產前產後

跳至

別墅

其實我一直希望可以自然分娩.我見有D媽咪的BB去到36W先CONFIRM掉唔掉到頭.32W去決定去開刀是否太早呢.
但係如果真係要預約開刀,去到37W先預約是否太LATE呢?

我想問,如果我32W預約左開刀,但係37-38W的時候發現BB掉左頭,適合自然分娩,我可否取消開刀的BOOKING改返自然分娩呢?因為我唔想緊急開刀要俾貴的費用.

大家可否俾D意見我呢?

別墅

原文章由 DF 於 07-8-3 00:31 發表
其實我一直希望可以自然分娩.我見有D媽咪的BB去到36W先CONFIRM掉唔掉到頭.32W去決定去開刀是否太早呢.
但係如果真係要預約開刀,去到37W先預約是否太LATE呢?

我想問,如果我32W預約左開刀,但係37-38W的時候發 ...

我星期一覆診時(32W)都未轉頭,袁醫生話下次8月中覆診要決定.

而家係屋企多做'膝胸臥式'幫助
http://www.s26mama.com.tw/tips/exercisebeforelast.html

:lol: 一齊努力

別墅

但係我問過陪月佢話其實可以睇到38W先,不過醫生叫你34W要預約係等醫生自己好安排.

大宅

我上胎都係袁醫生,bb亦係冇掉頭.袁醫生都係叫我book左開刀日子先.如果中途掉左頭可以取消個booking.因為袁醫生都係鼓勵大家順產既醫生,如果去到36week都冇動靜都係要開刀多架喇,因為去到36week ,bb就算想掉都根本唔夠位喇.
而我既結果就係37week早產緊急開刀.

原文章由 DF 於 07-8-7 19:48 發表
但係我問過陪月佢話其實可以睇到38W先,不過醫生叫你34W要預約係等醫生自己好安排.

跳至