自由講場

跳至

男爵府

想同仔仔係屋企自己玩下, 但今日係大眾只買到粘土, 無用具同顏料, 唔知邊度買到呢, 唔該哂!

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 eva1320 於 07-8-2 23:16 發表
想同仔仔係屋企自己玩下, 但今日係大眾只買到粘土, 無用具同顏料, 唔知邊度買到呢, 唔該哂!

我係奧海城大衆買左呀!好多工具,有d盒裝可做雪糕,壽司好得意呀!荃wan 吉之島$10店都有,但我覺大眾靚d

男爵府

唔該你呀, 等我去10元店seesee先

呀, 咁你玩左未呀, 我昨晚左一陣整左一個提子, 但點解會乾左會有d列咁ge, 我見人地個d油令令果喎???

[ 本文章最後由 eva1320 於 07-8-3 11:47 編輯 ]

男爵府

有無媽咪知道點解會咁ge?

大宅

醒目開學勳章

輕粘土的工具係點架?可以Post d 相出Lai睇吓嗎
我屋企附近沒有大眾書局

提子做得幾靚Bor~
d 顏色咪自己用顏料溝架?用咩顏料溝色?
我見d輕粘土只得白色/粉色 (兩種咋):cry:

[ 本文章最後由 ultraman 於 07-8-3 18:11 編輯 ]

大宅

原文章由 eva1320 於 07-8-2 23:16 發表

吉之島 $10店,我見到好多色和工具

男爵府

ultraman:
等我copy左post出黎丫
d顏色係用紅加藍加白, 份量就跟本書所講, 所以我想買果個調色板囉, 係用黎計份量的

梓麒:
唔該哂你, 咁請問你係去邊間吉之的10元店呀?

子爵府

其實依家好多黏土都已經有好多顏色俾你揀.唔需要自已溝色架喇...我去過旺角的$10有好多的顏色.我bb依家都學緊黏土,所以我都有另外再買黏土俾佢自己再整野....
不過大眾的黏土又真係靚D,因我都睇過....

大宅

原文章由 梓麒 於 07-8-3 18:11 發表

吉之島 $10店,我見到好多色和工具

銅鑼灣鵝頸橋那間, sorry I'm late reply:lol:

跳至
熱門主題