自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

各位! 你哋有無發現而家d超級市場的經營手法很過份, 起初標買兩件價平d, 買一件就貴d, 很多時為了不蝕太多, 都會多買一件, 但最近又狼死, 以往買某牌子的檸檬茶, 買兩pack都ok啦, 而家重要買三pack先所謂有特價, 我就算肯買三pack, 自己都要考慮有沒有能力"拎", 佢哋d超市係咪傻

民房

上次hb又係買左3pack飲品回家, 話咁先抵買

民房

還有要留意標價, 有次我想買支汽水, 未知買一公升好定兩公升好,
誰不知兩公升係貴過一公升架, 唔睇真d仲以為買兩公升會平添

別墅

所以有時預計要買米, 油等重份量東西, 實行一家總動員, 個女都有時幫埋手呀!

原文章由 Hehemum 於 07-8-2 23:52 發表
各位! 你哋有無發現而家d超級市場的經營手法很過份, 起初標買兩件價平d, 買一件就貴d, 很多時為了不蝕太多, 都會多買一件, 但最近又狼死, 以往買某牌子的檸檬茶, 買兩pack都ok啦, 而家重要買三pack先所謂 ...

大宅

係呀,糸超市買嘢真係要度過計過先好買呀!

原文章由 魔天使叮叮 於 07-8-3 00:24 發表
還有要留意標價, 有次我想買支汽水, 未知買一公升好定兩公升好,
誰不知兩公升係貴過一公升架, 唔睇真d仲以為買兩公升會平添

子爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

早幾個星期已經係咁架啦.我家陣去超市真係唔敢唔帶車仔呀.之前就話買二送一.家陣直頭係買三件幾多錢咁標個價.一係就第一件幾錢買第二件就平幾多..真係拎C人

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

首頁

尾頁

跳至