夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

民房

不嬲都面和心不和不過在其他屋企人特別係我個愚孝老公面前就扮哂嘢和平咁啦!

我個工人每天都會去佢家照顧我的兩個小朋友, 不嬲都知佢唔係手洗自己D內褲,而係用洗衣机, 就算以前老爺未死嗰陣, 我知佢都係將全部衫褲撈埋一齊洗, 奈可因為太私人及監介”, 所以我只有當唔知就算, 不過我會叫工人盡量攞返小朋友D衫返嚟我屋企先洗,
D褲就留喺99個洗衣机度洗, 但要落滴露 (我尊登買支放喺佢屋企), 諗住費事咁着積”.
我知佢成曰以為我污穢唔鐘意洗衫, 所以帶走D衫, 又成曰暗寸話小朋友D衫污猛猛點著出街, 成曰問我有冇洗衫, 我都費事理佢!
點知工人今曰回來話我知,99D褲有經血, 但又就咁放落洗衣机, 聽到我眼都凸, 點解呢個女人可以污穢到咁?
EQ唔高, 即時就諗住揾次 (診我老公不在家時) 直接同佢講 :”聽工人講, 你D內褲同睡褲有經血喎, 乜你唔係用手洗底褲嫁咩? 咁污”joe” 點可以 “Lo” 埋其他衫一齊洗嫁?……” 然後就話以後工人會攞走晒小朋友D衫褲返嚟我屋企洗. 但諗諗吓咁講佢可能會嬲到爆.
本來為咗小朋友嘅衛生, 話知佢嬲到爆血管, 我簡唔中都會寸吓佢, 但衰在我諗住過多一年, 等細仔入埋亞哥同一間學校就唔請工人, 到時就要靠99接放學, 冲涼, 到時又無工望住佢 佢就算點做我都唔敢話佢, 我驚佢發老脾話我”yim” 尖, 唔肯幫我揍.

所以我現在好煩又唔可以同我老公講, 話晒呢D都係女人嘢, 唔方便俾佢知,就算知佢都唔方便開口同佢亞媽講呢D女人嘢.
但我又唔可以接受到D經血褲, 一諗起就想嘔, 所以醜人我一定做梗.

請各位做人新抢抱的可以教吓我點做呢?

[ 本文章最後由 patng 於 07-8-3 01:04 編輯 ]

大宅

如果你走去話你99佢實知係你工人講, 之後你工人都應該會好慘...
佢d人咁dirty, 有冇同你老公講呀....不過真係好"監介"..但係真係勁嘔心. 一係你就所有小朋友衫拎哂返屋企洗, 不過呢個唔係長遠既做法..因為遲早你都要99幫你睇小朋友....一係你叫你工人係99果邊用手洗小朋友既衫褲啦, 會唔會好d? 如果要開口話99佢會好冇面

超級版主

2019勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子王國15週年勳章

咁烏糟架
無D個人衛生

民房

repeated and deleted

[ 本文章最後由 patng 於 07-8-3 01:07 編輯 ]

子爵府

好媽媽勳章

簡直核突 我果件好你99 dd不過一樣都嘔心核突,佢最鐘意 攝佢d底褲响b仔衫堆到曬,尤其是係d紗巾前后,睇見眼火爆,人地d紗巾用黎抺咀,佢條底褲著係哥度,諗起都食唔落,樣樣野可以忍,呢樣無得忍,我會兜口兜面講,佢重c撐話無,我話有無都好,我唔會特登咁講,而且大人衫同細衫分開曬好d.之后都係咁,我谷鬼氣,見一條掉一條,費事講,等佢知咩事.
你可以買多個污衣籃,吼正佢同工人係度時講清楚呢個籃入面d衫要分開洗,千祈唔淮撈埋大人衫洗,尤其是有底褲同襪.同工人講由佢負責,如果發現99撈左即刻掉晒佢,仲要話俾工人知99問起照直講,要洗d錢先知肉赤至會唔洗細路衫.
春有百花秋有月 夏有涼風冬有雪 若無閒事掛心頭 便是人間好時節

民房

平時有唔妥我會同佢講, 但今次反而唔敢, 因為我知道我好嬲, 如果直接講, 我會越講越激, 因我係一個火爆嘅人, 而且無其他人在場, 佢都有机會同我開火 (因佢未必覺得自己唔啱, 如果唔係都唔會咁dirty, 佢反而會覺得我麻麻煩煩),

如果今次真係開火, 一定會鬧得好薑, 仲會鬧到無彎轉!

大家會唔會有D温和D嘅做法 而又可以令佢改過呢? 雖然我勁勁勁憎佢, 但我都唔想家嘈屋幣. 而且我唔想老公覺得(或知道)我 勁憎佢亞媽, 因佢係一個孝順仔, 而近排佢對我D感情都冷淡咗, 所以我唔敢攪事

大宅

我老公個妹咪又係咁""真係嘔""
佢真係1d都唔顧個人衛生又污糟""
話說有1日__佢bf上泥陪佢""
佢就執到自己間房鬼死咁乾淨又換床單""
之後我洗3_到掠3個陣我1攤開佢張床單""
見到2大撻m血__仲應該好耐下""
我諗佢應該過左底又冇換床單照訓""
咁我就將佢張床單掠左係佢房_""
到佢阿哥(即我老公)收工返泥__
我就發哂脾氣咁講哂比佢知""
到佢個妹返到泥見到可以覺得咩事都冇先犀利""
我就鬧佢咁核突___佢話張床單會掉左佢""
張野足足掛左係佢房3個星期佢先掉囉""
到件事既第2日打埋比奶奶叫佢教下自己個女""
因為我唔係同佢1齊住架__"
但其實佢都唔係好得佢個女好多""
因為之前佢未搬個陣_""
成日用我個剃刀仲要問我咩牌子""想係想死""

佢阿妹d核突野都仲未講完""
成日拎我d襪著__到我要著就1對都冇""
去佢房就1定見到有幾對我既襪係地下""
叫佢掉哂佢___佢又自己洗返泥著""
我為左佢已經將我d襪全陪換過哂_仲唔止1次""

仲有好多好多....
我個bb仲有2個月就出世_到時我都唔知點算""
話極都係咁__又唔肯返佢阿媽到住""
我個肚籮咁大仲要我服侍埋佢__諗起就嬲""

禁止訪問

大宅

我奶奶連埋D地布一齊洗咪仲經典:-( :-(

複式洋房

原文章由 Kristy555 於 07-8-3 12:07 發表

唉,真係好驚呀,我之前有衫在男友家,都係會响佢到洗,不過我發覺D衫係洗到變晒型同埋D BAR BAR又係洗到變晒形,因為佢同佢個女都係唔用有鐵線既,有時我新買比男友D衫唔可以就咁洗,會起線,(D波衫呀)同男友講過,我已經特登買左D洗衣袋入住洗,不過我發覺次次都唔見左D洗衣袋架,講真,撈埋洗唔係問題,但我自己個D會用手洗再用D淋浴露洗左先掉去洗衣機,因為真係衛生問題,不過我發覺佢地唔會架,所以我呢家唔會响佢到洗,寧願辛苦D攞返屋企洗,或者去佢到前返屋企換左第二日要著既衫先去佢到訓!因為我自己都唸呢D係自己既嘢,無必要要求人地幫我既,所以我就自始無再响佢到洗衫LU

禁止發言

民房

唔係掛
詠恩bb已於2006年5月17日面世!謝主隆恩!

大宅

我屋企係一人一個藍裝dirty 衫, 分開洗嫁, 如果可以的話, 你都分啦,, 自己一手一腳監察住d衫,,唔好比佢亂來,,唔可以接受

男爵府

2019新春慶豚圓

既然你有工人去奶奶家幫手,你應該吩咐工人洗小朋友的衫褲,點解仲要同奶奶衫褲一齊洗呢?
好似你這個例子,我會叫工人同奶奶講,看她有何反應先算。
你都識話遲些唔再請工人,要靠奶奶照顧小朋友,我就覺得,一係就索性請工人,小朋友以後安在家中,唔再去奶奶處,甚麼也不需要再煩了!

民房

你估我好想小朋友D衫同奶奶衫褲一齊洗, 正如我之前提過 :
>>>>>>>>>>>>>>>
"不嬲都知佢唔係手洗自己D內褲
,而係用洗衣机, 就算以前老爺未死嗰陣, 我知佢都係將全部衫褲撈埋一齊洗, 奈可因為太私人及監介”, 所以我只有當唔知就算, 不過我會叫工人盡量攞返小朋友D衫返嚟我屋企先洗, 諗住費事咁着積”. D褲就留喺99個洗衣机度洗, 但要落滴露, "
>>>>>>>>>>>>>>

正因為我攞走D衫, 佢反而以為我先至dirty, 以為我唔鐘意成日洗衫, 所以攞走D衫收埋喺我屋企, 如果唔係, 點會周不時話我小朋友D衫污猛猛點著出街, 成曰問我有冇洗衫, 又成日提我哋Dsocks 要日日洗, 佢都低低地, 唔好講話Dsocks 我日日洗, 我直情唔會一日著兩次, 我一定換過第二對嚟著 ?-(?-(?-(, 連工人都surprise佢咁講.

其實我以前已經講過佢知三四次, 工人會攞返小朋友D衫返嚟我屋企先洗, 但原因就梗係唔講真話. 因為佢以為我dirty過佢, 佢就成日同個工人鬥快咁, 襯放學後工人幫小朋友沖涼, 99就開洗衣机洗,

當然, 這是工人的一面之詞, 好可能工人都唔想日日將D衫拎來拎去, 但無論真定假, 始終D衫都係洗咗:-(:-(:-(:-(:-(

所以我今次一定要俾佢知 因為佢D底底所以我要攞走, 咁將來再見到佢"Lo" 埋小朋友衫洗, 我就大絛道理話佢! 不過唔知點講好啫!

複式洋房

原文章由 Kristy555 於 07-8-3 12:07 發表

你99一定係有病.....好恐怖
咁樣同用條底褲抹完地再洗番來著有咩分別呀?

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章

你可以試

首頁

尾頁

跳至