自由講場

跳至

大宅

想問下對呢間影樓有咩comment? 特別係睇相選相時有咩要注意架? thanks!!

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

原文章由 Cynthiasia 於 07-8-3 09:55 發表
想問下對呢間影樓有咩comment? 特別係睇相選相時有咩要注意架? thanks!!

有, 我覺得佢地真係好煩而家, 佢地死都唔肯幫我晒相, 我打左2次上去佢地到而家都無幫我晒, 事前因為佢地係TKO做$99包2張5R, 咁我個女話影我就比佢影啦, 點知有個人CALL我地上去睇相, 我睇左當然唔係咁OK啦, 因為佢有2個做型, 但得一個做型有2張相OK, 佢話比我補影, 仲送多2張5比我, 咁即係TOTAL送4張. 我6月中話比佢地知我唔影, 因為我冇時間帶亞女去影, 叫佢地幫我晒相, 我前2日再打去, 原來佢地冇幫我晒, 有個女人又話你叫我點幫你晒唧, 我咁少相, 比你睇得咁少選擇(但我覺得係佢地宣傳手法), 因為佢地想吸引你. 我再打上去我唔影啦, 你叫佢地幫我晒相, 唔知佢地晒左未, 我一陣會再打上去比佢地.
[img][/img][img align=left

大宅

milkbear,
多謝你既回應, 其實我下午會去睇相, 但我果日陪家人影相, 佢又係好似你咁喺TKO$99個套餐, 加$50有多3個造型, 但我上去之後覺得果間野既感覺好似會屈人咁,但個女又鐘意咪即時以$99影3個造型, 我之前至影完第2間, 今次諗住俾個女玩下, 希望一陣唔好俾人煩c, 遲d話番你知結果........

原文章由 milkbear23 於 07-8-3 12:20 發表

有, 我覺得佢地真係好煩而家, 佢地死都唔肯幫我晒相, 我打左2次上去佢地到而家都無幫我晒, 事前因為佢地係TKO做$99包2張5R, 咁我個女話影我就比佢影啦, 點知有個人CALL我地上去睇相, 我睇左當然唔係咁OK啦, ...

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

[quote]原文章由 Cynthiasia 於 07-8-3 14:31 發表
milkbear,
多謝你既回應, 其實我下午會去睇相, 但我果日陪家人影相, 佢又係好似你咁

唉, 真係好c煩

[ 本文章最後由 milkbear23 於 07-8-3 14:42 編輯 ]

大宅

影相時態度就好好, 但影得都好求其.
選相時就迫到你買.
叫他返執相,要等幾個月追他先

子爵府

我呀女係青苖$20兩個做型兩張5R,後加$99三個做型,有兩張5R兩張3R兩張2R
到睇相覺得唔係咁靓,但都加$680做15張3R,不過佢地唔執相.
佢地又叫我不如加多$1320再影過,可以5個人影,每人有三做型,還可以分兩次比,一年限期,有8R30張相簿,再有一張好似12R油畫,加之前嗰8張相,全部執相不過我無再影,因無時間同呀仔話唔影.

大宅

milkbear,
我睇完相啦, 都係比較鐘意之前喺bb cute影果輯, 又自然又靚, 不過個sales見我地都好似無咩意思再晒相, 就sale我地加$480-10張相加埋相底, 所以就選多幾張, 多就真係選唔落, 叫做多個紀念, 但細路仔我就唔鐘意又化裝set頭噴髪膠, 搞到成個老積晒, .....係呢, 你再催佢地俾個限期晒番d相, 如果再唔晒相俾你, 就大佢地會寫去傳媒投訴, 睇下佢點講, 無理由晒2張相都唔得既.........

大宅

依家做生意又唔係做一次, 令到客人唔滿意就唔會介紹朋友, 但相反後果服務等方面好, 就會介紹d朋友, 一個介紹一個, 長做長有, 今時今日再係咁既衰態度都唔使旨意有人幫襯..........

原文章由 大B小B 於 07-8-3 20:20 發表
影相時態度就好好, 但影得都好求其.
選相時就迫到你買.
叫他返執相,要等幾個月追他先

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

我O係佢未裝修時影過,O個時d人好好ga,不過裝修左之後就換曬血,本身都想個仔兩歲再俾佢影多次o既,不過你地咁過,唔去影la咁:-| :-|

伯爵府

我諗若果佢地再唔晒比我, 我咪當比左乞兒做善事囉, 佢地真係好煩, 早知唔塙診佢地

大宅

影左都想留番做紀念, 唔好嘥, 我睇完d相, 本來都唔想俾錢晒多, 佢又叫加少少錢要多幾張相, 後來見有幾張都ok就加左d錢要多幾張相, 特別係要番d相底, 但我第唔會再返去影多次, 因為個環境令我感覺不太舒服.......

原文章由 milkbear23 於 07-8-4 10:21 發表
我諗若果佢地再唔晒比我, 我咪當比左乞兒做善事囉, 佢地真係好煩, 早知唔塙診佢地

民房

問慧龍影丞

我都在昨晚去左慧龍影丞睇相,之後佢話想將我同囡囡架相放展覽,但張大相要我自己半價買番比我,最後我用左$2,500買番D相底同油畫,不過佢到有送 8R-2張 , 5R-3張同 2R-12張+一本22張架相簿比我,佢仲同我講會搵我小朋友行Catwalk, 我想問下有無人試個佢地會唔會係假淨係想sale我買相,如遇過請回答.

伯爵府

我由7月影左到而家, 佢地仲未晒相比我, 我大大話話打左5-6次比佢地話要晒相比我, 到而家都無晒比我, 我昨日再打比佢地又叫我5號再打去睇下晒左出來未.....頂佢

洋房

原文章由 可愛寶寶 於 07-10-3 17:38 發表
我都在昨晚去左慧龍影丞睇相,之後佢話想將我同囡囡架相放展覽,但張大相要我自己半價買番比我,最後我用左$2,500買番D相底同油畫,不過佢到有送 8R-2張 , 5R-3張同 2R-12張+一本22張架相簿比我,佢仲同我講會搵我小朋友 ...

可愛寶寶:
They also have the same approach to me. Finally, I spent HK1900 for all the pictures and negatives. But the 油畫 will return 5 months later for their road show use.

民房

原文章由 milkbear23 於 07-10-3 18:12 發表
我由7月影左到而家, 佢地仲未晒相比我, 我大大話話打左5-6次比佢地話要晒相比我, 到而家都無晒比我, 我昨日再打比佢地又叫我5號再打去睇下晒左出來未.....頂佢 ...

如果佢5號仲唔比張妳,妳應該囉張單上去佢公司嘈, 等D客人知到咁或者佢地會立刻比妳啦 ,我到怕我到時唔知有無相比我.

大宅

原文章由 可愛寶寶 於 07-10-3 17:38 發表
我都在昨晚去左慧龍影丞睇相,之後佢話想將我同囡囡架相放展覽,但張大相要我自己半價買番比我,.....

YES. I have same exp. she said - your family photo was very good..... and hardsell the 大相 .... etc..

Finally, I refused.

Comment -
慧龍影丞 -
1/. Poor.
2/. They did not 執相.
3/. After select the photo, you are hard to get the photo ... delay almost 2month... and did not tell you...
4/. The cloth ..... I did not find any cleaning.... one childrean take off... other will take it....
5/. Standard post....

伯爵府

魅力王子

but i aready pay $99 before,they call me go to their studio...

how can i do?:-( if i no go,i will lost this photo....

[ 本文章最後由 shah 於 07-10-5 08:40 編輯 ]

民房

同病相連

原文章由 shah 於 07-10-5 23:39 發表
but i aready pay $99 before,they call me go to their studio...

how can i do?:-( if i no go,i will lost this photo....

我當初到係抱住比$99影呢比個囡作留念,但到最後到係唔得架.

伯爵府

:-| :-| 甘多人唔LIKE佢地~

伯爵府

我一陣再打電話去問佢地晒左未/?????若果未我要點做???

跳至