育兒好物

跳至

首頁

尾頁

大宅

開心吸收勳章

B B 3 month, 飲緊s-26 , 通常3-4日才有一次, 見到佢好用力咁"阿", 好擔心!! 雪印定森永好D ?? 比D議建, Thanks!!

大宅

日本雪印 BEANSTALK 好好!
我BB一出世就食佢,到而家2歲幾都日日有臭臭.

子爵府

我囝囝一歲前飲a+1還ok
飲到a+2就便秘
每隔四五日先有"poo poo"
每次ng ng都哭晒口又流晒血咁
見佢咁我好心痛呀
後來就同佢轉左飲日本雪印
初時就一兩日先有poo poo
亦試過三四日先有得去,但都好soft
而家就日日都有得去

大宅

原文章由 小翠BB 於 07-8-2 23:30 發表

我剛剛轉了香港雪印4日,仔仔便便好痛,是否要再轉奶粉呢?請問日本雪印幾錢呢?
p.s.仔仔2歲了

[ 本文章最後由 taimanfung 於 07-8-3 01:58 編輯 ]

別墅

我 bb以前食惠氐成日無便便,但之前轉左美素佳兒就差吾多日日有得去la

子爵府

2019勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原文章由 小翠BB 於 07-8-2 23:30 發表

me 2

別墅

我bb飲開思敏兒, 但到4-5個月開始唔係曰日有便便, 試飲明治, 無好轉, 後飲森永, 即日日有便便, 飲到現在10個月, 都幾好像 好後悔唔一出世就飲森永
我趁西田或jusco減價時買定半年份量, o岩o岩飲完又到下一次減價, 唔會太貴

洋房

我個囝囝都啱啱轉左飲森永,出世至1歲都係飲美贊臣A+1/A+2,但係就較瘦,日日有便便,1歲後轉飲雀巢助長1+,都係日日有便便,不過自從飲左森永之後,就發覺佢開始長肉,以前就比較細粒,便便亦較軟身,效果好好,又唔係特別貴,所以應該會繼續比佢飲~

大宅

開心吸收勳章

Where to buy / order ???? Thanks!

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至