單親天地

跳至

首頁
12345...15

尾頁

子爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

真係好感動~~原先只係唸住同各位媽媽分享下.點知會收到好多媽媽既PM.希望幫到手.
各位單親媽媽.身邊都會有好多識同唔識既人.關心緊大家架.就算今日條路幾難行.總會望到家鄉既.大家一齊向晴朗的一天出發喇!!
努力~~加油呀~~~~

複式洋房

唔好意思呀^^

你可唔可以幫我轉送5份禮品比佢地幾個小朋友?
如果可以 我可以郵寄比你 再代我轉交ma?

唔該晒^^

子爵府

sorry~我要問清楚聽日先知.好多謝你.因為我都未知要點聯絡佢
原文章由 mmk819 於 07-8-4 02:25 發表
唔好意思呀^^

你可唔可以幫我轉送5份禮品比佢地幾個小朋友?
如果可以 我可以郵寄比你 再代我轉交ma?

唔該晒^^

男爵府

我以前以為我朋友生佐三個女個男人走佐己经好惨!原來一山還有一山高.一個仲有一個惨![重男輕女]
原文章由 sandy816 於 07-8-2 22:15 發表
我上星期去做義工.見到個媽咪28歲.香港人.背住個六個月大B女.身後仲有四個女跟住佢尾.最大果個今年上小一.一個讀K2.一個九月上K1.一個早兩個月做完心臟手術.未足兩歲.老公生落五個就走左.(唔知關唔關五個都係女 ...

複式洋房

佢真係好叻^^同埋 好堅持自己
所以我好佩服佢

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

sandy816,

睇完之後真係唔知可以講乜野,個心好唔舒服,點解個男人可以咁忍心 ............................

若果有咩新消息你通知我地,幫到會幫佢•
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

男爵府

原文章由 sandy816 於 07-8-4 02:34 發表
sorry~我要問清楚聽日先知.好多謝你.因為我都未知要點聯絡佢
系啊!你去問清楚佢需要D乜!快Dpm上來!請問佢住等近唔近柴灣.如果近我一得閑就可以帮佢睇住下D細路!:cry:

大宅

HIHI

我有個細雪櫃.但有個單親媽咪話要.不過

大宅

hihihi

原文章由 靚靚教主 於 07-8-4 09:08 發表

她仲末打比我.過多三日她再唔打比黎.我會送出去

子爵府

個社工話佢想要個雙門雪櫃
acomcom88好好人.話會幫手搵下.若真係搵唔到.會自費買個送比果個媽媽.但詳情係點.我都仲等緊電話.anyway多謝哂你
原文章由 靚靚教主 於 07-8-4 09:08 發表

子爵府

咁早起身??打錯更呀:mrgreen:
原文章由 靚靚教主 於 07-8-4 09:10 發表

她仲末打比我.過多三日她再唔打比黎.我會送出去

別墅

可唔可問埋佢既聯絡方法,當我地有野係佢需要既,而又大件,我地可以直接送去佢屋企

複式洋房

原文章由 sandy816 於 07-8-4 02:34 發表

請問她是在邊間家褔會呀?邊位社工可跟進?我們可以直接聯絡個社工la.thanks...:-P

別墅

係呀,仲有好多單親媽媽比我地更辛苦....
我地至少仲可有能力去做野搵錢...
有d單親的媽媽,書讀唔多,做份工的人工都唔夠俾個小朋友,
有d更連做野都做唔到,
試問我地邊有資格講辛苦......

大家一齊努力,振作d去行將來的路,大家共勉之~~~
縮小一千倍那繁忙的一分鐘  注入一公升的用心感受

珍珠宮

好媽媽勳章

原文章由 sandy816 於 07-8-3 18:31 發表
今日收到幾個有心媽媽既PM.佢地問有乜可以幫到手.我打左電話比個社工.個社工話家庭用品.檯."登"細路仔衫.BB車.同玩具都有需要但最需要一個雪櫃.佢話個媽媽雪櫃壞左兩個月.幫佢向其他機構申請左個幾月都冇聲氣.想 ...

sandy816,,
如果聯絡到那位媽咪請通知我,你可pm我,我個係囡囡(3歲),我會執d小朋友衫同玩具給她們.

子爵府

各位好有心既媽媽:
社工今日冇覆我.未知係咪放左假.而我一定要得到社工和當事人同意.才可提供有關佢地既資料.請見諒!
當日開依個post.只係想話比各單親媽媽知.有好多人黎緊既前路.比大家仲要難行.但亦咬緊口根去面對~希望大家都會有積極既理念.而依個post.我相信當社工知道有咁多人願意伸出援手去幫忙依個媽媽.一定會同佢一齊睇.所以希望各媽媽留下既留言多鼓勵佢.不要說一些令當事人再回想往事.盡量帶佢向前看.(我曾經係過來人.絕對明白個中感受)

子爵府

BB衫

maggie:
你好.好多謝你咁有心.請體諒我未得當事人同意.暫不能代佢決定願意接受大家既好意.我曾經亦係過來人.當時心態不斷收埋自己.並唔願意接受任何人既幫助.包括身邊既朋友.我連電話都唔聽.拍門都唔開.post裡面有好多對佢丈夫既批評.我唔知佢見到會點唸.亦有好多人想聯絡佢.我唔知自己會唔會好心做壞事.對佢會造成不必要既滋繞.所以一切都要等同社工商量過.我先知我可以點幫佢.
原文章由 maggielau0705 於 07-8-4 16:48 發表

sandy816,,
如果聯絡到那位媽咪請通知我,你可pm我,我個係囡囡(3歲),我會執d小朋友衫同玩具給她們.

珍珠宮

好媽媽勳章

原文章由 sandy816 於 07-8-4 22:19 發表
maggie:
你好.好多謝你咁有心.請體諒我未得當事人同意.暫不能代佢決定願意接受大家既好意.我曾經亦係過來人.當時心態不斷收埋自己.並唔願意接受任何人既幫助.包括身邊既朋友.我連電話都唔聽.拍門都唔開.post裡 ...

OK,唔緊要,如果她肯接受我可以拎比你或交比社工轉交比佢的,到時再通知我啦!

大宅

bb clothes

i have some girls clothes for 1.5-2 yrs can give her, please pm me if she need them.

大宅

原文章由 sandy816 於 07-8-2 22:15 發表
我上星期去做義工.見到個媽咪28歲.香港人.背住個六個月大B女.身後仲有四個女跟住佢尾.最大果個今年上小一.一個讀K2.一個九月上K1.一個早兩個月做完心臟手術.未足兩歲.老公生落五個就走左.(唔知關唔關五個都係女 ...

如果比着我見到佢背影可能喊得仲犀利.
真係冇陰公,佢個老公咁都離開佢,冇人性.
我家有兩隻大烏龜

首頁
12345...15

尾頁

跳至