家事百科

跳至

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

出入會唔方便嗎?$700價錢合埋嗎?

thx

男爵府

用緊趟門, 方便.

複式洋房

原文章由 bbrma 於 07-8-3 10:05 發表
用緊趟門, 方便.

me too.

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章

我用緊2摺鋁做既"巴士門", 幾好架, 仲可以用玻璃片, 關門後都可以見到kitchen入面.

子爵府

原文章由 Teresa 於 07-8-3 14:03 發表
我用緊2摺鋁做既"巴士門", 幾好架, 仲可以用玻璃片, 關門後都可以見到kitchen入面.

yup ah !我就係問呢d!$700
因為擒日見麥玲玲話廚房門對爐頭唔好,要長期關門,本身對門又大大重,所以想整巴士門呀!
thank you

版主

2018復活節勳章 版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

廚房門之所以又大又重係因為係耐火門, 有不少於半小時耐火能力, 在廚房失火時可以控制火勢在廚房內.
廚房門係應該有氣鼓令門保持關閉, 你想度門輕啲, 可以較輕氣鼓力度就得.

原文章由 穎穎媽咪 於 07-8-3 15:16 發表
yup ah !我就係問呢d!$700
因為擒日見麥玲玲話廚房門對爐頭唔好,要長期關門,本身對門又大大重,所以想整巴士門呀!
thank you

子爵府

原文章由 clpapa 於 07-8-3 15:37 發表
廚房門之所以又大又重係因為係耐火門, 有不少於半小時耐火能力, 在廚房失火時可以控制火勢在廚房內.
廚房門係應該有氣鼓令門保持關閉, 你想度門輕啲, 可以較輕氣鼓力度就得.

呢點我完全明白呀!唔該晒你呀!
因為有個細小朋友,時常開關此門好危險,不嬲都冇關ga,但現在要常關,所以想加多度摺門係門框,唔會拆走本身度門!

禁止訪問

跳至