想生BB

跳至

首頁

尾頁

子爵府

醒目開學勳章

sisters,

我今日day55啦!驗血result是negative! 雖然已預計bingo機會好微!但知道後真是很down!我同老公都好鍾意bb! 已試了3個cycle!雖然時間不是很長,但真是度日如年!:cry: 4月中開始睇中醫兩個月諗住養好身子造人!點知cycle係一次比一次長!由cycle33 至 cycle35 至 cycle37 至 依家 cycle55+. :-(

我老公工作壓力大,好忙!每日只是訓大約5 hours! 根本冇時間&energy dodo!:cry:

複式洋房

Imagist

Imagist,

Sorry to hear the negative result. Pressure affects your hormone and delay your cycles. If you worry, ask for blood test on day2 and 21, some Chinese Dr. asked about that so they know what need to be improved. Try not too worry too much. Many of us here has similar experience. "Add oil"

And best luck !
原文章由 Imagist 於 07-8-3 00:41 發表
sisters,

我今日day55啦!驗血result是negative! 雖然已預計bingo機會好微!但知道後真是很down!我同老公都好鍾意bb! 已試了3個cycle!雖然時間不是很長,但真是度日如年!:cry: 4月中開始睇中醫兩個月諗住養好身 ...

大宅

Your ovulation so irregular, must use ovulation test strips to help bingo.

大宅

原文章由 Imagist 於 07-8-3 00:41 發表
sisters,

我今日day55啦!驗血result是negative! 雖然已預計bingo機會好微!但知道後真是很down!我同老公都好鍾意bb! 已試了3個cycle!雖然時間不是很長,但真是度日如年!:cry: 4月中開始睇中醫兩個月諗住養好身 ...

It is quite unusual that your M period is ever longer and longer, I think your Chinese doctor is no good (同你唔夾). Suggest you to stop seeing Chinese doctor and go to see 西醫 to check hormones: FSH, LH, PRL (Day2抽血驗) and 黃體酮 (Day21).

男爵府

驗血-HCG指數結果是??

sisters,

大宅

點解你睇中醫,但CYCLE越唻越長既?
係咪M已到?如未到會即CYCLE仲未算DAY 55囉?

太緊張都會影響PERIOD架~~

sisters,

珍珠宮

畀面勳章

你老公既生活習慣同我老公好似,其實你可以睇西醫試iui. 你本身有沒睇埋西醫架?

子爵府

醒目開學勳章

咁多位sisters,

好多謝妳地回覆! 我尋日第一次睇東叔,佢開了中藥比我通經先! 之後過幾天再去睇佢幫我調理身體! 希望佢可以幫到我!

請問在那裡check hormones呢?有沒有介紹呢? how much?

thanks a lot!

子爵府

醒目開學勳章

咁多位sisters,

好多謝妳地回覆! 我尋日第一次睇東叔,佢開了中藥比我通經先! 之後過幾天再去睇佢幫我調理身體! 希望佢可以幫到我!

請問在那裡check hormones呢?有沒有介紹呢? how much?

子爵府

醒目開學勳章

請問有冇sister可以笞我呀!

咁多位sisters,

子爵府

醒目開學勳章

sisters,

我今日已經day61啦!仲未來經呀!:-( 食了三日東叔開的藥aunt都沒有動靜! 佢嚴重迷路呀!
仲有今日要食藥,希望aunt快些來啦!
有冇sister知道我仲咩事會咁呀? 連續用了30天日用衛生巾呀!

大宅

BK Milk勳章

下,咁可能你睇西醫好d喎?會唔會中藥唔啱你呢?

珍珠宮

你有冇睇西醫呀, 我都試過係咁呀我仲勁,4個月都冇得嚟,我平時都成2個月先有一次M,但估唔到佢居然成4個月都唔嚟,於是咪去睇醫生通通佢囉,我記得係佢幫我通之前醫生都幫我check 咗hormones, 確定我係正常先至開藥比我食架. 所以我諗你都係睇吓西醫先再睇中醫啦.

原文章由 Imagist 於 07-8-8 13:34 發表
sisters,

我今日已經day61啦!仲未來經呀!:-( 食了三日東叔開的藥aunt都沒有動靜! 佢嚴重迷路呀!
仲有今日要食藥,希望aunt快些來啦!
有冇sister知道我仲咩事會咁呀? 連續用了30天日用衛生巾呀!
地球和火星 完美與破爛 現實對幻象 這樣的差距離還有盼望 嗎

男爵府

好媽媽勳章

我同你一樣, 上個cycle60幾日都未嚟, 最後睇西醫食藥至嚟. 唔係正常m, 係d啡色杰杰地嘅嘢, 連續幾日. 醫生想觀察多3個月, 先决定下一步點做. 我諗你都係快d睇醫生, 我都食過中藥通經冇用, 結果睇西醫.

子爵府

醒目開學勳章

babyvince,

我在day40時流了3日好少的啡!day44睇婦科話流啡不是經血!

男爵府

我都差唔多day70,攪到我唔知好唔好去睇e生,昨天開始又有胸痛:-( :-( :-( 真係唔知想點!

sisters,

《 在神面前萬事非偶然,因神計劃萬有。》

別墅

day 70?? 係唔係bingo 咗呀?? check 下好喎!!

原文章由 pinkypiggy 於 07-8-8 16:43 發表
我都差唔多day70,攪到我唔知好唔好去睇e生,昨天開始又有胸痛:-( :-( :-( 真係唔知想點!

子爵府

醒目開學勳章

pinkypiggy ,

妳有冇驗孕呀? 之前經期準嗎?

大宅

BK Milk勳章

pinkypiggy,

day 70?你係咪一直經期唔準架?不如你睇醫生check下啦~
你自己有冇check下先呢?

男爵府

bbqk, Imagist, bbiibbii,

我一向都是30days一次period的,今年開始試過三十幾日,而今次因大病一場,攪到仲未嚟m,我已在家計會同自己驗過,不過唔係bingo:-(
之前董e生(已是5月嘅事)話我開始排卵,叫我day3去驗血,我依家都唔知幾時先有得覆診
仲有我依家係好失望、好想放棄
《 在神面前萬事非偶然,因神計劃萬有。》

首頁

尾頁

跳至