跳至
[2006年] 買痰罐

首頁

尾頁

複式洋房

我買咗個新痰罐比 bb 用, 但唔知從何入手:cry: 係咪等佢差唔多要便便時將佢放上去, 然後唔唔聲咁教佢痾呀

有無好方法, 可以教下我嗎:)

複式洋房

通常見到阿b有異樣, 就可以比佢坐, 然後陪佢一齊, 都係唔唔聲引佢去既.
因為唔知道你既b係唔係日日都係o個個時係, 如果係就好易啦, 到時到候比佢坐就ok, 或者你都可以試下每日同一時間叫佢坐, d人話坐坐下, 習慣下就ok.

原文章由 poopoobe 於 07-8-3 07:51 發表
我買咗個新痰罐比 bb 用, 但唔知從何入手:cry: 係咪等佢差唔多要便便時將佢放上去, 然後唔唔聲咁教佢痾呀

有無好方法, 可以教下我嗎:)

男爵府

醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 畀面勳章

我個女都有 potty, 但係佢唔係好肯用, 通常佢飲完奶幾個字之後比佢用, 佢只係痾過3數次小便咁大把, 我叫工人每日比佢試下坐, 每次10分鐘喇, 不過唔知佢有無咁盡責。

伯爵府

我都係見佢想去就受佢除片片, 佢好細個e+有兜佢去, 佢去慣左好多時可以等到除左片坐落potty or 廁板至poo, 佢會自己發力, 好搞笑架~
原文章由 yiuyiu-mama 於 07-8-4 11:50 發表
通常見到阿b有異樣, 就可以比佢坐, 然後陪佢一齊, 都係唔唔聲引佢去既.
因為唔知道你既b係唔係日日都係o個個時係, 如果係就好易啦, 到時到候比佢坐就ok, 或者你都可以試下每日同一時間叫佢坐, d人話坐坐下, 習慣下 ...

男爵府

?-( 我有兩個未用過既?-( 好在唔駛我錢買姐, 成日叫工人教佢, 佢話佢走左去 奶奶仲衰, 又係佢自己買比條蔥既, 到頭黎佢都唔教佢去, 仲話第日用個"long"口鐘 教蔥蔥呵....我頂佢...立即叫佢唔好教壞佢呀, 教左佢第日出到街咁點呀, 要教就教正路既:tongue: 真係頂佢唔順呀, 都唔明啲老人家, 唉......

大宅

字母
我99當初夠話熙熙夠3個月會逗佢痾, 最終都無乜見過.

原文章由 fc1668 於 07-10-12 23:04 發表
?-( 我有兩個未用過既?-( 好在唔駛我錢買姐, 成日叫工人教佢, 佢話佢走左去 奶奶仲衰, 又係佢自己買比條蔥既, 到頭黎佢都唔教佢去, 仲話第日用個"long"口鐘 教蔥蔥呵....我頂佢...立即叫佢唔好 ...

別墅

原文章由 happydino 於 07-9-10 01:01 發表
我都係見佢想去就受佢除片片, 佢好細個e+有兜佢去, 佢去慣左好多時可以等到除左片坐落potty or 廁板至poo, 佢會自己發力, 好搞笑架~

我囡囡都係一歲我買咗個小廁板俾佢,之前用得好地地,但最近又不肯用,要逗佢先得,都唔知點解, 坐响度都不屙,一味玩廁紙.
我的小姨甥仔,好可愛呀

男爵府

一味玩廁紙 好搞笑
原文章由 yuki63 於 07-10-14 02:21 發表

我囡囡都係一歲我買咗個小廁板俾佢,之前用得好地地,但最近又不肯用,要逗佢先得,都唔知點解, 坐响度都不屙,一味玩廁紙.

男爵府

?-( 我奶奶咪就係一早已經買左比肥蔥?-( 又唔見佢教佢用?-(
原文章由 ckkjoe13 於 07-10-13 23:43 發表
字母
我99當初夠話熙熙夠3個月會逗佢痾, 最終都無乜見過.

首頁

尾頁

跳至