論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

民房

小第有問題想請教各位......

我個印印今日有人寄信比佢, 我有小小擔心唔知係d乜東東.....

信後面係有回覆地址同個名...封面同回郵地址都係用手寫既....
係人地d信,我更係唔可以拆啦......
隱約見到信封內d字....'radio asia telecom' 有個好似電話shape既公仔.....下面好似全部都好似係印文.....

我應該點同佢講好唔好比地址人呢? 你地個準則又係點既呢?

p.s. 佢黎左半年倒...做野幾好幾試正, 我爹d好滿意.....話佢一定聽....

禁止訪問

民房

多謝你回覆呀....
我都係諗住聽朝甘樣同佢講......
嘩, 頭先係網search個間大廈...係d office大廈,
根住search到裡面有間財仔...嚇到我鼻哥窿都無肉呀....
後尾隱約見到裡面d字先至無甘驚呀?-(

原文章由 lormy 於 07-8-3 02:13 發表
係你屋企o黎o麻, 有乜想知就直接問佢, 問佢係邊個寄o黎, 順便同佢講只可以俾個地址家人, 唔可以俾朋友! 點知佢識埋d 乜野朋友呀

我工人會問我佢家人可唔可以寄信俾佢, 我話可以佢至叫家人回信俾佢 ; ...

男爵府

你要同佢講清講楚呀,係佢屋企人先可以寄信去屋企,其他一律免問,我之前條PK印,用左我地址黎出電話(零機價個D),跟住我話佢,佢仲博我嘴話"你又俾我屋企人寄信黎,宜家呢D信都係寄俾我JAR",激Q死我呀!我就係之前無咁清楚講明,不過...呢條PK已經消失左,嘻嘻

男爵府

wow so inch?? then you should response to that.. "in that case, even your family can't 寄信黎!!! you made me set the rule!"

原文章由 sylviawong 於 07-8-3 13:04 發表
你要同佢講清講楚呀,係佢屋企人先可以寄信去屋企,其他一律免問,我之前條PK印,用左我地址黎出電話(零機價個D),跟住我話佢,佢仲博我嘴話"你又俾我屋企人寄信黎,宜家呢D信都係寄俾我JAR",激Q死我呀!我就係之前無咁 ...

大宅

我地就最怕d工人借錢,我工人剛到我家做野一星期,我就收到銀行寄俾我的宣傳(當然是叫我借錢之類的信,我地都周不時收到這類信)
我專登係佢面前拆開,然後同佢講:嘩!!又係d財務公司叫人借錢,我一定唔會借,借左又有排還,你千其唔好借.無錢還犯法嫁!!俾人拉去坐監.以後都唔會有僱主請嫁啦!!
我唔理佢有無借,起碼佢知我唔like佢借錢.

首頁

尾頁

跳至