跳至

首頁

尾頁

複式洋房

好熱好辛苦, 仲要飲熱騰騰湯水, 好想飲凍奶茶....
係米忍1個月就可以食咩都得??

男爵府

原文章由 pakkinnn 於 07-8-2 23:01 發表

如果你媽o的前輩,一定叫你盡量唔好嫁喇,仁我理鬼佢, 一坐完月就即刻要飲呀!!!因為戎得太辛苦呀!!!

大宅

原文章由 pakkinnn 於 07-8-2 23:01 發表

吓?? 我日日都飲凍嘢, 唔係凍水就係汽水, 淨係湯係熱o架咋...
十月變形記: http://hk.myblog.yahoo.com/bibu-fish

男爵府

原文章由 十月變形記 於 07-8-3 17:29 發表

吓?? 我日日都飲凍嘢, 唔係凍水就係汽水, 淨係湯係熱o架咋...

媽咪話咁樣好多風嫁播!!!!

大宅

原文章由 pomuimui 於 07-8-3 18:09 發表

媽咪話咁樣好多風嫁播!!!!

好多風咁會點??
十月變形記: http://hk.myblog.yahoo.com/bibu-fish

民房

咁我想問下如果滿左月仲餵人奶呢??

男爵府

原文章由 belle_chan 於 07-8-3 18:33 發表
咁我想問下如果滿左月仲餵人奶呢??

要好小心飲食囉,媽咪話好多野唔食得嫁!!!!所以我放棄呀!!

十月
好多風咁bb都食人奶,咪會過埋比佢囉!!!媽咪係咁講嫁!!!佢成日都話坐月婆唔同人,好易入風,對第時都唔好呀!!!

大宅

原文章由 pomuimui 於 07-8-3 19:01 發表

十月
好多風咁bb都食人奶,咪會過埋比佢囉!!!媽咪係咁講嫁!!!佢成日都話坐月婆唔同人,好易入風,對第時都唔好呀!!!

咁'風'係咪即係指氣(gas)? 咁bb就會肚痛或者放屁之類?? 我淨係知有頭風就會頭痛...

男爵府

原文章由 十月變形記 於 07-8-5 00:38 發表

咁'風'係咪即係指氣(gas)? 咁bb就會肚痛或者放屁之類?? 我淨係知有頭風就會頭痛...

兩樣都有嫁,咁你有風,bb食你人奶,咁咪會吸埋你o的風囉!!!我媽咪係會咁講嫁!!!!!我連清水都唔飲得嫁,係媽咪日日煲o的叫炒米水比我飲嫁.............我個人本來好多風嫁,仔仔食我人奶,成日個肚仔都好易唔舒服

大宅

原文章由 pomuimui 於 07-8-5 16:24 發表

兩樣都有嫁,咁你有風,bb食你人奶,咁咪會吸埋你o的風囉!!!我媽咪係會咁講嫁!!!!!我連清水都唔飲得嫁,係媽咪日日煲o的叫炒米水比我飲嫁.............我個人本來好多風嫁,仔仔食我人奶,成日個肚仔都好易唔舒服

我都有炒米茶o既recipe, 同埋聽過話唔飲得清水, 但係因為我懶... 好彩豬bb又冇mud唔妥!

男爵府

原文章由 十月變形記 於 07-8-6 18:04 發表

我都有炒米茶o既recipe, 同埋聽過話唔飲得清水, 但係因為我懶... 好彩豬bb又冇mud唔妥!

你話我幾慘喇!!水都唔飲得,所以坐完月一定要即刻飲凍野呀!!!hehehe.........思樂冰呀!!!凍奶茶..........正

大宅

原文章由 pomuimui 於 07-8-6 20:15 發表

你話我幾慘喇!!水都唔飲得,所以坐完月一定要即刻飲凍野呀!!!hehehe.........思樂冰呀!!!凍奶茶..........正

吓~~乜水都唔飲得咩?!?! 乜唔係餵人奶更加要飲多D水咩~~我除咗頭1個禮拜我媽成日煲米水比我飲之外, 到而家佢番咗工, 我自己就無煲過啦~~
而凍飲方面我已經盡量忍啦~~但都飲咗2-3次, 不過就唔係凍奶茶E類, 而係擺喺雪櫃嘅鮮奶, 同用嚟招呼朋友嘅盒裝飲品~~
Welcome to my blog蝦仔媽媽

大宅

原文章由 pomuimui 於 07-8-6 20:15 發表

你好勁呀, 可以跟到咁足!!

男爵府

原文章由 十月變形記 於 07-8-7 19:38 發表

你好勁呀, 可以跟到咁足!!

無計喇,我係媽咪到坐月,比佢睇住,無得走雞呀!!!

首頁

尾頁

跳至