自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

me too!!:-( :-( :-(

原文章由 kcmei 於 07-8-2 20:53 發表
我好想打下麻雀,平時見人打麻雀,但打得好大,沒有人肯打...自己又唔識,好想試下搵d人打下...

以前我都成日唱k,不過現在已經好少去啦,d新歌又唔識,好out呀...

別墅

諗番以前未大肚個陣, 每個禮拜實會唱 1-2次 k, 麻雀打 2-3 次, 而家 1 個月打到 1 場麻雀已經好開心, 我咪又係好耐都無唱 k , 唉 , 甚少娛樂

大宅

原文章由 kcmei 於 07-8-11 11:53 發表
Hi JennyKwok,

咁你係唔係真係先,我第一個報名,不過,唔知有沒有人去呢,你返工係邊嫁...一個鐘一定唔夠我唱呀....起碼5個鐘啦!!!哈哈

我家住西營盤, 公司係香港仔, 不如搵日星期六6點後或星期日下午去唱呀, 我有一次試過同啲同事去灣仔 (近馬司道附近) 個間Neuway唱k, 啲buffet好多款式, 味道又好食!!

別墅

下...你住咁遠 ,我以為你是九龍人:-(
咁是不是又找不到人唱k或者打下麻雀呀。
可不可以去下TST (唔記得什麼館後面) 或者九龍城 -> 少D人同你爭呀:loveliness: :loveliness:
原文章由 JennyKwok 於 07-8-16 17:25 發表

我家住西營盤, 公司係香港仔, 不如搵日星期六6點後或星期日下午去唱呀, 我有一次試過同啲同事去灣仔 (近馬司道附近) 個間Neuway唱k, 啲buffet好多款式, 味道又好食!!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我都係啦~~
bb 未出世時成日都唱 同個個星期打麻雀..
而家weekend 全都是湊仔.. 真係三步不出歸門
悶死人啦

原文章由 miffy2004 於 07-8-16 16:49 發表
諗番以前未大肚個陣, 每個禮拜實會唱 1-2次 k, 麻雀打 2-3 次, 而家 1 個月打到 1 場麻雀已經好開心, 我咪又係好耐都無唱 k , 唉 , 甚少娛樂

別墅

原文章由 timandy 於 07-8-17 17:42 發表
我都係啦~~
bb 未出世時成日都唱 同個個星期打麻雀..
而家weekend 全都是湊仔.. 真係三步不出歸門
悶死人啦

夜街都好少去, 仲深歸過做女個陣

男爵府

醒目開學勳章

哎呀!! 我都係呀!!!
去點歌呢...新歌試唱頭兩版d歌都唔識架!
哈哈哈哈哈!!! 太好喇, 有咁多人同我一樣....hohoooo

原文章由 kcmei 於 07-8-2 21:08 發表
me too...
好似而家去到唱k,d新歌及新人完全不識,以前都不知幾like唱,現在...只可以唱下d舊歌(起碼1年前作品),好無引....:loveliness:

男爵府

醒目開學勳章

kcmet,
八掛下先....你住邊頭架??

原文章由 kcmei 於 07-8-17 17:31 發表

可不可以去下TST (唔記得什麼館後面) 或者九龍城 -> 少D人同你爭呀:loveliness: :lovelin ...

大宅

原文章由 kcmei 於 07-8-17 17:31 發表

可不可以去下TST (唔記得什麼館後面) 或者九龍城 -> 少D人同你爭呀:loveliness: :lovelin ...

HI,
我地諗住今晚係旺角打牌,你有冇興趣呀?
     晞晞靚相

別墅

係唔係去唱k打麻雀先....好鬼心急呀....今個星期六或者下星期呀....我等了很久啦!!!
幸好我同事話下星期一去唱K,好鬼HAPPY呀....
簡直是 -> 飲勝
原文章由 AA媽媽 於 07-8-17 17:55 發表
kcmet,
八掛下先....你住邊頭架??

別墅

星期一同d同事唱K,真係開心死啦,原來現在唱K已經包DINNER,我記得以前是要加錢唱先可以包。不過,我都唔係最耐沒有唱K的人,我有個同事佢2年沒有唱啦。嚇死我
原文章由 kcmei 於 07-8-17 18:02 發表
係唔係去唱k打麻雀先....好鬼心急呀....今個星期六或者下星期呀....我等了很久啦!!!
幸好我同事話下星期一去唱K,好鬼HAPPY呀....
簡直是 -> 飲勝

首頁

尾頁

跳至