嬰兒醫護

跳至

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

阿仔8個月都重有D好似頭泥的物體響頭到, 佢有痕有chee頭髮流晒血, 點算呀???:-(:-(:-(
I LOVE MY SON...

別墅

帶佢睇醫生啦, 醫生會有藥水俾bb搽及食, 好快好的, 不用擔心。
原文章由 Keson 於 07-8-3 06:20 發表
阿仔8個月都重有D好似頭泥的物體響頭到, 佢有痕有chee頭髮流晒血, 點算呀???:-(:-(:-(

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

I live in UK. I have taken him to see the doctor. He just advise me to use the oilver oil. Nothing give me!!!

原文章由 kongzilla 於 07-8-3 12:04 發表
帶佢睇醫生啦, 醫生會有藥水俾bb搽及食, 好快好的, 不用擔心。
I LOVE MY SON...

複式洋房

睛靈勳章

其實你每日洗頭前用olive oil 同佢"焗油",
焗around 15-20mins,
洗頭時輕輕用bb梳, 每日"luck" d 咁樣,
好快會好o番, 如果baby抓的話,
當佢sleep時, 你同佢帶o番手套仔,
等佢唔會抓到流血o麻 ~~

別墅

bb頭泥可以用甘油輕輕捽, 就會冇架啦. 不過有傷口就唔好啦.

洋房

我阿b兩,三個月時都有, 市面上有d有洋甘菊精華的bb洗頭水話可以去頭泥的, 我都有用, 每日洗頭時將d洗頭泡泡'初'耐d, 几個星期就無晒了, 一直我都keep住用果隻洗頭水, 無翻發. 不防試試.

跳至
熱門主題