在職全職

跳至

首頁
34567...56

尾頁

大宅

suki,

你個肚真係大過我好多呀!

我腰33"/肚36"咋, so上次產檢醫生話好似唔係好正常(太細), 明天番聯合check-up, 唔知會唔會同我照u/s呢? 照就好喇, 咁我就唔使睇多次c+, save番d$好過.

到而家, 雖然我似個大肚婆, 不過, 就無人會估到我生得lor.

原文章由 TSZYUI 於 07-8-7 22:34 發表

哈哈.......我成日覺得我好似(羅之威已)!
我arm arm 量左41寸,大過tszyui嗰時!

mui:你可飲淡豆豉,会舒服好多飲兩三日唔痛架啦!
仲有唔好掂個胸! ...
小Panda
黎睇下ALVIN小豬B之家BLOG啦http://hk.myblog.yahoo.com/alvinleung0708

大宅

如果bb今日出世, 個日子都幾得意 - 07-08-09, 哈!!!
不過, 當然我個alvin唔會啦.

我就仲行得走得, 昨天先散左2個幾hours步, 而且我mou低起身都仲活動自如, 老公同朋友見到我仲驚過我. 我會keep住行, 因為始終都就生得, 如果行多d真係可以開快d, 唔使我痛咁耐, 我行多幾多個hours都肯呀!

原文章由 TSZYUI 於 07-8-7 14:02 發表

郁得少嘅意思係個動作細!
我由前日開始就覺得行路同企起身好辛苦!
已經超出付賀啦,快d出黎啦阿妹......多謝合作!:lol:
小Panda
黎睇下ALVIN小豬B之家BLOG啦http://hk.myblog.yahoo.com/alvinleung0708

大宅

原文章由 小Panda 於 8/9/07 15:13 發表
如果bb今日出世, 個日子都幾得意 - 07-08-09, 哈!!!
不過, 當然我個alvin唔會啦.

我就仲行得走得, 昨天先散左2個幾hours步, 而且我mou低起身都仲活動自如, 老公同朋友見到我仲驚過我. 我會keep住行, 因為始 ...

見你咁開心真係好LA....仲有吖...上次你問我個奶泵我可以比你架...

我哋0607BB有個媽媽同你1樣咁諗....結果佢係開刀攞個BB出嚟...36周...得4.5磅...為嘅只係BB出生日期係060708...啱啱1歲PARTY見到佢個BB都係得68CM(YEAR 已經80CM)同埋無咩肉(食奶粉)

侯爵府

原文章由 girahei 於 9/8/07 04:13 PM 發表

見你咁開心真係好LA....仲有吖...上次你問我個奶泵我可以比你架...

我哋0607BB有個媽媽同你1樣咁諗....結果佢係開刀攞個BB出嚟...36周...得4.5磅...為嘅只係BB出生日期係 ...

係咩~邊個黎架~?我識唔識架~?
我覺得呢d 行為真係好反智囉...為左呢d 無謂既意頭...無啦啦多撻啦~

愛是恆久忍耐......

侯爵府

yoko,
可能會喎...
您聴日係產檢定係另外約既先?
佢有冇話約您照u/s呀~我果36週去產檢,我問係咪我胎細..佢就即刻幫我另外約1 日照u/s 嘞...您或者聴日同佢講您想安心d 照下睇下得唔得囉....公立$60一次好過出去起碼都要4舊~

侯爵府

做乜好似好耐冇見suki既~~~:idea: :idea: :idea:

大宅

原文章由 新紮媽媽 於 07-8-6 02:53 發表

11月~~話快唔快,話耐唔耐咁啦~點呀..您腰骨仲有冇痛呀~?

點會唔痛呀:-( 我諗要我生左先會好d~個女仲病緊所以好小上黎~自己又傷風食左藥都唔識好ge~呢排會比較辛苦d

大宅

mag
我都唔知公屋果度得唔得架~不過就照寄左去囉~e+都未覆我地所以都唔知點?

大宅

啱啱湊完老豆個女,昨晚走了,今晚開始要湊我99:-(個個輪住嚟...

[ 本文章最後由 善懷媽媽 於 07-8-10 00:41 編輯 ]

大宅

原文章由 ching1321 於 07-8-10 00:00 發表
mag
我都唔知公屋果度得唔得架~不過就照寄左去囉~e+都未覆我地所以都唔知點?

有冇比no你?佢前星期寄信嚟叫我申請特快,但我冇理會到.

侯爵府

MAG姐,
好耐冇見喎~
呢期搞乜呀~?

侯爵府

原文章由 ching1321 於 9/8/07 11:57 PM 發表

點會唔痛呀:-( 我諗要我生左先會好d~個女仲病緊所以好小上黎~自己又傷風食左藥都唔識好ge~呢排會比較辛苦d

仲未好返~~~
您話病都病左好耐啦喎~..
您真係要保重呀~
如果唔係第時湊兩件點捱呀~~~

大宅

原文章由 新紮媽媽 於 07-8-10 02:15 發表
MAG姐,
好耐冇見喎~
呢期搞乜呀~?

呢排輪住湊女囉......前幾星期湊完阿媽,跟住湊老豆個女湊完老豆個女又開始湊我99,遲d唔知要唔要湊埋我老豆呢
phoenix:你知唔知邊到可以學英文呀?(係由好低學起嗰種,唔要工聯會)我同c6想報讀英文.tks

大宅

原文章由 新紮媽媽 於 8/9/07 18:21 發表

係咩~邊個黎架~?我識唔識架~?
我覺得呢d 行為真係好反智囉...為左呢d 無謂既意頭...無啦啦多撻啦~

洛紫吖...打咗3支強心針先比bb出嚟吖...嗰日見到佢問佢做咩咁耐唔見佢話依家打緊online game唔得閒....成20幾歲...都唔知咩人嚟架...

侯爵府

原文章由 善懷媽媽 於 10/8/07 11:31 AM 發表

呢排輪住湊女囉......前幾星期湊完阿媽,跟住湊老豆個女湊完老豆個女又開始湊我99,遲d唔知要唔要湊埋我老豆呢
phoenix:你知唔知邊到可以學英文呀?(係由好低學起嗰種,唔要工聯會)我同c6想報讀英文. ...

其他私人機構既好鬼貴架喎,個人認為好多都係掠水既添,
一係您可以申請持續進修基金幫補下~(有一萬蚊)
點解您唔會去工聯會讀既~?
工聯會都算平靚正架喎~
我以前學打字,學WORD/EXCEL,同埋而家都係在工會學架~
我覺得真係平得黎OK 架喎~

侯爵府

原文章由 girahei 於 10/8/07 12:42 PM 發表

洛紫吖...打咗3支強心針先比bb出嚟吖...嗰日見到佢問佢做咩咁耐唔見佢話依家打緊online game唔得閒....成20幾歲...都唔知咩人嚟架...

原來係佢~

大宅

原文章由 善懷媽媽 於 07-8-10 00:43 發表

有冇比no你?佢前星期寄信嚟叫我申請特快,但我冇理會到.

寄左去大約要等幾耐會收到架?

大宅

原文章由 新紮媽媽 於 07-8-10 02:17 發表

仲未好返~~~
您話病都病左好耐啦喎~..
您真係要保重呀~
如果唔係第時湊兩件點捱呀~~~

條腰唔會好返架喇~只係可能有時無咁痛囉~一定要生左先好d~傷風唔知係咪大肚d藥無料黎~所以食左都唔識好ge~我個女睇左3次e生食晒藥都未好返~e+比猴早散佢食不過唔知得唔得呢?因為我之前聽bkd媽咪話食完低礦力都會好d~所以e+試下~個女食西藥食到瘦晒~又無胃口咩都唔願食~真係見到都心痛

大宅

mag:

我之前報過職業英語運動既course, 如果考試合格會有津貼, 好似70% return (唔sure, 因為都幾年前喇).

我覺得ok架, 我end up比左幾百$(已包考試費)就考左個英國認可既advance diploma, 超抵!!! 你可以按番自己程度揀course來讀. 有時間去睇下啦.

其實你都可以考慮去工聯會讀d簡單d既course, fresh up番你既英文先再讀職業英語運動既course, 當warm up下都好呀.
如果你以前hkcee考得唔好, 讀職業英語運動既course, 考番個authorized qualification, 咁你第日會易d搵到office工, 因為有認可standard嘛.

http://www.english.gov.hk/chi/html/wec_scheme.htm

原文章由 善懷媽媽 於 07-8-10 11:31 發表

phoenix:你知唔知邊到可以學英文呀?(係由好低學起嗰種,唔要工聯會)我同c6想報讀英文. ...
小Panda

大宅

我今晚同你地祈禱, 希望你地都早日康復!!!!

原文章由 ching1321 於 07-8-10 17:45 發表

條腰唔會好返架喇~只係可能有時無咁痛囉~一定要生左先好d~傷風唔知係咪大肚d藥無料黎~所以食左都唔識好ge~我個女睇左3次e生食晒藥都未好返~e+比猴早散佢食不過唔知得唔得呢?因為我之前聽bkd媽咪話食完低礦力都 ...

[ 本文章最後由 小Panda 於 07-8-10 17:53 編輯 ]
小Panda

首頁
34567...56

尾頁

跳至