跳至
[2005年] 翻學黑鞋

首頁

尾頁

大宅

去邊度買翻學黑鞋好呀, 有乜好介紹??

大宅

2019勳章

我係千色店同吉之島見過,但都要佰多蚊一對,由於開學關係,有d細碼已經冇咗啦。另外,聽d大埔媽媽講,大埔廣場有幾間鞋舖賣,價錢都唔貴,都係一佰蚊以下。其實,以佢哋對腳大得快,平平地仲划算。我就買咗一對,$89.9咋。

原文章由 KelMa 於 07-8-3 10:48 發表

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我就去左 dr. kong 買左1對比 karl仔, 會員價 hk$199

原文章由 KelMa 於 07-8-3 10:48 發表

洋房

Szeszes, Kelma,

我原本同szeszes一樣,都想買Dr kong, 女仔嗰d都係會員價 hk$199 (原價hk$299).
但行Toonsland,見到Elle黑鞋仔都做Discount:lol ,d款又女仔d:loveliness: ! 約HK$160 -180, 所以就買咗Elle!

原文章由 szeszes 於 07-8-4 13:10 發表
我就去左 dr. kong 買左1對比 karl仔, 會員價 hk$199

別墅

我都係買dr. kong, 學校要黑同白鞋, 我就去左dr. kong買黑+白有discount lor..

大宅

咁多位媽咪, 我終於在星期日去了新世紀的先施買了一對黑色漆皮皮鞋 $87, 另外係Toonsland 買了對Elle白波鞋 $159 (不過Size最細得25號, 大左小小)

民房

kelma,

唔緊要啦!
可以買兒童鞋墊!

原文章由 KelMa 於 07-8-7 11:47 發表
咁多位媽咪, 我終於在星期日去了新世紀的先施買了一對黑色漆皮皮鞋 $87, 另外係Toonsland 買了對Elle白波鞋 $159 (不過Size最細得25號, 大左小小)

男爵府

KelMa,

本來都想買dr. kong, 但見你地話elled, 今日就去elle, 最平的是$9x, 不過想買$15x, 點知佢話無27(jedi隻大腳八, kella25仲大左小小), 老公話買26(剛剛啱), 我話不如去dr. kong睇睇, 跟住佢拎住對鞋(27)話剛剛返貨:lol::" /> .

大宅

原文章由 ivorytower 於 07-8-8 10:17 發表
kelma,

唔緊要啦!
可以買兒童鞋墊!

ivorytower,

係咪去Dr. Kong買好些呀??

Kelma

大宅

原文章由 vyvy 於 07-8-8 23:30 發表
KelMa,

本來都想買dr. kong, 但見你地話elle平d, 今日就去elle先, 最平的是$9x, 不過想買$15x的, 點知佢話無27(jedi隻大腳八, kella著25仲大左小小), 老公話買26(剛剛啱), 我話不如去dr. kong睇睇, ...

vyvy,

嘩! Jedi仔吾肯食野對腳都有成27號, 勁啵, 不過男仔同女仔吾同o既, 不過仲有三個星期至翻學, 如果26號just fit, 咁買27號好些囉!

Kelma

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

哈哈, Karl仔 穿25碼鞋, 都比人叫做大腳八, 原來 Jedi 仲勁. 咁 Karl仔 只腳唔係好大乍.

不過, 發現 adidas, puma 波鞋, Karl仔 就要26碼, 而 Dr. Kong 25碼還大左少少, 真奇怪.

民房

Kelma,

Dr Kong 如果有就當然有保證d!
我都係o係d賣兒童用品shop買嘅喎!

原文章由 KelMa 於 07-8-9 09:28 發表

ivorytower,

係咪去Dr. Kong買好些呀??

Kelma

大宅

@@我有一對24號,因為當時買黎襯套西裝仔
所以稀稀只係著左一次去飲,落地踩左幾下
對鞋好似全新一讓,誰不知佢返nursery係著白色皮鞋
所以用唔著,有冇mammy有興趣,我諗住用$40平讓,
有興趣或知道其他mammy有需要,請pm我
相片如下

http://hk.pg.photos.yahoo.com/ph/minnanotabo_love/album?.dir=5e6cscd&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//hk.pg.photos.yahoo.com/ph//my_photos

首頁

尾頁

跳至