自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

1. 我想做激光矯視呀, 但始終有d擔心, 唔知你地有咩comment呢???
2. 做果時年齡???
3. 至今幾多年???
4. 幾錢???

唔該﹗

公爵府

我二哥係20歲時做左矯視手術,我問過佢評語,
佢只係話,佢e+未必有膽量再做 佢當時做大約都好似要3-4萬蚊左右 佢話都唔知點解當年咁大膽去做wor~~

大宅

好媽媽勳章

我25歲時做,到而家已經4年,都ok,但我個e生手勢麻麻,所以仲有小小散光,但只係睇燈光會有影,都唔大問題,o個時連埋之前check眼用左$16800(出左花紅就去整 )

做o個時用眼藥水麻醉先,跟住e生用刀界開眼角膜(而家好似唔使tim喇),然後要望實一個光點唔好郁大約十秒到(重覆幾次),蓋好眼角膜就完成,之後返屋企抖一晚,第二朝我開眼已經回復正常視力喇,但就有層soft鏡咁lor,soft鏡維持左一星期左右,就完全清楚晒lu

其實我就唔多擔心,因為激光矯視已經有左十幾年,技術都好成熟,只緊要搵個好e生,因為儀器就大同小異,睇e生手勢好唔好,即使會有咩後遺症,都係第一批做ge人出事先啦,但so far都冇呀

純粹個人意見,因為我個人唔諗太長遠ge野

男爵府

醒目開學勳章

我係差唔多三年前做既, 都係廿幾歲囉。
係卓健度做, 大約$13000。
做完之後, 散光仍然係度, 可能減過, 但而家又彈返出黎。清唔晒。

大宅

I done it one and half year ago, before I decide to have laser, I search from the web and ask some of my friends (have laser before).
OK for me but have some degree of long sight, a bit unconvience.

禁止訪問

大宅

我750度近視,幾年前已好想做,生大女時又諗住等佢大個啲先做,到生細仔時又係咁諗,我想去養和做是否最好?
原文章由 awah112 於 07-8-2 23:55 發表
tungshun

妳仔仔好得意呀:)

大宅

我9年前做, 當時都係750度, 係養和, 指定醫生, 所以貴d, 要成3萬幾蚊, 不過做得好好, 而家都冇近視.
原文章由 funnybabies 於 07-8-4 01:42 發表
我750度近視,幾年前已好想做,生大女時又諗住等佢大個啲先做,到生細仔時又係咁諗,我想去養和做是否最好?

大宅

I do the laser operation tens years ago,in HK santorium hospital .Its costs about thirty three thousands, the results until now is really good and no sound effect .

別墅

我都係養和做,差不多9年啦!到而家仲係好好。

王國長老

王國長老

幾年前養和做, 到而家對眼完全冇問題. 由一千度減到0度.
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

伯爵府

原文章由 等待BB的小貓 於 07-8-2 21:54 發表
1. 我想做激光矯視呀, 但始終有d擔心, 唔知你地有咩comment呢??? --> 唔洗驚, 手術過程好快
2. 做果時年齡??? --> 31
3. 至今幾多年??? --> 兩年
4. 幾錢??? --> $22000

唔該﹗

當你做完之後, 果刻會好開心, 返到屋企即刻掉晒d con同藥水

別墅

我上年31歲做,用左$17000.可能我細膽啦!如果要我做多次,我一定吾會做!因為手術時感覺真的很叉.

大宅

我大約5年前做, 當時好似叫激光矯視中心, 係彩星中心不指定醫生。

醫生手勢唔錯, 不過我成日對住電腦, 所以應該都有100度以下的近視, 當然唔駛戴眼鏡。

我做果時係散光犀利, 有成2xx度, 所以講明做完都有少少散光, 我都接受。

如果依家再做可以做靚d散光, 我會選擇再做1次。:lol: :lol:

子爵府

2024年龍年勳章

我老公4年前係養和做..約$20,000.- 手術好成功....只是睇computer 太耐, 對眼比較乾...

[ 本文章最後由 MuiTse 於 07-8-5 21:54 編輯 ]

子爵府

2024年龍年勳章

我老公4年前係養和做,約 $20,000.- 手術很成功..只是睇computer 太耐, 對眼比較乾

子爵府

1. 我想做激光矯視呀, 但始終有d擔心, 唔知你地有咩comment呢???
-我好好彩,乜事都無,亦無手尾,到e+都係無嘢
2. 做果時年齡???
3. 至今幾多年???
5年
4. 幾錢???
-HKD16800.00

大宅

thx all !!!
但想請問檢查時是在養和還是在醫生的醫務所?
可否給我醫生名及電話地址呢?我諗我真係要坐言起行啦!
唔該哂.
原文章由 MuiTse 於 07-8-5 21:53 發表
我老公4年前係養和做,約 $20,000.- 手術很成功..只是睇computer 太耐, 對眼比較乾

禁止訪問

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

係點失敗?

[quote]原文章由 awah112 於 07-8-6 03:17 發表
我之前都想,係聽到倫永亮失敗

首頁

尾頁

跳至