 ha8mo 於 07-8-11 01:22 發表
其實我唔明
點解廠機既機箱多數超核凸

平丫嘛
全職/全母乳媽媽大仔在8/8/2004出世了!  3.02KGS細仔在23/2/2007出世!  23/2/07  2.84KGS     26/2/07  2.81KGS     08/3/07  3.12KGS     24/3/07  3.79KGS     23/4/07  4.77KGS     25/6/07  6.67KGS     25/8/07  7.73KGS

跳至