潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

以前覺得BV很普通,誰不知睇下睇下又幾順眼,全人手織皮,內外全用羊皮,皮質靚,揹得舒服。現在買完一個又一個,好似著了魔咁。

價錢咁貴,值得嗎?有點擔心,泥足深陷,救命!

[ 本文章最後由 kyliema2006 於 07-8-3 11:15 編輯 ]

大宅

貴0既原因你都講左出黎 la

有冇見過 the hong kong bag ?

男爵府

原文章由 sofiakai 於 07-8-3 10:42 發表
貴0既原因你都講左出黎 la

有冇見過 the hong kong bag ?

咁又係,我成日覺得某些名牌都要幾千大洋,甚至過萬,都是用PVC及布的質料來做,感覺仲貴。

The Hong Kong Bag,見過張相,唔係好啱我。

如果想在二手店出讓BV,新款,知唔知大約以幾折賣出呢?

禁止訪問

男爵府

原文章由 Jason 於 07-8-15 01:56 發表
我想買個 Card holder..
有冇邊度/方法買有折呀?

如果你是BV或Gucci的VIP有九折。另外Twist都有BV賣,會員都有九折,若非會員,可以說出會員的手提電話即可。

大宅

我記得6月底BV 專門店on sale 時 card holder有賣到7折喔
你可以趁BV打折時買 但是de classical 款就要VIP才有9折

原文章由 Jason 於 07-8-15 01:56 發表
我想買個 Card holder..
有冇邊度/方法買有折呀?

大宅

我都好鍾意BV, 但價錢太貴, 我唔捨得買, 個心恨

複式洋房

我之前都覺得BV 都係一般, 但自從上個星期買咗個化妝袋之後就改觀, 而家諗住買個大袋..

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我都係bv迷.....可惜佢o的野實在太貴...
好耐之前睇中左個袋都要過萬, 實在唔捨得~~~

大宅

BV0的皮的確係好正,不過真係好貴. 銀包友又大概幾錢呢?

禁止訪問

男爵府

原文章由 nataliesiu 於 07-8-15 15:27 發表

銀包價錢要視乎大小,由千多圓到四千圓不等,若果是鱷魚皮,就大概一萬圓啦。又要讚多句,皮質很舒服,又輕身,雖然價錢貴,但都知道原因。有些品牌又貴、又重、又不是全皮,其實更不值啦!

大宅

我都好鐘意,但真係好貴,唔捨得買呀~~
5歲~~

男爵府

我都中意bv
本來想買佢個大tote bag可惜成個打開哂又冇拉鍊非常唔安全呢:cry:

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

如果係普通款o個o的, 之前送左個俾老公, 都要4千幾...... 仲要係淨裝到咭.....

原文章由 nataliesiu 於 07-8-15 15:27 發表

禁止訪問

男爵府

原文章由 Jason 於 07-8-16 01:55 發表
My friend's boyfriend work in Twist.
But is 100% real in Twist selling for the BV?
if real maybe i will but at Twist.

I think so. Twist also carries other branded products.

男爵府

原文章由 nanababe 於 07-8-15 21:21 發表
我都中意bv
本來想買佢個大tote bag可惜成個打開哂又冇拉鍊非常唔安全呢:cry:

我有位朋友買左cabat,她將手袋的頭部及尾部摺入袋內,令到手袋變成一個梯形,然後揹上身,咁就安全得多了。她的袋,很輕身,及揹得好看。見到她的cabat,我才開始喜歡BV.

[ 本文章最後由 kyliema2006 於 07-8-17 09:13 編輯 ]

複式洋房

[quote]原文章由 kyliema2006 於 07-8-16 09:29 發表

I think so. Twist also carries other branded products. [/quote

However, once I found Twist selling fake Prada bags...

大宅

原文章由 kyliema2006 於 07-8-16 09:32 發表

我有位朋友買左cabat,她將手袋的頭部及尾部摺入袋內,令到手袋變成一個梯形,然後揹上身,咁就安全得多了。她的袋,很輕身,及揹得好看。見到她的cabat,我才開始喜歡BV.

係呀, cabat非常好用, 夠大可以放好多野, 又唔太重, 最重要個款唔會out.

[ 本文章最後由 karina302 於 07-8-17 15:40 編輯 ]

首頁

尾頁

跳至