潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

大宅

原文章由 kyliema2006 於 07-8-15 18:48 發表

銀包皮質很舒服,又輕身,雖然價錢貴,但都知道原因。有些品牌又貴、又重、又不是全皮,其實更不值啦!

Agree!!! That's the reason why I'm a BV fan as well.
My naughty Chezkel is 7 yrs old la !!

子爵府

我深陷咗喇......我由lv 轉咗bv la
原文章由 kyliema2006 於 07-8-3 09:48 發表
以前覺得BV很普通,誰不知睇下睇下又幾順眼,全人手織皮,內外全用羊皮,皮質靚,揹得舒服。現在買完一個又一個,好似著了魔咁。

價錢咁貴,值得嗎?有點擔心,泥足深陷,救命!

子爵府

係呀....我最鐘意cabat......細size hand carry, 中 大 可以上膊. 個款又襟~~~
原文章由 karina302 於 07-8-17 15:38 發表

係呀, cabat非常好用, 夠大可以放好多野, 又唔太重, 最重要個款唔會out.

大宅

原文章由 heiheikeikei 於 07-8-18 09:50 發表
係呀....我最鐘意cabat......細size hand carry, 中 大 可以上膊. 個款又襟~~~

我都係bv 既 fans, 不過, 因為太貴, 所以買唔到太多, 依家只係有一個廘皮做既 Vottega (呢個廘皮袋已經唔出拉), 4年前買要 HK$13,000, 不過, 我都覺得值, 因為d 皮真係好靚, 另外仲有一個wallet and cardholder.

cardholder 我前2日係 twist 買既, 因為佢平shop 成 HK$360, 所以我就買左!

不過, 其實係歐洲買BV 既price 同 HK 係差不多, 而係 twist 買, 就平多d, 我都唔太明白!!

其實LV 我都有買, 佢有d 款都Ok 既, 我最近就想買 neverfull bag, 屋企人去歐洲, 希望買到拉!!

[ 本文章最後由 kennistong 於 07-8-18 10:19 編輯 ]

子爵府

今次 lv 嘅 neverful 就平同輕....都合理
>......廘皮做.....
-噢...我都剛剛買咗個呀...藍色的
原文章由 kennistong 於 07-8-18 10:18 發表

我都係bv 既 fans, 不過, 因為太貴, 所以買唔到太多, 依家只係有一個廘皮做既 Vottega (呢個廘皮袋已經唔出拉), 4年前買要 HK$13,000, 不過, 我都覺得值, 因為d 皮真係好靚, 另外仲有一個wallet and cardho ...

大宅

原文章由 heiheikeikei 於 07-8-18 11:26 發表
今次 lv 嘅 neverful 就平同輕....都合理
>......廘皮做.....
-噢...我都剛剛買咗個呀...藍色的

heiheikeikei

我個廘皮中間仲有車線既, 係深啡色!

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章

同意, 我都好鍾意, 不過太貴, 買唔起

原文章由 littlecat 於 07-8-15 12:25 發表
我都好鍾意BV, 但價錢太貴, 我唔捨得買, 個心恨

禁止訪問

子爵府

噢....我個係齋藍色....
原文章由 kennistong 於 07-8-18 13:09 發表

heiheikeikei

我個廘皮中間仲有車線既, 係深啡色!

大宅

原文章由 heiheikeikei 於 07-8-20 21:42 發表
噢....我個係齋藍色....

冇所謂拉, 大家都係BV fans ma!!!

別墅

I also bought a coral colour BV bag at Twist during sales. 30% off. Very soft and of good quality. Detailed craftsmanship. It's value for money. BV is much worth buying than Gucci. :-P :-P

男爵府

請問有冇人知在歐洲買BV價格如何?比香港平多少呢?

別墅

hi,我想問下你地講嘅twist在那?

大宅

原文章由 maggiess 於 07-9-19 12:24 發表
hi,我想問下你地講嘅twist在那?

twist 在cwb 的世貿中心有!!

男爵府

原文章由 kennistong 於 07-9-19 13:37 發表

twist 在cwb 的世貿中心有!!

最大的一間Twist在中環,係皇后大道中馬莎後面條斜路,即前California又或者係Loft舊址對面。

大宅

請問中及大size tote bag賣幾錢呀?

原文章由 nanababe 於 07-8-15 21:21 發表
我都中意bv
本來想買佢個大tote bag可惜成個打開哂又冇拉鍊非常唔安全呢:cry:

男爵府

原文章由 bbj_mandy 於 07-9-20 09:51 發表
請問中及大size tote bag賣幾錢呀?

About HKD19K-HKD20K.

子爵府

原文章由 hogwarts 於 07-8-21 13:31 發表
I also bought a coral colour BV bag at Twist during sales. 30% off. Very soft and of good quality. Detailed craftsmanship. It's value for money. BV is much worth buying than Gucci. :-P :-P

Agree! Coz' 100% handmade, it's worth to buy!
I like the one is "Limited Edition for Hong Kong", anyone know how much is that?

大宅

原文章由 wife 於 07-9-22 00:03 發表

Agree! Coz' 100% handmade, it's worth to buy!
I like the one is "Limited Edition for Hong Kong", anyone know how much is that?

The Hong Kong Bag ??

$19xxx

男爵府

原文章由 sofiakai 於 07-9-23 23:07 發表

The Hong Kong Bag ??

$19xxx

Landmark Shop will be moving to G/F this Friday. In order to celebrate the opening of new shop, the 'Landmark Bag' will be launched. Let's see.

首頁

尾頁

跳至